Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer drugs in woning Kraanstraatje Middelburg

Weer drugs in woning Kraanstraatje Middelburg

MIDDELBURG - In de woning in Middelburg waar onlangs vuurwerk en drugs werden gevonden, is opnieuw drugs ontdekt. Ook lag er een geldbedrag van enkele duizenden euro's. Dat meldt de politie, die laat weten verbaasd te zijn over de vondst.Op donderdag 18 april werd tijdens een doorzoeking in een woning aan het Kraanstraatje in Middelburg in totaal 26 kilo vuurwerk en 100 gram amfetamine aangetroffen. Dat gebeurde naar aanleiding van een anonieme melding en leidde ertoe dat de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.Maandag ontving de politie een melding over een hond die in het centrum van Middelburg een persoon had gebeten. De eigenaar van het dier bleek de bewoner van het genoemde pand te zijn. "De persoon wekte de indruk onder invloed te zijn van verdovende middelen. Ook waren er sporen van verdovende middelen zichtbaar op zijn kleding. De officier van justitie gaf ons toestemming om wederom in de woning aan het Kraanstraatje te gaan kijken", zo vertelt de politie vandaag."Tot onze verbazing troffen wij in de woning verschillende soorten harddrugs aan, waaronder bijna zes kilo amfetamine. In de woning lag ook een geldbedrag van een paar duizend euro. De verdovende middelen en het geld zijn in beslag genomen. De bewoner werd aangehouden en zal zich over beide voorvallen moeten verantwoorden bij de rechter", aldus de politie.De burgemeester overweegt volgens de politie om aan de hand van artikel 13b van de Opiumwet de woning tijdelijk te sluiten. "Het aantreffen van de grote hoeveelheid verdovende middelen en overige aangetroffen indicatoren die duiden op handel in verdovende middelen zullen meegenomen worden in dit besluit", aldus de politie.

Meer uit Middelburg

Auto in sloot Munnikweg Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Bij een eenzijdig ongeval op de Munnikweg bij Oostkapelle zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt. Omstanders hielpen de gewonden.

1 uur geleden
Lentebraderie bij Yildirim Beyazit Moskee in Middelburg

MIDDELBURG - Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei organiseert de Yildirim Beyazit Moskee een lentebraderie. Tussen 10.00 uur tot 21.00 uur kunnen bezoekers Turkse gerechten en drankjes proeven en kennis maken met de moskee.

18 uur geleden
Leerlingenraden Talent, Regenboog en Acaciahof hebben een boodschap voor alle weggebruikers

MIDDELBURG - Het is druk in de Middelburgse wijk Klarenbeek in Middelburg. Vooral 's morgens en halverwege de middag gebruiken fietsers, automobilisten en voetgangers de weg om van en naar school en werk te gaan. 

20 uur geleden
Opening van de tentoonstelling Heden van het slavernijverleden in het Zeeuws Museum

MIDDELBURG - Op 25 mei opent de tentoonstelling Heden van het slavernijverleden in het Zeeuws Museum. Het is ruim 160 jaar geleden dat slavernij is afgeschaft maar de ongelijke raciale verhoudingen die in honderden jaren zijn opgebouwd, zijn niet vanzelf verdwenen. In deze tentoonstelling, die het Zeeuws Museum overneemt van het Wereldmuseum, worden vragen gesteld als: wat is ons gedeelde slavernijverleden? Hoe gaan we er tegenwoordig mee om en hoe kunnen we een gemeenschappelijke toekomst maken? 

20 uur geleden
Start project 'Duiker Kleverskerke'

Veere - Door Van Hese Hout- & Waterbouw B.V. wordt in de week van 20mei gestart met het project 'Duiker Kleverskerke'. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds begonnen.

23 uur geleden
Gemeente Veere kapt drie populieren Oudestraat Veere

VEERE - Op 13, 14 en 15 mei zijn drie populieren aan de Oudestraat in Veere gekapt vanwege de slechte staat waarin de bomen verkeerden. De bomen vormden een risico voor het monumentale bouwwerk Cisterne (de waterput bij de Grote Kerk). De gemeente Veere kon niet wachten met de kap, het risico dat de bomen zouden omvallen werd te groot.

1 dag geleden
Twaalf Zeeuwse basisscholen in de race voor een ANWB Verkeersplein

Dit jaar organiseert de ANWB opnieuw de verkiezing 'Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein'. Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met fietsen en meteen praktijkervaring opdoen. Vanaf vandaag kan iedereen een stem uitbrengen op één van de ruim 300 basisscholen in heel Nederland die in de race zijn voor een ANWB Verkeersplein. In Zeeland doen twaalf basisscholen mee aan de verkiezing. Stemmen kan tot en met vrijdag 31 mei via deze link. 

1 dag geleden