Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: ‘Het is ongekend zacht, de warmste 2 november ooit’

Weerbericht: ‘Het is ongekend zacht, de warmste 2 november ooit’

VLISSINGEN - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor maandag 2 november en de komende dagen

In het hele land is het vandaag uitzonderlijk zacht voor november en naar verwachting kan de warmte in grote delen van het land datum-warmterecords verbreken. In het zuidoosten kan het met meer dan 20 graden zelfs een warme dag worden, maar ook op de Wadden en langs de westkust staan records op het spel. Mogelijk wordt het zelfs officieel de warmste novemberdag ooit gemeten. Daarvoor moet het in De Bilt warmer worden dan 19,0 graden.

Lagedrukgebied 
Een lagedrukgebied met centrum boven het zeegebied west van Schotland bepaalt het weerbeeld in onze streken. Ze stuurt zeer zachte en vochtige zeelucht noordwaarts. Dit gebeurt achter een warmtefront dat zondag passeerde. Later op maandag passeert haar koufront met regen en koelt het af.

Verwachting voor maandag
De nacht van zondag op maandag was ongekend warm. Het kwik zakte niet verder dan 16 graden. Dergelijke nachtminima zouden in de zomer niet misstaan. Overdag begint de dag met een droge ochtend. Het is meestal bewolkt, maar misschien piept de zon lokaal toch even door het wolkendek. Er staat een gemiddeld matige zuidwestenwind van 3 of 4 Beaufort. Wel zijn er in de nacht en ochtend rukwinden mogelijk tot 70 km/uur. Tegen en in de middag gaat het vanuit het westen regenen. De hoogste temperaturen worden reeds in de ochtend bereikt met 17 tot 18 graden, plaatselijk misschien 19 graden.

Het weer voor de komende dagen
Dinsdag
Het is een stuk frisser als op maandag. Echter 13 graden is nog altijd respectabel begin november. De dag begint met een beetje zonneschijn, verder zijn er veel wolken en kan er in de loop van de dag wat regen vallen. De zwakke wind (2 Beaufort) draait van zuid naar west.
Woensdag
De nacht naar woensdag verloopt fris met kans op vorst aan de grond en lokaal mogelijk de eerste autoruitkrabdag. Overdag loopt de temperatuur op naar 12 graden. Verder is het droog met afwisselend zon en wolken. De wind is zwak en veranderlijk, maar heeft gaandeweg een voorkeur voor het zuidwesten.

Zonsopgang- en zonsondergang tijden voor maandag 2 november 2020
Zon op: 07:36 uur
Zon onder: 17:11 uur
Daglengte: 09:35 uur

Zo was het weer zondag 1 november 2020
Maximumtemperatuur: 17,9 graden
Minimumtemperatuur: 9,9 graden
Neerslag: 1,0 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld zondag 1 november 2020 om 19:00 uurMeer uit Vlissingen

Onderstel voor ‘stopcontact op zee’ vertrekt vanuit Vlissingen

VLISSINGEN - Tien maanden na de start van de bouw op de werf bij Heerema verlaat een enorme gele draagconstructie (49 meter hoog, zo’n 2.300 ton zwaar) zondag of maandag - dat ligt aan het weer - de Vlissingse haven. Mocht het weer een veilig transport in de weg staan, dan wordt het transport uitgesteld. Via dit ‘stopcontact op zee’ brengt netbeheerder Tennet vanaf 2024 duurzame windenergie aan land.

2 uur geleden
Weekendweerbericht: hitte houdt aan, vanaf maandag kans op flinke buien

We zitten dit weekeinde midden in een hittegolf. ‘Zaterdag wordt in Nederland de eerste landelijke hittegolf sinds augustus 2020 officieel en daarbij schijnt de zon meestal volop’, laat weerbureau Weeronline vrijdag weten. ‘Pas op zondagavond komt er een weersverandering in beeld.’

7 uur geleden
Steekpartij Bellamypark: ‘Slachtoffer pleegt vernielingen in horecazaak en wordt gestoken door medewerker’

VLISSINGEN - De man die woensdagavond gewond raakte bij een steekpartij in Vlissingen is een 33-jarige Vlissinger.

1 dag geleden
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding

RITTHEM - Op zaterdag 10 september is er van 10.00 tot 15.00 uur een rommelroute door Ritthem.

1 dag geleden
Man gewond bij steekpartij op Bellamypark in Vlissingen

VLISSINGEN - Agenten hebben woensdagavond rond 21.00 uur een man aangehouden in Vlissingen voor betrokkenheid bij een steekpartij op het Bellamypark. Een persoon raakte daarbij gewond.

1 dag geleden
Gewijzigde afvalinzameling in Vlissingen door hitte

VLISSINGEN - Deze week worden er tropische temperaturen verwacht. Daarom past de gemeente Vlissingen tijdelijk het schema voor de afvalinzameling aan.

3 dagen geleden
Auto’s uitgebrand in Kasteelstraat, politie vermoedt brandstichting

VLISSINGEN - In de Kasteelstraat in Vlissingen zijn van zaterdag op zondag twee auto’s volledig verwoest door brand. Een derde voertuig heeft brandschade aan de voorkant. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken.

4 dagen geleden