Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: fris en nat laatste maartweekeinde

Weerbericht: fris en nat laatste maartweekeinde

Dit weekeinde gaat de zomertijd in, maar lenteachtig wordt het nog niet. De temperatuur daalt zelfs, meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 

Voor zaterdag verwacht het weerbureau wisselvallig weer met talrijke buien. ‘Deze buien kunnen fel zijn en gepaard gaan met hagel, een klap onweer en zware windstoten, tot 80, 85 kilomter per uur. De westenwind is duidelijk aanwezig en de temperatuur is al wat lager en komt op de meeste plaatsen uit op 11 of 12 graden. Voor de tijd van het jaar is dit overigens een normale temperatuur.’

Zomertijd begint met lagere temperaturen

In de nacht naar zondag gaat de klok een uur vooruit vanwege het begin van de zomertijd. ‘Het weerbeeld is zeker nog niet ‘zomers’ te noemen, want zondag sleept over het zuiden een regenzone. Met een noordelijke wind wordt koude lucht aangevoerd.’ In het zuiden wordt het zo’n 9 graden. 

Maandag en wellicht ook nog dinsdag komt het tot maartse buien met hagel en natte sneeuw.

Meer uit Beveland

Driedaags muziekfestival Nisse vrijdag van start

NISSE - Drie dagen vol muziek, eten, proeven en drinken, kunst, vintage en klassiekers in een historische omgeving. Dat is het Festival Weekend Nisse, dat vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli wordt gehouden in het hart van het dorp.

3 uur geleden
Looprek, rolstoel en kruk komen voortaan uit de muur bij ziekenhuis Adrz in Goes

GOES - Ziekenhuis Adrz in Goes heeft een nieuwe hulpmiddelenautomaat. Daarmee kunnen patiënten voortaan op ieder gewenst tijdstip looprekken en krukken uit de muur te halen.

3 uur geleden
Heel Kortgene bouwt mee aan traditionele skiff

KORTGENE - Sinds januari zijn er in de oude basisschool in Kortgene geregeld vrijwilligers bezig met de bouw van een zogeheten 'St. Ayles skiff'. De inwoners van Kortgene zijn al zo'n beetje in de laatste fase van de bouw van de boot en maken zich klaar voor de doop op 3 augustus.

4 uur geleden
Lezersfoto van de week met bijzondere sfeer

GOES - Deze foto staat deze week in de rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Bevelandse Bode. Marian Willeboer stuurde 'm in.

20 uur geleden
Demonstratie ringrijden bij Oogstfeest Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK - Zaterdag 13 juli geeft ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge een demonstratie ringrijden tijdens het Oogstfeest in Wolphaartsdijk. 

1 dag geleden
Woningvernieuwing Goes-Oost gaat laatste fase in

GOES - De laatste fase van de woningbouwvernieuwing in de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost begint volgende week officieel. 'In verschillende fasen zijn er 138 verouderde huurwoningen gesloopt', laat woningcorporatie Beveland Wonen weten. 'In totaal worden 112 huurwoningen en twaalf koopwoningen woningen teruggebouwd.'

1 dag geleden
Brandweerploeg Heinkenszand heeft eindelijk weer eigen post: 'Onze brandweermannen en -vrouwen verdienen deze mooie nieuwbouw'

HEINKENSZAND - Na een lange tijd werken op tijdelijke locaties heeft brandweerploeg Heinkenszand sinds kort haar eigen, nieuwe post aan de Guldenroedestraat. In al zijn 27 brandweerjaren maakt ploegleider Frank van der Jagt voor het eerst nieuwbouw mee. "En dan bestaat brandweer Heinkenszand ook nog eens negentig jaar."

1 dag geleden