Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weerbericht: Augustus droger, zonniger en warmer dan normaal

Weerbericht: Augustus droger, zonniger en warmer dan normaal

THOLEN - Wie in augustus vakantie in eigen land viert heeft geluk. De kans is namelijk groot dat het een warme, droge en zonnige maand wordt. Dat meldt weeronline. Regionaal komt de temperatuur regelmatig boven 25 graden uit en het aantal dagen met buien is klein. Dat betekent wel dat de droogte in de natuur niet wordt verholpen en zelfs verergert. Naar verwachting is de invloed van hogedrukgebieden in onze omgeving deze augustusmaand groot. Hierdoor blijven buien uit de buurt van Nederland en kan de zon vaak vrijwel ongehinderd schijnen. Het gevolg is ook dat de temperatuur gemiddeld een paar graden boven normaal uitkomt. Normaal is het begin augustus overdag 22 tot 25 graden van noord naar zuid. Aan het eind van de maand is dit iets gedaald naar 20 tot 23 graden. Yannick Damen, meteoroloog bij Weeronline: “Het weer leent zich deze maand voor dagjes strand. Daarvoor hoeft het geen 30 graden te worden aan de kust. Ook bij 20 tot 25 graden is het lekker. Daar helpt de zeewatertemperatuur ook bij. Die ligt op dit moment rond 20 graden.”Ideaal vakantieweerAugustus begint met ideaal vakantieweer. In het zuiden kan het op veel dagen zelfs 25 tot 30 graden worden. De kans dat er een aantal dagen met 30 graden of meer tussen zitten is ook groot. Of het net als in juli nog een keer ruim 35 graden wordt is afwachten. In Zuid-Europa blijft het zeer heet en wanneer de wind uit het zuiden waait, kan deze hitte opnieuw tijdelijk naar ons land komen. De kans op extreme hitte blijft voorlopig overigens erg klein. Richting het eind van de maand lijkt het wel iets minder warm te worden, maar ook dan blijft de temperatuur iets boven normaal. Ook neemt de kans op een bui toe, al ziet het er niet naar uit dat het kletsnat wordt. Voor de natuur is dat slecht nieuws. Door de aanhoudende droogte zouden plaatselijk zelfs de blaadjes van de bomen kunnen vallen.

Meer uit Tholen

Burgernetmelding: 'Nepagenten actief op Tholen'

THOLEN - De politie is op zoek naar nepagenten die de naam van de wijkagent hebben gebruikt.

10 uur geleden
Tiende zomerconcert van Tholen door Jan van de Velde en zijn gezelschap

THOLEN - Jan van de Velde verzorgt morgen - zaterdag 27 juli - het tiende Thoolse zomerconcert van dit jaar. De zanger uit Anna-Jacobapolder laat bezoekers genieten van eigen geschreven liedjes, bijgestaan door een ensemble. Het concert vindt plaats in de Gasthuiskapel van Tholen.

13 uur geleden
Gratis gezondheidstest voor 65-plussers in Sint Philipsland, Sint-Annaland en Anna Jacobapolder

THOLEN - In samenwerking met SportZeeland nodigt de gemeente Tholen alle 65-plussers van Sint Philipsland, Sint-Annaland en Anna Jacobapolder uit voor een gratis gezondheidstest op dinsdag 3 september. 

15 uur geleden
Opgelet: Vanaf vanavond gaat de A4 en Heinenoordtunnel langere tijd dicht

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Rijkswaterstaat voert grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A4 in West-Brabant. Hierdoor is de A4 tussen knooppunt Zoomland en knooppunt Sabina in de richting van Rotterdam afgesloten van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot maandag 5 augustus 05.00 uur. Deze werkzaamheden zijn gelijk met de meerdaagse zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel (A29). Weggebruikers dienen door filevorming en omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

19 uur geleden
Zestien teams deden mee aan eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap

SINT PHILIPSLAND - Afgelopen week werd ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de Jeu de Boules baan in Sint Philipsland het eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap gehouden. Het idee was om iets leuks te organiseren en tevens uit te proberen of er voor zoiets belangstelling zou zijn. Hoewel er op meer aanmeldingen was gerekend, is gebleken dat het met de 32 deelnemers een heel leuk, en vooral gezellig evenement is geworden. 

1 dag geleden
Botsing tussen auto en fietser in Sint-Annaland, één lichtgewonde

SINT-ANNALAND - Een fietser is vanmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Sint-Annaland. Het ongeluk gebeurde op de Langeweg. Volgens de politie kwamen de fietser en de automobilist door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. 

2 dagen geleden
Het pijnverhaal van Anita van Zielst: 'Wanhoop niet, wanhoop nooit'

(Advertorial) - Medio oktober 2023 zat ik zomaar wat te scrollen op Facebook, toen ik een bericht voorbij zag komen over een multidisciplinaire behandeling van chronische pijnklachten. En over het aanpakken van het probleem bij de bron, in plaats van alleen het wegpoetsen van de klachten. Vervolgens las ik: "En dat doen we bij Ayo Care net een tikkie anders dan je gewend bent."

2 dagen geleden