Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer ruim 20.000 positieve coronatests, lijn verandert nauwelijks

Weer ruim 20.000 positieve coronatests, lijn verandert nauwelijks

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen blijft stabiel. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 21.612 positieve tests geregistreerd. Het is de 17e keer in 18 dagen tijd dat er meer dan 20.000 bevestigde besmettingen zijn. De enige dag waarop het aantal onder die grens bleef, kwam dat door een storing.

In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 151.051 meldingen van positieve tests. Het totaal over de afgelopen week ligt zo'n 3 procent lager dan het totaal over de zeven dagen ervoor. Het is de derde dag op rij dat het aantal positieve tests op weekbasis daalt. Daarvoor was het 58 dagen achter elkaar gestegen.

Horizontale lijn

Gemiddeld waren er in de afgelopen week zo'n 21.579 nieuwe gevallen per dag. De lijn van de epidemie, die wekenlang recht omhoogging, loopt nu ongeveer horizontaal.

Het RIVM kreeg 62 meldingen dat een coronapatiënt aan de gevolgen van de besmetting is gestorven. Dat het overlijden van deze mensen nu is gemeld, wil niet zeggen dat ze de afgelopen dag zijn gestorven.

In de afgelopen week registreerde het instituut 369 sterfgevallen, gemiddeld zo'n 53 per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 24 februari.

Meer uit Binnenland

Na landmacht ook marine in de fout met opleidingsbudget

DEN HAAG (ANP) - Bij de Koninklijke Marine zijn 83 gevallen van fraude met het persoonlijke opleidingsbudget ontdekt. De militairen gebruikten het budget voor een barbecuecursus, maar declareerden ook stiekem een barbecue, meldt het ministerie van Defensie.

4 minuten geleden
Politie drijft demonstranten overzijde OZ Achterburgwal weg

AMSTERDAM (ANP) - Na drie vorderingen om te vertrekken drijft de politie honderden demonstranten weg op de overzijde van de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam, meldt een ANP-verslaggever. Het zijn sympathisanten van de betogers die het Binnengasthuisterrein hebben bezet. De groep wordt naar achteren gedrongen.

52 minuten geleden
Opnieuw studentenprotest bij Universiteitsbibliotheek Utrecht

UTRECHT (ANP) - Honderden demonstranten betreden opnieuw het terrein van de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht (UU). Dinsdag bezetten zij het universiteitsterrein aan de Drift, daarbij werden tientallen mensen aangehouden. Ook nu zeggen ze het terrein te willen bezetten, meldt een ANP-verslaggever.

1 uur geleden
Honderden betogers lopen van Domplein richting bibliotheek UU

UTRECHT (ANP) - De ruim vierhonderd demonstranten die zich hadden verzameld voor het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht (UU) op het Domplein, lopen richting de Universiteitsbibliotheek van de UU. Dat meldt een ANP-verslaggeefster ter plaatse. De pro-Palestijnse actievoerders willen dat de UU alle banden met Israël verbreekt.

1 uur geleden
Demonstranten UvA-bezetting worden aangehouden en afgevoerd

AMSTERDAM (ANP) - Meerdere demonstranten die het Binnengasthuisterrein van de UvA blokkeerden, worden opgepakt en afgevoerd door de ME. Dat is te zien op de livestream van AT5. De barricades die ze hadden opgeworpen zijn zo goed als helemaal doorbroken door de politie.

1 uur geleden
Politie gaat met geweld over tot opheffen blokkade UvA-terrein

AMSTERDAM (ANP) - De politie gaat over tot het opheffen van de blokkades op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam,. Dat gebeurt op gezag van burgemeester Femke Halsema, laat de politie weten. Een ANP-verslaggever ter plaatse meldt te zien dat ME'ers met wapenstokken slaand over de barricades zijn heengegaan. Een deel van de demonstranten die op de barricades stonden, is inmiddels een gebouw ingedreven. De politie is bezig de barricades af te breken.

1 uur geleden
Universiteit doet aangifte lokaalvredebreuk, vernieling en dwang

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam heeft aangifte gedaan van lokaalvredebreuk, vernieling en dwang bij de blokkades op en rond het Binnengasthuisterrein, meldt de politie in de hoofdstad. Agenten zijn woensdag aan het einde van de middag begonnen om een einde te maken aan het protest. Dat gaat met harde hand.

1 uur geleden