Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer een recordjaar voor North Sea Port

Weer een recordjaar voor North Sea Port

VLISSINGEN - North Sea Port heeft een recordjaar qua goederenoverslag achter de rug.

Er is vorig jaar meer dan 71 miljoen ton overgeslagen in de havens van Gent en Vlissingen. Het is voor het derde jaar op rij een record. Ten opzichte van vorig jaar is de overslag met 1,5 procent gestegen.

De groei zit hem voornamelijk in droge bulk, die met 5,4 procent is toegenomen, en containers waarvan er maar liefst 48,7 procent zijn overgeslagen. Oorzaken van de sterke stijging zijn nieuwe diensten en een toename van het aantal koelcontainers.

Fruit

Tegenover de stijgingen staan dalingen in de natte bulk en het stukgoed zoals fruit. Het laatste wordt meer en meer in containers vervoerd. “North Sea Port handhaaft twee jaar na de start als fusiehaven zijn positie als een echte bulkhaven en boekt vooruitgang als draaischijf voor containers tussen zeevaart en binnenvaart”, zegt een woordvoerder.

Optimistisch

Het bedrijf is voorzichtig optimistisch over 2020. North Sea Port gaat uit van lichte groei. De Brexit, een krimpende economische groei en dreigende handelsoorlogen maken het moeilijk.

Meer uit Vlissingen

Jarige Watergeuzen zoeken oud-leden voor reünie

VLISSINGEN - Scoutinggroep de Watergeuzen bestaat dit jaar 75 jaar en viert dat met verschillende activiteiten, waaronder een jubileumkamp op het Scoutcentrum Zeeland in Veere dat van 31 mei tot en met 2 juni wordt gehouden. Tijdens het kamp wordt er een receptie gehouden voor oud-leden van de scoutinggroep, de Watergeuzen kunnen niet alle oud-leden bereiken en doen daarom een oproep.

19 uur geleden
Auto over de kop op A58: 18-jarige bestuurder mogelijk onder invloed van drugs

RITTHEM - Vanochtend heeft op de A58 bij Ritthem een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Zeker twee personen zijn ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Eén van hen was zwaargewond, zo meldt de politie.

22 uur geleden
Voor de vijfde keer beschieting in Vlissingen, ditmaal park Koudekerkseweg

VLISSINGEN -  Zaterdagavond is Vlissingen voor de vijfde keer opgeschrikt door een melding van een schietpartij. Er zijn door de melder knallen gehoord.

1 dag geleden
Extra controles in en rond het Middengebied vanwege reeks schietpartijen

VLISSINGEN- In en rond het Middengebied zullen vanaf vandaag extra controles plaatsvinden. Dit gebeurt naar aanleiding van de vier schietpartijen in de stad deze week. Dat meldt de gemeente Vlissingen. 

1 dag geleden
Na het in beslag nemen van een auto gaat de politie uit van een schietincident [UPDATE]

VLISSINGEN- Er is nog veel onduidelijkheid rondom het vermoedelijke schietincident dat vrijdagavond plaatsvond bij de Singel. De politie wil namelijk geen nadere mededelingen doen. Het is daardoor nog altijd niet zeker of er daadwerkelijk geschoten is en welk verband er bestaat tussen de vermeende schietpartij en een personenauto die vier uur na de melding getakeld werd bij de Van Dishoeckstraat onder toeziend oog van een forensisch onderzoeker. 

1 dag geleden
Wederom (vermoedelijke) schietpartij in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt opnieuw een mogelijke schietincident in Vlissingen. Als er inderdaad geschoten is, gaat het om de vierde schietpartij in de stad een week tijd.

2 dagen geleden
Zeus Hoenderop exposeert op diverse locaties in Hendrikstraat

VLISSINGEN - Kunstenaar Zeus Hoenderop exposeert op drie locaties in de Hendrikstraat: Galerie Hannelore Meijaard, Het Beeldenhuis en het Witte Huis. De drie locaties vormen volgens Hoenderop een geografische driehoek als verwijzing naar de Trans-Atlantische driehoekshandel. Hoenderops recente werk verwijst geregeld naar het slavernijverleden van Nederland, eerder maakte hij het slavernijmonument dat korte tijd op de boulevard heeft gestaan en nu in het Muzeeum op de Nieuwendijk te zien is.

2 dagen geleden