Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weer 573 mensen positief getest in Nederland: 4 nieuwe patiënten in Zeeland

Weer 573 mensen positief getest in Nederland: 4 nieuwe patiënten in Zeeland

MIDDELBURG/VEERE - Sinds gisteren zijn er weer 573 mensen positief getest op het coronavirus. Het totaal aantal positief geteste personen komt hiermee op 4204. Dat meldt het RIVM. Ook zijn er sinds gisteren 43 patiënten overleden aan de gevolgen van COVID-19.

Er zijn sinds zaterdag 573 nieuwe mensen positief getest op het coronavirus. Dat is minder dan gisteren. Toen ging het om 637 nieuwe gevallen. In totaal zijn er nu 4204 mensen in Nederland besmet (geweest) met het virus. Hiervan zijn er 988 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Ook zijn er sinds de update van gisteren 43 patiënten overleden aan COVID-19. In totaal zijn er 179 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar.

In Zeeland zijn vier nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus (COVID-19). Het gaat om inwoners uit Middelburg, Terneuzen, Vlissingen en Zoutelande. Er zijn nu, 57 bevestigde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) in Zeeland. In totaal zijn twee patiënten overleden.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat door het RIVM genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Meeste patiënten
De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1404 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535).

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Goes snijdt niet in voorzieningen, verhoogt belastingen een beetje maar 'buigt wel om'

GOES - Ook de gemeente Goes heeft het in financieel opzicht niet gemakkelijk.

7 uur geleden
Er komt dit jaar geen Thoolse Lampionnentocht

THOLEN - Er komt dit jaar geen Thoolse Lampionnentocht. Dat laat de organisatie weten. Vanwege de coronamaatregelen vindt men het niet haalbaar en gepast om om het evenement door te laten gaan. Toch komt Stichting Tholen Sterk wel direct met troostende woorden: "Gelukkig blijft er voor ons, de inwoners en bezoekers van Tholen nog genoeg om naar uit te kijken, zoals de Havendagen in 2021.Ondanks de maatregelen blijven we positief en is inmiddels energiek begonnen met de voorbereidingen."

10 uur geleden
Handtekeningen onder behoud kerktoren Rilland

RILLAND - Het kerkgebouw aan de Bathseweg in Rilland maakt plaats voor appartementen, mét behoud van de kerktoren.

12 uur geleden
Reparatie Sloebrug vergt meer onderzoek

VLISSINGEN - De Sloebrug in Vlissingen kan voorlopig nog niet open voor schepen. De brug moet gerepareerd worden, maar het onderzoek hiervoor duurt langer. Dat laat de provincie Zeeland, eigenaar van de brug, donderdag weten.

13 uur geleden
Minister van Justitie en Veiligheid bezoekt dit najaar Zeeland

MIDDELBURG - Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bezoekt dit najaar Zeeland. De hoofdthema's voor de Zeeuwse bestuurders zijn ondermijnende criminaliteit, voornamelijk in de havens, en de politiecapaciteit.

13 uur geleden
Intrigerende kunstwerken in Kunstkamer Holland Huis

SCHERPENISSE - In het kader van de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid hebben 12 kunstenaars in zeer uiteenlopende stijlen op verzoek van Kunstkamer Holland Huis op geheel eigen wijze het thema ‘Vrijheid’ verbeeld.

15 uur geleden
Westerscheldetunnel nacht dicht voor groot onderhoud

ELLEWOUTSDIJK - Voor het uitvoeren van het jaarlijkse groot onderhoud wordt de Westerscheldetunnel een avond en nacht afgesloten. Dat gebeurt dit keer op dinsdag 29 september vanaf 20.30 uur tot woensdag 30 september 04.00 uur.

16 uur geleden