Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht Bevrijdingsdag: 'Kans op enkele regen- en onweersbuien'

Weerbericht Bevrijdingsdag: 'Kans op enkele regen- en onweersbuien'

THOLEN - Morgen is het Bevrijdingsdag. Dan viert Nederland haar vrijheid. Ga je morgen op pad? Neem dan een poncho of paraplu mee. Het weer kan namelijk behoorlijk wisselvallig zijn. Volgens Weeronline is er kans op enkele regen- en onweersbuien. Tussen de buien door schijnt de zon.

In de middag trekken enkele stevige regen- en onweersbuien over het land met vooral landinwaarts kans op hagel en windstoten tot ongeveer 60 kilometer per uur. Tussen de buien door schijnt ook de zon. Ga je naar een Bevrijdingsfestival, neem dan een poncho mee. In de loop van de middag neemt de buiigheid in het westen van het land geleidelijk af. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind en het wordt 16 tot 18 graden in het westen en noorden en 19 of 20 graden in het midden, oosten en zuiden. Waarden van 15 tot 18 graden zijn gebruikelijk begin mei.

In de avond komt het nog tot enkele buien, maar geleidelijk doven de buien uit en is het overwegend droog. In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen en is het, op een lokale bui na, droog. Er waait een zwakke zuidenwind en het koelt af naar 7 tot 9 graden.

Weekend
Zaterdag schijnt af en toe, maar er zijn ook wolkenvelden. In de middag komt het tot enkele buien. Er waait niet meer dan een zwakke zuidenwind en het wordt 18 tot 20 graden in het westen en noorden en 20-21 graden elders. In het zuidoosten kan het lokaal 22 graden worden. Ook zondag blijft het niet droog. Vooral in de nacht en ochtend zal het enige tijd regenen. Maar ook in de middag is er kans op enkele buien. Deze buien kunnen gepaard gaan met onweer. In de middag schijnt van tijd tot tijd de zon.

Meer uit Tholen

Molenaar in opleiding Davy van der Zande bijna klaar voor zijn eerste examen [NATIONALE MOLENDAG 2024]

SINT-ANNALAND - Molenaar in opleiding Davy van der Zande heeft zaterdag heel zijn gezin ingezet om de Nationale Molendag bij molen De Vier Winden tot een succes te maken. Waar Davy zelf vooral in de molen te vinden is om geïnteresseerden het wel een wee te vertellen van 'hun' molen, ontvangt zijn vrouw de gasten in de tuin van de molen. Het gezin woont inmiddels bijna drie jaar in de woning bij de molen.

1 uur geleden
Woning in Oud-Vossemeer gesloten vanwege grote hennepkwekerij

OUD-VOSSEMEER - De burgemeester van Tholen heeft vandaag een woning aan de Prins Willem-Alexanderstraat in Oud-Vossemeer gesloten. Bij de woning werd begin april een grote hennepkwekerij ontdekt met maar liefst 141 planten.

22 uur geleden
Profvoetballer Bart over zijn liefde voor Tholen: 'Voelt nog steeds als thuis' [INTERVIEW]

THOLEN - Bart Nieuwkoop voetbalt na een Vlaams avontuur weer op Nederlandse bodem. De 28-jarige rechtsback uit Tholen maakte dit seizoen een terugkeer naar zijn oude liefde Feyenoord. "Ik zal niet snel weer Rotterdam verlaten. Maar mocht ik opnieuw verhuizen, dan is dat naar Tholen."

1 dag geleden
Heen en weer via Tholen: Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

THOLEN - De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes kun je als pleziervaarder dit verhaal ook vanaf het water beleven. Varend langs de verschillende vestingsteden, forten en buitengebieden ontdek je de historische waterlinie vanuit een heel ander perspectief. De Alliantie Zuiderwaterlinie bood al verschillende wandel-, fiets- en autoroutes aan en breidt dat aanbod nu uit met deze vaarroutes.  

1 dag geleden
Winnaars Thoolse fotowedstrijd bekend: Smerdiek en Scherpenisse op podium

THOLEN - De winnaars van de Thoolse fotowedstrijd zijn bekend. Het thema van deze fotowedstrijd was 'Tholen door mijn ogen'. Naast de top drie is er ook een prijs voor de mooiste 'belevingsfoto'. De prijs voor de mooiste belevingsfoto wordt uitgereikt door Stichting Tholen Beter Bekend. Er is op de gemeentelijke Facebookpagina ruim 1500 keer gestemd met likes.

2 dagen geleden
Genieten van een lekkere pannenkoek bij molen De Jager [NATIONALE MOLENDAG 2024]

OUD-VOSSEMEER - Zaterdagmiddag is het een komen en gaan van bezoekers bij molen De Jager. Veel bezoekers passeren de molen tijdens hun fietstocht en worden naar het terrein van de molen getrokken door de lekkere geur van pannenkoeken. Molenaar Corneel Droogers heeft voor alle bezoekers voorzien in een lekkere pannenkoek. "Uiteraard van ons eigen meel."

2 dagen geleden
Na zonnig en droog weekend zijn er weer buien op komst [WEERBERICHT]

THOLEN - Het wordt een wisselvallige week met dagelijks kans op buien. Soms kunnen buien stevig zijn met kans op onweer en windstoten. Er zijn ook lange droge perioden met zon. Dinsdag is het nog warm met 21 tot 26 graden, daarna gaat de temperatuur omlaag. Vanaf woensdag komt het kwik overdag gemiddeld op 19 of 20 graden uit.

2 dagen geleden