Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer inspiratie dankzij het Ommetje

Weer inspiratie dankzij het Ommetje

KAPELLE - De Kapelse schrijver Berend Huisjes heeft een exemplaar van zijn nieuwe verhalenbundel ‘Waratje’ overhandigd aan Gina Hindriks, de regiovertegenwoordiger van de Hersenstichting. Huisjes doneert tien procent van de verkoop van ‘Waratje’ aan dit goede doel.

Huisjes was al bezig met het schrijven van een boek, maar de inspiratie ontbrak. Het Ommetje, een wandelapp van de Hersenstichting, bracht daarin verandering. De verhalenbundel ‘Waratje’ begon gestalte te krijgen. Met dank aan de Hersenstichting. Het eerste hoofdstuk van de bundel heet ‘Coronapandemie en het Ommetje’. Huisjes besloot tien procent van elk verkocht boek te doneren als dank aan de Hersenstichting. Het boek kost vijftien euro, exclusief eventuele verzendkosten en is te bestellen op [email protected]

Huisjes is een bezige bij. Hij is actief met vele zaken, zoals mantelzorgen en vrienden en kennissen helpen bij financiële vraagstukken. Ook sport hij graag en doet aan recreatief bewegen voor ouderen en aan tafeltennis. Samen met zijn vrouw Yvonne kijkt hij graag voetbal en bezoeken ze de wedstrijden van hun favoriete voetbalclub Ajax.

Het schrijversvirus heeft bezit van hem genomen tijdens de zoektocht waar zijn vader was bij zijn geboorte in november 1944. Hij heeft daarover een aangrijpend boek geschreven “Ik zoek mijn vader” (april 2019). Daarna volgden nog vier boeken, twee romans, een thriller en een verhalenbundel. De verhalenbundel ‘Tekkered’ heeft hij afgerond in coronatijd. De beperkingen in coronatijd hadden een negatieve invloed op de schrijversinspiratie en zijn dagelijkse ritme. Stadions gesloten voor bezoek, zelf niet in verenigingsverband te kunnen sporten, geen culturele activiteiten bezoeken en dergelijke, dit was funest voor hem. Iedere dag was vrijwel gelijk aan de vorige, met als gevolg passiviteit. Steeds later opstaan was ook een gevolg. Een grote ergernis voor hem, het lukte maar niet om de sleur te doorbreken.

Tot op een gegeven moment iemand hem wees op het Ommetje van de Hersenstichting. Aanvankelijk haalde hij zijn schouders erover op. Maar besloot samen met zijn vrouw toch deel te nemen aan deze wandel-app. Dit bracht weer structuur in zijn bestaan. Op tijd opstaan en het ommetje lopen voor negen uur werd beloond met extra punten. Fanatiek werden de punten verzameld.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Gastles over oorlog in Wemeldinge: ‘Je beseft hoeveel mensen er zijn overleden’

KAPELLE - In het kader van Toujours Kapelle bezocht OBS Wemeldinge museum Memorial 40-45 in Kapelle. Ook was groep acht dit jaar aan de beurt om tijdens de Franse herdenking bloemen te leggen bij de Franse graven. 

1 dag geleden
Leerlingen De Welle exposeren kunst in de bieb

KRUININGEN - In de bibliotheek van Kruiningen is de expositie ‘Verwondering’ geopend. De kunst die er hangt is gemaakt door leerlingen van basisschool De Welle in Kruiningen. Samen met voormalig leraar op de school, Wim Wouterse, en kunstcollectief ‘De Nieuwkomers’ maakten ze cyanotypie en lino afdrukken. Maar in plaats van de kunstwerken in het klaslokaal te hangen, zijn ze nu voor iedereen te zien.  

3 dagen geleden
Re-enactor Laurent Cecillon: ‘Jeugd heeft geromantiseerd beeld van oorlog’

KAPELLE - De re-enactors die te zien waren bij Toujours Kapelle speelden een grote rol in het tonen van het leven van een militair in de oorlog. 

3 dagen geleden
Terugblik op Toujours Kapelle: ‘Belangrijk om de oorlogsverhalen te blijven vertellen’

KAPELLE - Afgelopen week vond Toujours Kapelle weer als vanouds plaats. De hele week stond in het teken van de Franse herdenking in Kapelle. Vooral bij oorlogsmuseum Memorial 40-45 was er veel te doen. 

3 dagen geleden
Ridderorde voor jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge

DEN HAAG/WEMELDINGE - In museum Panorama Mesdag in Den Haag is jonkvrouw Zonnevylle-Reigersman uit Wemeldinge zaterdag verrast met een koninklijke onderscheiding. Tijdens haar afscheid van de Raad van Bestuur van dit museum is zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

5 dagen geleden
Weerbericht: droge Hemelvaartsdag in aantocht

Op de meeste plaatsen in Nederland blijft het donderdag, Hemelvaartsdag, droog. ‘Met behoorlijk wat zon wordt het 16 graden op de Wadden tot 22 graden in Limburg’, laat weerbureau Weeronline weten. ‘De dagen daarna is het koeler met een stevige wind van zee, regelmatig zon en een enkele bui.’ 

5 dagen geleden
Demonstratiewedstrijd ringrijden Borssele uitslagen

WEMELDINGE - Tijdens de Jaarmarkt Borssele heeft ringrijderij vereniging ‘Ons Genoegen’ haar eerste wedstrijd van 2022 gereden. 

5 dagen geleden