Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weekendweer: zaterdag buien, zondag meest droog

Weekendweer: zaterdag buien, zondag meest droog

De laatste dagen valt er eindelijk weer regen in ons land en ook tijdens het weekend blijft het niet droog. Op zaterdag trekken nog buien over het land, maar later op de dag knapt het vanuit het noordwesten al op. De zondag laat het beste weer zien met geregeld zon en ook weer wat hogere temperaturen.


Op deze vrijdag ziet het weerbeeld er eerst nog goed uit. Het is op veruit de meeste plaatsen droog en de zon laat zich regelmatig zien. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en volgen snel weer buien. Daarbij is kans op onweer. De temperatuur loopt op naar maximaal 19 of 20 graden.


Zaterdag op veel plaatsen buien

De eerste dag van het weekend is de minste. Vooral in de ochtend, maar ook tijdens een groot deel van de middag komt het tot buien en soms kan het ook tot onweer komen. De zwaarste buien komen in de zuidelijke helft van het land voor. In het noorden en noordwesten is het vanaf het middaguur al droog en geleidelijk wordt het op steeds meer plaatsen droog. In het westen en noordwesten breekt de zon geregeld door. De temperatuur loopt op naar maximaal 20 graden.


Zondag warmer en overwegend droog

Het weerbeeld zondag ziet er stukken beter uit voor buitenactiviteiten. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. Heel lokaal is nog een bui mogelijk, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Waaien doet het niet of nauwelijks en het wordt weer wat warmer. De temperatuur loopt op naar waarden tussen 21 en 23 graden.


Na het weekend nog wat warmer

Maandag en waarschijnlijk ook dinsdag is het op de meeste plaatsen droog en zijn er perioden met zon. Het wordt ook weer warmer met temperaturen tussen 23 en 26 graden. Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe en wordt het geleidelijk minder warm

Meer uit Reimerswaal

Twee voertuigen afgesleept na kopstaartbotsing A58 bij Kruiningen

KRUININGEN - In de staart van een file die was ontstaan door de afsluiting van de Vlaketunnel is woensdagavond een ongeval gebeurd op de snelweg A58 bij Kruiningen.

4 uur geleden
Onwel geworden man rijdt bij Kapelle van A58 en overlijdt

KAPELLE - Op de linkerbaan van de snelweg A58 bij Kapelle is woensdagmorgen een man overleden nadat hij achter het stuur onwel werd en van de weg raakte. Dat heeft de politie bevestigd.

1 dag geleden
De Zwarte Dame in Kruiningen 'gastvrouw' halve finale schoolschaak

KRUININGEN - Op 1 juni strijkt de halve finale van het Nederlandse schaakkampioenschap onder scholen neer in Kruiningen. Een unieke gebeurtenis, want daarvoor word je als vereniging niet zomaar uitgekozen. Afgelopen zaterdag was er ook al een jeugdcompetitie bij de club (foto) en het jeugd-ledenaantal blijft stijgen, en dat allemaal terwijl het jeugdsegment pas sinds kort weer nieuw leven in is geblazen.

2 dagen geleden
Vrachtwagen vast in berm bij rotonde Vierwegen

KAPELLE - Een Poolse vrachtwagen met ruim dertig ton uien is maandagavond vast komen te zitten in de berm bij de rotonde van de Vierwegen bij Kapelle.

2 dagen geleden
Oudste inwoner Reimerswaal, Han Bogaard, blaast 102 kaarsjes uit

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal bracht vrijdag in Krabbendijke een bezoek aan Han Bogaard om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Han mag zich met zijn 102 jaar de oudste inwoner van gemeente Reimerswaal noemen. 

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week komt deze keer uit Yerseke Moer

KAPELLE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Annie van Es uit Kapelle.

4 dagen geleden
Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

1 week geleden