Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer of geen weer, het terras voelt als een uitje

Weer of geen weer, het terras voelt als een uitje

THOLEN - Sinds een kleine week zijn de terrassen weer open en daar werd ook op Tholen graag gebruik van gemaakt. Voor de horeca een spannende dag. Doen de koelingen het nog? Werkt de koffiemachine nog zoals voorheen? Houden mensen zich aan de regels of moeten we politieagent op eigen terrein spelen? De allereerste terrasdag was zonovergoten, maar ook e dagen erna waren er heel wat terrastafeltjes op Tholen bezet. Dankzij een overkapping, heater of fleecedekentje was het toch genieten van een hapje en een drankje. ‘Gasten vinden het nu sneller terrasweer dan vroeger”, meent één van de horeca-uitbaters op Tholen. En dat is te zien.

Wim Verschuren (67) zat woensdag als één van de eersten op het terras van Huys van Roosevelt in zijn woonplaats Oud-Vossemeer en ook later deze week bracht hij nog een bezoek aan het terras. Hij had het eerste bezoek niet lang van tevoren gepland. “Na een rondje fietsen ben ik er toch beland. Het was echt weer even genieten”, vertelt hij.

Wim was voor de horecasluiting wel vaker bij Huys van Roosevelt te vinden. Hij kent Bas Quist en het personeel goed. “Na een ronde gefietst te hebben besloot ik dan ook om de eerste dag na de opening van de terrassen toch even een biertje te gaan drinken. Het was erg fijn om er even uit te zijn. We hebben de afgelopen periode wel wat mensen, waaronder mijn zus, gezien, maar het was erg prettig om weer eens een ander, spontaan praatje te hebben. Gewoon weer eens wat andere mensen te zien en te spreken zeg maar. In eerste instantie heb je het natuurlijk toch eer over corona en de maatregelen, maar daarna volgde gelukkig het praatje van alledag.” Volgens Wim zijn de maatregelen op het terras goed na te keven, zeker op Oud-Vossemeer. “Maar voor de fietsers zou het fijn zijn als het terras eerder dan twaalf uur open mag. Zij lusten om ene uur of tien natuurlijk graag een kopje koffie. De sluiting om zes uur is natuurlijk ook wel vroeg. Het terras van Bas gaat netjes op tijd dicht dus ik ben iets voor zessen vertrokken, maar anders had ik wel langer gebleven”, vertelt Wim die afgelopen week nog een keertje teruggegaan is. “Maar toen met mijn vriendin, want die had een vrije dag”, besluit hij lachend. 

Meer uit Tholen

Door rekenfout moet Tholen 95.130 euro extra betalen aan VRZ

THOLEN - Door een rekenfout in de boekhouding van Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) moet Tholen bijna een ton extra betalen aan de organisatie. De fout werd ontdekt tijdens de opstelling van de begroting van VRZ voor het jaar 2024. Andere Zeeuwse gemeenten moeten ook bijbetalen of krijgen juist geld terug.

2 uur geleden
Nog geen spoor van verdachten explosie bij woning aan Slachtveld

THOLEN - De politie heeft nog geen daders op het oog van de explosie woensdagnacht bij een woning aan het Slachtveld. Door zwaar vuurwerk zijn een woning en auto beschadigd geraakt. De politie zoekt naar getuigen en beeldmateriaal om de verdachten te achterhalen. De bewoner van het pand heeft aangifte gedaan.

17 uur geleden
Tholen biedt financiële steun voor restauratie en onderhoud van erfgoed

THOLEN - Eigenaren van gemeentelijke monumenten op Tholen kunnen binnenkort een subsidie aanvragen bij de gemeente voor het behoud van hun erfgoed. Deze nieuwe regeling biedt deze mensen de kans om financiële ondersteuning te ontvangen voor noodzakelijke restauratie- en onderhoudswerkzaamheden. 

20 uur geleden
Explosie veroorzaakt schade bij woning aan het Slachtveld in Tholen

THOLEN - Bij een woning aan het Slachtveld in Tholen is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie ontstaan. Als gevolg van de ontploffing heeft de woning schade opgelopen. De politie doet momenteel onderzoek naar het incident.

1 dag geleden
Plan voor voedselbos in boomgaard bij Molenvliet: 50.000 euro nodig

THOLEN - Jacques Dekkers van PvdA/GroenLinks Tholen pleit voor de aanleg van een voedselbos in de perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg. Volgens het raadslid verdient de nieuwbouwlocatie van Molenvliet een groene buffer aan de westkant. De Thoolse fractie van Dekkers vraagt de gemeente om een subsidie van 50.000 euro voor de opstartkosten van het project.

1 dag geleden
Rechter: Burgemeester Sijbers mag woning op Tholen sluiten na drugsvondst

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers mag een woning en schuur op Tholen voor drie maanden sluiten vanwege de vondst van soft- en harddrugs. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bekendgemaakt na bezwaar van de bewoner. De politie trof de verdachte thuis aan met een witte supermarkttas vol drugs.

1 dag geleden
'Oud-Vossemeer en Flupland zijn ongeschikt voor aanlegsteiger cruiseboten'

THOLEN - De havens van Oud-Vossemeer en Sint Philipsland zijn geen geschikte plekken om alsnog een aanlegsteiger voor riviercruiseschepen op het eiland te realiseren. Dat zegt wethouder Frank Hommel. Tijdens de evaluatie van het verworpen voorstel om een aanlegsteiger in de haven van Tholen te bouwen, komt dit naar voren. Wat er gebeurt met de twee miljoen euro die gereserveerd was voor het steigerproject, is nog niet bekend.

1 dag geleden