Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer zomertentoonstelling in gemeentehuis Heinkenszand

Weer zomertentoonstelling in gemeentehuis Heinkenszand

HEINKENSZAND - Deze zomer verandert de hal van het Borselse gemeentehuis in Heinkenszand in een mini kunstmuseum. Alle Borselse basisschoolkinderen mogen een schilderij of tekening maken rondom het thema ‘Borselse streekproducten’. Vanaf 12 juli zijn de kunstwerken te zien in een speciale tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis. De mooiste inzendingen winnen ook een prijs.

Het idee voor de tentoonstelling ontstond twee jaar terug bij de eerste kinderburgemeesterverkiezing. Kandidate Doortje Maat belandde in de top 3 en pitchte haar idee over een amateurkunstmuseum in de gemeente. Kris Rottier won uiteindelijk de verkiezing, maar het originele idee van Doortje bleef hangen. Uiteindelijk hebben Doortje en Kris de zomertentoonstelling in 2021 samen georganiseerd. Dit jaar helpt kinderburgemeester Thomas bij de zomertentoonstelling. ‘We bedachten een thema dat past bij de gemeente en bij Thomas: Borselse streekproducten’, laat de gemeente Borsele weten. ‘Thomas wil namelijk graag laten zien hoe mooi de fruitteelt en akkerbouw in onze gemeente is.’

Kinderen kunnen hun kunstwerk tot uiterlijk 8 juli opsturen naar of afgeven bij het gemeentehuis in Heinkenszand. De kunstwerken mogen maximaal van A4-formaat zijn. Meer informatie over de zomertentoonstelling is te vinden op de website van gemeente Borsele: https://www.borsele.nl/kinderburgemeester

De opening van de zomertentoonstelling en de bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 12 juli. De kunstwerken zijn vervolgens de hele zomervakantie te bewonderen in de hal van het gemeentehuis.

Meer uit Beveland

Gemeente Goes betaalt mee aan groen dak voor inwoners

GOES - Inwoners van de gemeente Goes kunnen sinds vorige week subsidie aanvragen voor een groen dak. Hiermee wil de gemeente inwoners helpen bij het klimaatbestendig maken van hun huis en tuin.

2 uur geleden
Een op acht Zeeuwen had een ernstig juridisch geschil

MIDDELBURG - Een op de acht Zeeuwen heeft de afgelopen vier jaar te maken gehad met een ernstig juridisch geschil. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Juridische problemen en geschillen in de regio’ van HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving. Het kenniscentrum heeft het onderzoek uitgevoerd in opdracht van de stichting Samen Recht Vinden (SRV), die met een bus door de provincie rijdt en mensen daarin juridisch advies geeft. Ze wil hiermee het recht zo toegankelijk maken.  

3 uur geleden
Zonne-energie voor duizend adressen Beveland Wonen

GOES - Woningcorporatie Beveland Wonen gaat de komende maanden 1.000 woningen voorzien van zes zonnepanelen. ‘Huurders besparen hierdoor tot 49 euro per maand op hun energierekening’, aldus de corporatie. 

5 uur geleden
Vijftig kinderopvanglocaties in Zeeland doen mee aan 10e editie ModderDag

MIDDELBURG - Woensdag 29 juni is de tiende editie van ModderDag. In de provincie Zeeland zullen op zo’n vijftig locaties ongeveer 1800 kinderen naar hartenlust met modder spelen en lekker vies worden dus! En dat is hard nodig in een tijd dat kinderen steeds minder buiten spelen en het schermgebruik alleen maar toeneemt. ‘Heerlijk buitenspelen in de natuur is zo belangrijk voor kinderen,’ stelt projectleider Marc Veekamp van IVN Natuureducatie. ‘Het is goed voor de motoriek, tegen overgewicht, maar ook in sociaal-emotioneel opzicht. Kinderen worden er echt gelukkiger van.’

1 dag geleden
Eerste Inge Memorial vindt donderdag plaats in Goes

GOES - Het Inge Sportfonds en de Sportclub Gehandicapten Bevelanden (SGB) houden donderdag (30 juni) in Goes de eerste editie van de Inge Memorial. 

1 dag geleden
Nieuwe kinderburgemeester van Goes is Jens van de Leur

GOES - Jens van de Leur is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Goes.

1 dag geleden
Appartement Grote Kade Goes gesloten na vondst harddrugs

GOES - Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes heeft maandagmorgen een appartement in een pand aan de Grote Kade in Goes laten sluiten na de vondst van cocaïne en heroïne. 

1 dag geleden