Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weekendweerbericht: zaterdag grijs en nat, zondag beter

Weekendweerbericht: zaterdag grijs en nat, zondag beter

Na een droge start van de dag zaterdag gaat het in de middag en avond flink regenen, verwacht weerbureau Weeronline. ‘Daarbij steekt een onstuimige westenwind op. Zondag blijft het ook niet droog, maar de neerslag valt mee en tijdens droge perioden kan de zon even doorbreken.’ 

Wie zaterdag buitenactiviteiten gepland heeft, kan het beste in de ochtend op pad gaan. ‘Het is dan nog een tijdje droog en vooral in het oosten kan de zon nog even schijnen. Vanuit het westen trekken steeds meer wolkensluiers voor de zon langs. Aan het eind van de ochtend stijgt in het zuidwesten de kans op regen en in de middag gaat het op steeds meer plaatsen regenen. Het wordt 4 graden in Groningen tot 8 graden in Zeeland.’ 

In de avond regent het in vrijwel het hele land, voorspelt Weeronline. ‘Soms kan het even flink plenzen. De wind draait van zuidwest naar west en wordt matig tot vrij krachtig. In het westelijk kustgebied wordt de wind krachtig tot hard en is kans op zware windstoten tot 80 kilometer per uur. Aan zee kan tijdelijk een stormachtige wind komen te staan met uitschieters naar 90 kilometer per uur.’ 

Zondag

Om lekker op pad te gaan is zondag de beste dag dit weekeinde. ‘De laatste regen verlaat het noordoosten in de loop van de ochtend. Daarna vallen vallen verspreid over het land enkele buien, maar er zijn wel geregeld droge perioden en daarin kan de zon soms even doorbreken. Bij een matige westenwind wordt het 5 tot 7 graden. Voor de tijd van het jaar is dat heel normaal.’

Meer uit Beveland

Gewonde bij botsing op de N256 bij Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s is vrijdagmiddag één persoon gewond geraakt. Het ongeval vond plaats op de N256 ter hoogte van Wilhelminadorp. Het slachtoffer is per ambulancen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde voor flink wat oponthoud.

2 uur geleden
Zeeuwse bouwplaatsen openen hun hekken tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni kan iedereen ontdekken wat zich afspeelt achter de hekken van de bouwplaatsen die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn voor publiek. Meer dan 150 Nederlandse bouwplaatsen openen deze dag vanaf 10:00 uur de deuren voor publiek. De toegang is overal gratis en er valt een hoop te zien, te leren en te doen voor jong en oud.

1 dag geleden
Nieuw dagelijks bestuur waterschap gekozen

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen krijgt een nieuw dagelijks bestuur. Donderdagavond 8 juni 2023 werden de leden door de algemene vergadering verkozen.

1 dag geleden
Gratis ijsjes voor kinderen in Goes

GOES - Op woensdag 14 juni 2023 organiseert Sam& voor alle kinderen de actie ‘Sam& de wijk in’ Goes. Tijdens ‘Sam& de wijk in’ worden gratis schepijsjes uitgedeeld in wijken waar bekend is dat ouders het financieel moeilijk hebben. De actie wordt samen met Leergeld Oosterschelderegio en de Vebego Foundation georganiseerd.  

1 dag geleden
Treinverkeer plat na botsing trein botst en vrachtwagen bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Op een spoorwegovergang heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een vrachtwagen. Dat gebeurde omstreeks 15:55 uur.

1 dag geleden
Ira von Harras nieuwe bestuursvoorzitter van Podium 't Beest in Goes

GOES - Vanaf 1 juni 2023 is Goesenaar Ira von Harras de nieuwe bestuursvoorzitter van Podium ’t Beest in Goes. Ira kijkt er enorm naar uit om zich - naast haar baan als directeur van de Zeeuwse Milieufederatie - bij het bestuur van ’t Beest te voegen, het podium waar zij zelf al vanaf jonge leeftijd kennis maakte met concerten en cultuur.

2 dagen geleden
Theaterproductiehuis Zeeland maakt programmering Zeeland Nazomerfestival 2023 bekend

MIDDELBURG - Van vrijdag 25 augustus tot en met zaterdag 2 september staat Zeeland in het teken van theater, dans, muziek en performance. Het Zeeland Nazomerfestival zorgt in deze negen dagen voor verwondering, verbijstering, plezier en stof om over na te denken met producties op bijzondere en waardevolle (buiten)locaties. Makers als Sarah Moeremans, Koen Verheijden, Giovanni Brand, Niek Kortekaas, Maartje Duin, DIEHELEDING, Jantien Fick, Marcos Valster da Costa Ferreira, Club Gewalt, zijn niet bang om pittige maatschappelijke thema’s vol in de bek te kijken. Voorstellingen waarin muziek en een lichte toon, vaak vanuit een gelaagdheid, de boventoon voeren.

2 dagen geleden