Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer zomertentoonstelling in gemeentehuis Heinkenszand

Weer zomertentoonstelling in gemeentehuis Heinkenszand

HEINKENSZAND - Deze zomer verandert de hal van het Borselse gemeentehuis in Heinkenszand in een mini kunstmuseum. Alle Borselse basisschoolkinderen mogen een schilderij of tekening maken rondom het thema ‘Borselse streekproducten’. Vanaf 12 juli zijn de kunstwerken te zien in een speciale tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis. De mooiste inzendingen winnen ook een prijs.

Het idee voor de tentoonstelling ontstond twee jaar terug bij de eerste kinderburgemeesterverkiezing. Kandidate Doortje Maat belandde in de top 3 en pitchte haar idee over een amateurkunstmuseum in de gemeente. Kris Rottier won uiteindelijk de verkiezing, maar het originele idee van Doortje bleef hangen. Uiteindelijk hebben Doortje en Kris de zomertentoonstelling in 2021 samen georganiseerd. Dit jaar helpt kinderburgemeester Thomas bij de zomertentoonstelling. ‘We bedachten een thema dat past bij de gemeente en bij Thomas: Borselse streekproducten’, laat de gemeente Borsele weten. ‘Thomas wil namelijk graag laten zien hoe mooi de fruitteelt en akkerbouw in onze gemeente is.’

Kinderen kunnen hun kunstwerk tot uiterlijk 8 juli opsturen naar of afgeven bij het gemeentehuis in Heinkenszand. De kunstwerken mogen maximaal van A4-formaat zijn. Meer informatie over de zomertentoonstelling is te vinden op de website van gemeente Borsele: https://www.borsele.nl/kinderburgemeester

De opening van de zomertentoonstelling en de bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 12 juli. De kunstwerken zijn vervolgens de hele zomervakantie te bewonderen in de hal van het gemeentehuis.

Meer uit Beveland

Goes is gans: de historie van Goes Ganzenstad

GOES - Zeg je Goes, dan zeg je gans. Goes en haar ganzen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. “Ze zijn er altijd geweest”, vertelt Frank de Klerk van het gemeentearchief Goes.

7 uur geleden
Herfstshow Solide Kozijn en Deur met veel moois en nieuws

KRUININGEN - Solide Kozijn en Deur in Kruiningen heeft zoveel mooie, vernieuwende producten in de showroom dat ze dat bezoekers graag laat zien. Daarom is er 28 tot en met 30 september een herfstshow met aantrekkelijke acties.De kwaliteit van aluminium, kunststof en houten kozijnen en deuren heeft door alle innovaties een vlucht genomen. “Er is zoveel moois, dat kun je het beste met je eigen ogen bekijken”, vertelt Liza Huissen van Solide Kozijn en Deur. “Door noviteiten als onzichtbare lasnaden ziet een kunststof kozijn er superstrak uit en zie je geen verschil meer met hout.” De show is volgende week donderdag en vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur toegankelijk. Terwijl kinderen zich bezig houden op bijvoorbeeld het springkussen, kunnen ouders rustig rondkijken. Bezoekers profiteren van btw-vrije prijzen (21% korting) en krijgen bij aankoop op deze dagen gratis een extra isolerend pakket op de kozijnen.

11 uur geleden
Gezellige bijeenkomst in soos Heinkenszand voor iedereen die zich 'nieuw' voelt in Borsele

HEINKENSZAND - Iedereen die zich ‘nieuw’ voelt in de gemeente Borsele is dinsdag 3 oktober van 18.30 tot 21.00 uur welkom in de soos achter de Stenge in Heinkenszand. 

11 uur geleden
Goese fracties zoeken extern begeleider om tot nieuwe coalitie te komen

GOES - Na het vertrek van Nieuw Goes uit de coalitie vorige week nemen de fracties van de Goese gemeenteraad een extern voorzitter in de arm om een nieuwe coalitie te vormen. Dit proces zou weken kunnen duren, brengen de partijen dinsdag naar buiten.

1 dag geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

GOES - Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

1 dag geleden
Bouwbedrijf Schrijver krijgt subsidie voor vergroening

‘s-GRAVENPOLDER - De provincie Zeeland kent Bouwbedrijf Schrijver in ‘s-Gravenpolder en Nemag Vastgoed in Zierikzee subsidie toe voor het vergroenen en verduurzamen van hun bedrijfsterrein.

1 dag geleden
'Herfstfestival is voor veel kinderen eerste kennismaking met cultuur'

GOES – Het kindercollege van Goes heeft vorige week, samen met bijna honderdzestig kleuters, in theater De Mythe het Herfstfestival feestelijk geopend. 

1 dag geleden