Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: Heet weekeinde voor de boeg

Weerbericht: Heet weekeinde voor de boeg

Nederland gaat een hoogzomerse week tegemoet en daarbij zal er regionaal sprake zijn van een hittegolf. 

Voor een hittegolf moet het minimaal vijf dagen op rij 25 graden of warmer zijn, waarvan minstens drie dagen met 30 graden of meer. 

Oostenwind

Een oostenwind blaast warme lucht naar ons land en daardoor loopt de temperatuur gedurende de week gestaag op, voorspelt weerbureau Weeronline. ‘Vanaf woensdag worden waarschijnlijk de eerste dertigers gehaald. De dagen daarna kan het in steeds meer delen van het land ruim 30 graden worden.’ De hoogste temperaturen worden waarschijnlijk dit weekend bereikt. ‘Dan stijgt het kwik in het zuiden mogelijk naar 35 graden.’ 

Voor een dagje strand is deze week ideaal. ‘Ook op de stranden wordt het 30 graden en is later op de middag kans op een aangenaam briesje van zee. Bovendien is het zeewater op dit moment heel aangenaam met 21 graden.’ 

Koele nachten

De oostenwind zorgt er volgens het weerbureau voor dat schroeihitte zoals in juli achterwege blijft en de lucht heel droog is. ‘Daardoor voelt het niet benauwd aan en zijn de nachten ook nog eens relatief koel. Het kwik varieert op het koudste moment van de dag van 13 graden op het platteland tot 18 graden in de steden.’

Mocht het tot een officiële hittegolf komen, dan is dat voor het eerst in twee jaar. ‘De laatste keer dat De Bilt met een hittegolf te maken had was namelijk in augustus 2020. Toen duurde de hittegolf bijzonder lang met 13 dagen op het hoofdstation.’

Meer uit Beveland

284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

KATTENDIJKE - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

22 uur geleden
284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

RILLAND - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

22 uur geleden
Politie: 'Overleden man in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk stierf natuurlijke dood'

WOLPHAARTSDIJK - De man die zondag levenloos is gevonden in het arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is een natuurlijke dood gestorven. Dat laat de politie woensdag weten na onderzoek.

22 uur geleden
Gemeente en dorpsraad werken samen aan wandelpad Baarland

BAARLAND - Baarland krijgt binnenkort een nieuw wandelpad.

23 uur geleden
Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

1 dag geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

2 dagen geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

2 dagen geleden