Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: Augustus droger, zonniger en warmer dan normaal

Weerbericht: Augustus droger, zonniger en warmer dan normaal

THOLEN - Wie in augustus vakantie in eigen land viert heeft geluk. De kans is namelijk groot dat het een warme, droge en zonnige maand wordt. Dat meldt weeronline. Regionaal komt de temperatuur regelmatig boven 25 graden uit en het aantal dagen met buien is klein. Dat betekent wel dat de droogte in de natuur niet wordt verholpen en zelfs verergert. Naar verwachting is de invloed van hogedrukgebieden in onze omgeving deze augustusmaand groot. Hierdoor blijven buien uit de buurt van Nederland en kan de zon vaak vrijwel ongehinderd schijnen. Het gevolg is ook dat de temperatuur gemiddeld een paar graden boven normaal uitkomt. Normaal is het begin augustus overdag 22 tot 25 graden van noord naar zuid. Aan het eind van de maand is dit iets gedaald naar 20 tot 23 graden. Yannick Damen, meteoroloog bij Weeronline: “Het weer leent zich deze maand voor dagjes strand. Daarvoor hoeft het geen 30 graden te worden aan de kust. Ook bij 20 tot 25 graden is het lekker. Daar helpt de zeewatertemperatuur ook bij. Die ligt op dit moment rond 20 graden.”Ideaal vakantieweerAugustus begint met ideaal vakantieweer. In het zuiden kan het op veel dagen zelfs 25 tot 30 graden worden. De kans dat er een aantal dagen met 30 graden of meer tussen zitten is ook groot. Of het net als in juli nog een keer ruim 35 graden wordt is afwachten. In Zuid-Europa blijft het zeer heet en wanneer de wind uit het zuiden waait, kan deze hitte opnieuw tijdelijk naar ons land komen. De kans op extreme hitte blijft voorlopig overigens erg klein. Richting het eind van de maand lijkt het wel iets minder warm te worden, maar ook dan blijft de temperatuur iets boven normaal. Ook neemt de kans op een bui toe, al ziet het er niet naar uit dat het kletsnat wordt. Voor de natuur is dat slecht nieuws. Door de aanhoudende droogte zouden plaatselijk zelfs de blaadjes van de bomen kunnen vallen.

Meer uit Tholen

Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

7 uur geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

10 uur geleden
'Praat-ommetje' op de Wal in Tholen om gesprek over ouder worden aan te gaan

THOLEN - Op zes verschillende wandelpaden in Zeeland zijn vanaf mei de gloednieuwe Praat-ommetjes te bewandelen. Met op elk wandelpad gekleurde vragen en dilemma's op de bewegwijzeringspaaltjes die de wandelaars uitnodigen het gesprek over later aan te gaan.

13 uur geleden
Scooterrijder rijdt tegen bushokje en raakt gewond in Smerdiek

SINT-MAARTENSDIJK - Een scooterrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval aan de Provincialeweg in Sint-Maartensdijk. Hij reed vol door de ruit van een bushokje en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

1 dag geleden
'Zeer grote kans op klachten hooikoorts met Pinksteren'

THOLEN - De piekperiode van het graspollenseizoen is in aantocht. Door het warme weer tot dusver in mei zijn al steeds meer grassoorten tot bloei gekomen en tijdens het pinksterweekend begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Dit betekent dat de kans op hooikoortsklachten zeer groot is. Door buien spoelt de lucht soms schoon, maar tijdens droge momenten keert de overlast snel terug.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Bloeiende tulpenvelden bij Vossemeer'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Piet Grim die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Molenaar in opleiding Davy van der Zande bijna klaar voor zijn eerste examen [NATIONALE MOLENDAG 2024]

SINT-ANNALAND - Molenaar in opleiding Davy van der Zande heeft zaterdag heel zijn gezin ingezet om de Nationale Molendag bij molen De Vier Winden tot een succes te maken. Waar Davy zelf vooral in de molen te vinden is om geïnteresseerden het wel een wee te vertellen van 'hun' molen, ontvangt zijn vrouw de gasten in de tuin van de molen. Het gezin woont inmiddels bijna drie jaar in de woning bij de molen.

2 dagen geleden