Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: Augustus droger, zonniger en warmer dan normaal

Weerbericht: Augustus droger, zonniger en warmer dan normaal

THOLEN - Wie in augustus vakantie in eigen land viert heeft geluk. De kans is namelijk groot dat het een warme, droge en zonnige maand wordt. Dat meldt weeronline. Regionaal komt de temperatuur regelmatig boven 25 graden uit en het aantal dagen met buien is klein. Dat betekent wel dat de droogte in de natuur niet wordt verholpen en zelfs verergert. Naar verwachting is de invloed van hogedrukgebieden in onze omgeving deze augustusmaand groot. Hierdoor blijven buien uit de buurt van Nederland en kan de zon vaak vrijwel ongehinderd schijnen. Het gevolg is ook dat de temperatuur gemiddeld een paar graden boven normaal uitkomt. Normaal is het begin augustus overdag 22 tot 25 graden van noord naar zuid. Aan het eind van de maand is dit iets gedaald naar 20 tot 23 graden. Yannick Damen, meteoroloog bij Weeronline: “Het weer leent zich deze maand voor dagjes strand. Daarvoor hoeft het geen 30 graden te worden aan de kust. Ook bij 20 tot 25 graden is het lekker. Daar helpt de zeewatertemperatuur ook bij. Die ligt op dit moment rond 20 graden.”Ideaal vakantieweerAugustus begint met ideaal vakantieweer. In het zuiden kan het op veel dagen zelfs 25 tot 30 graden worden. De kans dat er een aantal dagen met 30 graden of meer tussen zitten is ook groot. Of het net als in juli nog een keer ruim 35 graden wordt is afwachten. In Zuid-Europa blijft het zeer heet en wanneer de wind uit het zuiden waait, kan deze hitte opnieuw tijdelijk naar ons land komen. De kans op extreme hitte blijft voorlopig overigens erg klein. Richting het eind van de maand lijkt het wel iets minder warm te worden, maar ook dan blijft de temperatuur iets boven normaal. Ook neemt de kans op een bui toe, al ziet het er niet naar uit dat het kletsnat wordt. Voor de natuur is dat slecht nieuws. Door de aanhoudende droogte zouden plaatselijk zelfs de blaadjes van de bomen kunnen vallen.

Meer uit Tholen

Snelweg A4 bij Hoogerheide meerdere malen dicht voor onderhoud

HOOGERHEIDE - Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A4 bij knooppunt Zoomland. Hierdoor is van woensdag 24 augustus 21.00 uur tot donderdag 25 augustus 5.00 uur de A4 tussen oprit 30 (Hoogerheide) en knooppunt Zoomland in de richting van Rotterdam afgesloten voor al het verkeer. Daarna is de A4 tussen knooppunt Zoomland en afrit 30 (Hoogerheide) richting Antwerpen dicht van donderdag 25 augustus 21.00 uur tot vrijdag 26 augustus 5.00 uur. 

13 uur geleden
Inschrijven voor Thoolse Mijl kan nog steeds!

THOLEN - Nog twaalf dagen en dan gaat de Thoolse Mijl weer van start. Deelnemers duiken dan in het water om 1,85 of 3,7 kilometer te zwemmen. Inschrijven kan nog steeds!

17 uur geleden
Jij op Tholen reikt tassen uit aan kinderen van ouders met laag inkomen

THOLEN - Ook dit jaar organiseerde het team van RAAD&DAAD van het Leger des Heils Tholen weer de actie ‘vakantietassen’.

18 uur geleden
Heemkundekring Stad en Lande van Tholen

THOLEN - Beste mensen, waar zou dit woonhuis met zijn fraaie karakteristieke voorgevel staan? En wie woonden er toen en in welke plaats? Ik hoor het graag. Foto gemaakt op 27-09-1994. Graag uw reacties naar onderstaand adres.

22 uur geleden
Een plek voor een praatje bij GAAF&GOED Tholen

THOLEN - Sinds een aantal weken is de ontmoetingsruimte in de 2e kanswinkel GAAF&GOED van het Leger des Heils  in Tholen geopend. Iedereen is welkom. Je kunt rustig een kopje koffie drinken en/of een praatje maken. De ruimte is gezellig ingericht.

23 uur geleden
Fractie ABT maakt zich zorgen over veiligheidssituatie rondom werkzaamheden Bierensstraat

SINT-ANNALAND - Al een hele lange tijd zijn er werkzaamheden aan riolering en straatwerk aan de gang in de Bierensstaat in Sint-Annaland. Door de lange duur van deze werkzaamheden ervaren sommige buurtbewoners overlast. Daarom stelde de fractie ABT onlangs vragen aan het college. “Er zijn door de manier van werken ook onveilige situaties ontstaan.”

1 dag geleden
Volop gezelligheid tijdens tropische zomerdag op Stallandse braderie

SINT-ANNALAND - Een zomer in Sint-Annaland zonder braderie kan natuurlijk niet en daarom staat vandaag een nieuwe editie van deze gezellige braderie op de planning. Bezoekers genoten volop van alle activiteiten tijdens een snikhete zomerdag.

2 dagen geleden