Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weekendweer: zaterdag buien, zondag meest droog

Weekendweer: zaterdag buien, zondag meest droog

De laatste dagen valt er eindelijk weer regen in ons land en ook tijdens het weekend blijft het niet droog. Op zaterdag trekken nog buien over het land, maar later op de dag knapt het vanuit het noordwesten al op. De zondag laat het beste weer zien met geregeld zon en ook weer wat hogere temperaturen.


Op deze vrijdag ziet het weerbeeld er eerst nog goed uit. Het is op veruit de meeste plaatsen droog en de zon laat zich regelmatig zien. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en volgen snel weer buien. Daarbij is kans op onweer. De temperatuur loopt op naar maximaal 19 of 20 graden.


Zaterdag op veel plaatsen buien

De eerste dag van het weekend is de minste. Vooral in de ochtend, maar ook tijdens een groot deel van de middag komt het tot buien en soms kan het ook tot onweer komen. De zwaarste buien komen in de zuidelijke helft van het land voor. In het noorden en noordwesten is het vanaf het middaguur al droog en geleidelijk wordt het op steeds meer plaatsen droog. In het westen en noordwesten breekt de zon geregeld door. De temperatuur loopt op naar maximaal 20 graden.


Zondag warmer en overwegend droog

Het weerbeeld zondag ziet er stukken beter uit voor buitenactiviteiten. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. Heel lokaal is nog een bui mogelijk, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Waaien doet het niet of nauwelijks en het wordt weer wat warmer. De temperatuur loopt op naar waarden tussen 21 en 23 graden.


Na het weekend nog wat warmer

Maandag en waarschijnlijk ook dinsdag is het op de meeste plaatsen droog en zijn er perioden met zon. Het wordt ook weer warmer met temperaturen tussen 23 en 26 graden. Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe en wordt het geleidelijk minder warm

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

6 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

7 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden