Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: ‘Het is ongekend zacht, de warmste 2 november ooit’

Weerbericht: ‘Het is ongekend zacht, de warmste 2 november ooit’

VLISSINGEN - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor maandag 2 november en de komende dagen

In het hele land is het vandaag uitzonderlijk zacht voor november en naar verwachting kan de warmte in grote delen van het land datum-warmterecords verbreken. In het zuidoosten kan het met meer dan 20 graden zelfs een warme dag worden, maar ook op de Wadden en langs de westkust staan records op het spel. Mogelijk wordt het zelfs officieel de warmste novemberdag ooit gemeten. Daarvoor moet het in De Bilt warmer worden dan 19,0 graden.

Lagedrukgebied 
Een lagedrukgebied met centrum boven het zeegebied west van Schotland bepaalt het weerbeeld in onze streken. Ze stuurt zeer zachte en vochtige zeelucht noordwaarts. Dit gebeurt achter een warmtefront dat zondag passeerde. Later op maandag passeert haar koufront met regen en koelt het af.

Verwachting voor maandag
De nacht van zondag op maandag was ongekend warm. Het kwik zakte niet verder dan 16 graden. Dergelijke nachtminima zouden in de zomer niet misstaan. Overdag begint de dag met een droge ochtend. Het is meestal bewolkt, maar misschien piept de zon lokaal toch even door het wolkendek. Er staat een gemiddeld matige zuidwestenwind van 3 of 4 Beaufort. Wel zijn er in de nacht en ochtend rukwinden mogelijk tot 70 km/uur. Tegen en in de middag gaat het vanuit het westen regenen. De hoogste temperaturen worden reeds in de ochtend bereikt met 17 tot 18 graden, plaatselijk misschien 19 graden.

Het weer voor de komende dagen
Dinsdag
Het is een stuk frisser als op maandag. Echter 13 graden is nog altijd respectabel begin november. De dag begint met een beetje zonneschijn, verder zijn er veel wolken en kan er in de loop van de dag wat regen vallen. De zwakke wind (2 Beaufort) draait van zuid naar west.
Woensdag
De nacht naar woensdag verloopt fris met kans op vorst aan de grond en lokaal mogelijk de eerste autoruitkrabdag. Overdag loopt de temperatuur op naar 12 graden. Verder is het droog met afwisselend zon en wolken. De wind is zwak en veranderlijk, maar heeft gaandeweg een voorkeur voor het zuidwesten.

Zonsopgang- en zonsondergang tijden voor maandag 2 november 2020
Zon op: 07:36 uur
Zon onder: 17:11 uur
Daglengte: 09:35 uur

Zo was het weer zondag 1 november 2020
Maximumtemperatuur: 17,9 graden
Minimumtemperatuur: 9,9 graden
Neerslag: 1,0 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld zondag 1 november 2020 om 19:00 uurMeer uit Vlissingen

Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

8 uur geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

12 uur geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

1 dag geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

1 dag geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

2 dagen geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

3 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

3 dagen geleden