Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer inspiratie dankzij het Ommetje

Weer inspiratie dankzij het Ommetje

KAPELLE - De Kapelse schrijver Berend Huisjes heeft een exemplaar van zijn nieuwe verhalenbundel ‘Waratje’ overhandigd aan Gina Hindriks, de regiovertegenwoordiger van de Hersenstichting. Huisjes doneert tien procent van de verkoop van ‘Waratje’ aan dit goede doel.

Huisjes was al bezig met het schrijven van een boek, maar de inspiratie ontbrak. Het Ommetje, een wandelapp van de Hersenstichting, bracht daarin verandering. De verhalenbundel ‘Waratje’ begon gestalte te krijgen. Met dank aan de Hersenstichting. Het eerste hoofdstuk van de bundel heet ‘Coronapandemie en het Ommetje’. Huisjes besloot tien procent van elk verkocht boek te doneren als dank aan de Hersenstichting. Het boek kost vijftien euro, exclusief eventuele verzendkosten en is te bestellen op [email protected].

Huisjes is een bezige bij. Hij is actief met vele zaken, zoals mantelzorgen en vrienden en kennissen helpen bij financiële vraagstukken. Ook sport hij graag en doet aan recreatief bewegen voor ouderen en aan tafeltennis. Samen met zijn vrouw Yvonne kijkt hij graag voetbal en bezoeken ze de wedstrijden van hun favoriete voetbalclub Ajax.

Het schrijversvirus heeft bezit van hem genomen tijdens de zoektocht waar zijn vader was bij zijn geboorte in november 1944. Hij heeft daarover een aangrijpend boek geschreven “Ik zoek mijn vader” (april 2019). Daarna volgden nog vier boeken, twee romans, een thriller en een verhalenbundel. De verhalenbundel ‘Tekkered’ heeft hij afgerond in coronatijd. De beperkingen in coronatijd hadden een negatieve invloed op de schrijversinspiratie en zijn dagelijkse ritme. Stadions gesloten voor bezoek, zelf niet in verenigingsverband te kunnen sporten, geen culturele activiteiten bezoeken en dergelijke, dit was funest voor hem. Iedere dag was vrijwel gelijk aan de vorige, met als gevolg passiviteit. Steeds later opstaan was ook een gevolg. Een grote ergernis voor hem, het lukte maar niet om de sleur te doorbreken.

Tot op een gegeven moment iemand hem wees op het Ommetje van de Hersenstichting. Aanvankelijk haalde hij zijn schouders erover op. Maar besloot samen met zijn vrouw toch deel te nemen aan deze wandel-app. Dit bracht weer structuur in zijn bestaan. Op tijd opstaan en het ommetje lopen voor negen uur werd beloond met extra punten. Fanatiek werden de punten verzameld.

Meer uit Reimerswaal

Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

17 uur geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

1 dag geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

1 dag geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

1 dag geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

3 dagen geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

4 dagen geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

1 week geleden