Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: Heet weekeinde voor de boeg

Weerbericht: Heet weekeinde voor de boeg

Nederland gaat een hoogzomerse week tegemoet en daarbij zal er regionaal sprake zijn van een hittegolf. 

Voor een hittegolf moet het minimaal vijf dagen op rij 25 graden of warmer zijn, waarvan minstens drie dagen met 30 graden of meer. 

Oostenwind

Een oostenwind blaast warme lucht naar ons land en daardoor loopt de temperatuur gedurende de week gestaag op, voorspelt weerbureau Weeronline. ‘Vanaf woensdag worden waarschijnlijk de eerste dertigers gehaald. De dagen daarna kan het in steeds meer delen van het land ruim 30 graden worden.’ De hoogste temperaturen worden waarschijnlijk dit weekend bereikt. ‘Dan stijgt het kwik in het zuiden mogelijk naar 35 graden.’ 

Voor een dagje strand is deze week ideaal. ‘Ook op de stranden wordt het 30 graden en is later op de middag kans op een aangenaam briesje van zee. Bovendien is het zeewater op dit moment heel aangenaam met 21 graden.’ 

Koele nachten

De oostenwind zorgt er volgens het weerbureau voor dat schroeihitte zoals in juli achterwege blijft en de lucht heel droog is. ‘Daardoor voelt het niet benauwd aan en zijn de nachten ook nog eens relatief koel. Het kwik varieert op het koudste moment van de dag van 13 graden op het platteland tot 18 graden in de steden.’

Mocht het tot een officiële hittegolf komen, dan is dat voor het eerst in twee jaar. ‘De laatste keer dat De Bilt met een hittegolf te maken had was namelijk in augustus 2020. Toen duurde de hittegolf bijzonder lang met 13 dagen op het hoofdstation.’

Meer uit Beveland

Grote of Maria Magdalenakerk in Goes staat komende maanden in steigers

GOES - De Grote of Maria Magdalenakerk in Goes staat de komende maanden in de steigers voor een grootscheepse restaurantie. Met fase een en twee van de klus is ruim 800.000 euro gemoeid en dan komt er nog een fase drie aan, vertelt voorzitter Maarten Sas van de beheerstichting van de kerk. 

20 uur geleden
Nominaties Zeeuwse Boekenprijs 2022 bekend

MIDDELBURG - De jury van de Zeeuwse Boekenprijs heeft dit jaar tien boeken genomineerd als kanshebber voor de Zeeuwse Boekenprijs 2022. Onder voorzitterschap van Commissaris van de Koning Han Polman zijn de nominaties definitief vastgesteld. De winnaar wordt dinsdag 1 november bekendgemaakt.

20 uur geleden
Nighttrail bezorgt kinderen nieuwe sneakers

GOES - Sabine Maas en Marjo van Klooster zijn volop in de weer met de organisatie van het eerste evenement van hun nieuwe stichting ‘What Goes On’. Met de Nh1816 Nighttrail door Goes op vrijdagavond 14 oktober zamelen ze geld in voor nieuwe sneakers voor kinderen wiens ouders zijn aangewezen op Voedselbank de Bevelanden. Dat vinden niet alleen zij een mooi doel, blijkt uit de animo voor het wandel- en hardloopevenement met allerlei entertainment, want alle startbewijzen zijn al verkocht. 

1 dag geleden
Allerlei gezonde activiteiten in Borsele

HEINKENSZAND - Om de gezondheid van haar inwoners te verbeteren, organiseert de gemeente Borsele de komende tijd samen met andere organisaties in de gemeente allerlei gezonde activiteiten. Ook stelt ze subsidie beschikbaar voor organisaties met gezonde initiatieven.

1 dag geleden
Kind aangereden in ‘s-Gravenpolder, betrokkene meegenomen naar bureau

’s-GRAVENPOLDER – Een kind is dinsdagmiddag aangereden op de Goessestraatweg in ’s-Gravenpolder door een scooter. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau.

2 dagen geleden
Goes-Zuid viert Dag van de Toegankelijkheid

GOES - In deze Week van de Toegankelijkheid zijn er woensdag allerlei activiteiten in Goes-Zuid om mensen met en zonder beperking elkaar te laten ontmoeten.

2 dagen geleden
Verkenning voor langer open houden kerncentrale Borssele begint

BORSSELE - Het kabinet wil de bedrijfsduur van de kerncentrale bij Borssele verlengen tot na 2033. Daarover sprak minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie maandag met Zeeuwse bestuurders, onder wie gedeputeerden van de provincie Zeeland en de burgemeesters van de gemeenten Borsele en Noord-Beveland. ‘Het gesprek markeert de start van een gezamenlijke verkenning naar de mogelijkheid om de kerncentrale bij Borssele langer open te houden’, laat de provincie Zeeland weten.

2 dagen geleden