Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer raketaanval op Afghaanse hoofdstad, ondanks vredesoverleg

Weer raketaanval op Afghaanse hoofdstad, ondanks vredesoverleg

KABUL (ANP/AFP) - De Afghaanse hoofdstad Kabul is zaterdag weer onder vuur genomen met raketten. De autoriteiten zeggen dat zeven projectielen neerkwamen in woonwijken en drie in de buurt van de luchthaven. Zeker een persoon kwam om het leven.

Het gaat om de tweede grote raketbeschieting in minder dan een maand tijd. Die valt samen met het vredesoverleg tussen de Afghaanse regering en de Taliban, die ontkennen iets te maken te hebben met de aanval.

Bij de vorige raketaanval, op 21 november, vielen acht doden en tientallen gewonden. Toen eisten de extremisten van Islamitische Staat de verantwoordelijkheid op. Die terreurorganisatie pleegt vaker bloedige aanslagen op burgerdoelen in het door conflict verscheurde land.

De Verenigde Staten hebben duizenden manschappen gelegerd in Afghanistan. President Donald Trump maakte vorige maand na de door hem verloren verkiezingen bekend op de valreep nog 2000 van de 4500 militairen uit het land terug te trekken. Critici klagen dat hij daarmee het vredesproces kan ondermijnen.

Meer uit Buitenland

Hamas accepteert voorstel bestand van bemiddelaars

CAÏRO (ANP/RTR) - Hamas heeft Egyptische en Qatarese bemiddelaars laten weten dat de Palestijnse beweging hun voorstel voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook heeft geaccepteerd. Hamas meldde dat in een verklaring, kort nadat de Qatarese zender Al Jazeera het nieuws had gebracht op basis van een vooraanstaande Hamasfunctionaris.

1 uur geleden
VN over massagraven Gaza: wellicht mensen levend begraven

GENÈVE (ANP) - Deskundigen van de Verenigde Naties zeggen geschokt te zijn over de details van de massagraven die onlangs zijn opgegraven in de Gazastrook. Er zijn meer dan 390 lichamen ontdekt bij twee ziekenhuizen, ook van vrouwen en kinderen. Veel lijken zouden tekenen vertonen van marteling. Ook lijkt het erop dat mensen zijn geëxecuteerd of mogelijk levend begraven.

2 uur geleden
Moskou wil met nucleaire dreiging 'westerse heethoofden afkoelen'

MOSKOU (ANP/RTR) - Met de aankondiging dat het zal oefenen met tactische nucleaire wapens, wil Moskou "heethoofden in de westerse hoofdsteden afkoelen", stelt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens het ministerie zijn westerse leiders bewust uit op een militaire confrontatie tussen Rusland en de NAVO.

2 uur geleden
Moskou dreigt met aanval op Britse doelen in Oekraïne en elders

MOSKOU (ANP/AFP) - Als Oekraïne Rusland raakt met Britse raketten, zal Moskou overwegen Britse militaire doelen in Oekraïne, maar ook elders te beschieten, heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen de Britse ambassadeur in Moskou.

3 uur geleden
Test met toegangsticket levert Venetië al bijna 1 miljoen euro op

ROME (ANP/DPA) - Het toegangsticket voor dagjesmensen in Venetië heeft de Italiaanse stad de eerste elf testdagen 975.000 euro opgeleverd. De vijf euro entreegeld gold van 25 april tot 5 mei. De stad meldde dat er in totaal 195.000 kaartjes werden verkocht, iets boven de verwachtingen. De maatregel is bedoeld om de toeristenstroom te beteugelen.

3 uur geleden
Trump riskeert celstraf als hij spreekverbod nog eens overtreedt

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Als de voormalige Amerikaanse president Donald Trump opnieuw zijn spreekverbod overtreedt, zegt Juan Merchan, de rechter die de strafzaak tegen hem behandelt, "een celstraf te overwegen".

3 uur geleden
EU waarschuwt China dat zij economie zal beschermen

PARIJS (ANP) - China moet bedacht zijn op stevige maatregelen van de Europese Unie als die nodig zijn om haar economie en veiligheid te beschermen, waarschuwt de Europese Commissie. Voorzitter Ursula von der Leyen sprak dat uit in een "open en eerlijk" gesprek met de Chinese president Xi Jinping, die op bezoek is in Europa.

4 uur geleden