Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer inspiratie dankzij het Ommetje

Weer inspiratie dankzij het Ommetje

KAPELLE - De Kapelse schrijver Berend Huisjes heeft een exemplaar van zijn nieuwe verhalenbundel ‘Waratje’ overhandigd aan Gina Hindriks, de regiovertegenwoordiger van de Hersenstichting. Huisjes doneert tien procent van de verkoop van ‘Waratje’ aan dit goede doel.

Huisjes was al bezig met het schrijven van een boek, maar de inspiratie ontbrak. Het Ommetje, een wandelapp van de Hersenstichting, bracht daarin verandering. De verhalenbundel ‘Waratje’ begon gestalte te krijgen. Met dank aan de Hersenstichting. Het eerste hoofdstuk van de bundel heet ‘Coronapandemie en het Ommetje’. Huisjes besloot tien procent van elk verkocht boek te doneren als dank aan de Hersenstichting. Het boek kost vijftien euro, exclusief eventuele verzendkosten en is te bestellen op [email protected].

Huisjes is een bezige bij. Hij is actief met vele zaken, zoals mantelzorgen en vrienden en kennissen helpen bij financiële vraagstukken. Ook sport hij graag en doet aan recreatief bewegen voor ouderen en aan tafeltennis. Samen met zijn vrouw Yvonne kijkt hij graag voetbal en bezoeken ze de wedstrijden van hun favoriete voetbalclub Ajax.

Het schrijversvirus heeft bezit van hem genomen tijdens de zoektocht waar zijn vader was bij zijn geboorte in november 1944. Hij heeft daarover een aangrijpend boek geschreven “Ik zoek mijn vader” (april 2019). Daarna volgden nog vier boeken, twee romans, een thriller en een verhalenbundel. De verhalenbundel ‘Tekkered’ heeft hij afgerond in coronatijd. De beperkingen in coronatijd hadden een negatieve invloed op de schrijversinspiratie en zijn dagelijkse ritme. Stadions gesloten voor bezoek, zelf niet in verenigingsverband te kunnen sporten, geen culturele activiteiten bezoeken en dergelijke, dit was funest voor hem. Iedere dag was vrijwel gelijk aan de vorige, met als gevolg passiviteit. Steeds later opstaan was ook een gevolg. Een grote ergernis voor hem, het lukte maar niet om de sleur te doorbreken.

Tot op een gegeven moment iemand hem wees op het Ommetje van de Hersenstichting. Aanvankelijk haalde hij zijn schouders erover op. Maar besloot samen met zijn vrouw toch deel te nemen aan deze wandel-app. Dit bracht weer structuur in zijn bestaan. Op tijd opstaan en het ommetje lopen voor negen uur werd beloond met extra punten. Fanatiek werden de punten verzameld.

Meer uit Reimerswaal

Ilse Eversdijk wint ringrijden bij oogstfeest in Wolphaartsdijk

WEMELDINGE - Ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge voor het eerst een demonstratie ringrijden mogen rijden tijdens het Oogstfeest in Wolphaartsdijk.

9 uur geleden
Grote controle in jachthaven Wemeldinge

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle hield donderdag samen met de politie, douane, Regionale Uitvoeringsdienst en brandweer een grote controle in de jachthaven van Wemeldinge. 'De actiedag had als voornaamste doel om de veiligheid, leefbaarheid en aanpak van ondermijnende criminaliteit in en rondom jachthavens te verbeteren', laat de gemeente Kapelle weten in een persbericht. 

14 uur geleden
'Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle in jachthaven Yerseke'

YERSEKE - De jachthaven van Yerseke is donderdag onderworpen aan een uitgebreide controle. Daarbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

4 dagen geleden
Doe- en Dagcentrum Reimerswaal iedere woensdag open in Kruiningen

KRUININGEN - Met de groeiende vergrijzing in onze samenleving en een dalend aantal zorgmedewerkers, wordt het steeds uitdagender om hoogwaardige zorg te bieden aan ouderen. Om deze uitdagingen aan te pakken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, is in Kruiningen het Doe- en Dagcentrum Reimerwaal geopend. Het is iedere woensdag te bezoeken in het dorpshuis in Kruiningen.

6 dagen geleden
Krabbendijke krijgt dit najaar pumptrack, Yerseke en Kruiningen volgen later

KRABBENDIJKE - In de Kruisbessestraat in Krabbendijke legt de gemeente Reimerswaal dit najaar een pumptrack aan.

6 dagen geleden
Kapelle deelt boetes uit voor onjuist parkeren bij laadpaal

KAPELLE - Wie vanaf woensdag (10 juli) zijn brandstofauto in de gemeente Kapelle parkeert bij een openbare laadpaal voor elektrisch opladen, riskeert voortaan een boete van 129 euro.

6 dagen geleden
Norah Tramper en Ferry Schouwenaar got talent op Wemeldings Zomerfeest

WEMELDINGE - Dit weekend is tijdens het Wemeldingse Zomerfeest ook weer Wemeldinge's Got Talent georganiseerd. Tijdens het middagvullende programma deden negen deelnemers in de categorie onder twaalf jaar mee en twee deelnemers in de categorie boven twaalf. 

6 dagen geleden