Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weekendweer: minder warm en aangenaam doe-weer

Weekendweer: minder warm en aangenaam doe-weer

DOMBURG - De tropische hitte is voorbij! Vandaag is er veel bewolking en trekken een paar buien over het land. Dit weekend is het nagenoeg droog met een mix van stapelwolken en zon. De temperatuur is daarbij aangenaam met 20-25 graden.

Vandaag is er veel bewolking en vooral in de oostelijke helft kunnen een paar buien ontstaan, mogelijk met een enkele klap onweer. Er zijn ook genoeg plaatsen waar het droog blijft. De droogte wordt er niet door verlicht, maar het is wel raadzaam de radar in de gaten te houden.

Droog weekend met stapelwolken en zon
Dit weekend blijft het vrijwel overal droog met een afwisseling van stapelwolken en zon. De meeste zon is voor de kustgebieden. Een zeer lokale bui valt niet uit te sluiten. Dat geldt dan zondag voor de noordkust, maar de kans is zo klein dat we uit mogen gaan van een droge dag. Het wordt zaterdag 21 graden aan zee tot 24 graden in het oosten en zuidoosten. Misschien dat in Limburg nog één keer de zomerse 25 graden wordt gehaald. De tweede regionale hittegolf van het jaar (en de hele lange hittegolf in de Achterhoek) eindigt of vandaag al en anders dit weekend.

Zondag wordt het 20 graden op de Wadden tot 24 in Limburg. De temperaturen pakken een stuk minder hoog uit dan afgelopen week dankzij een matige, aan zee soms vrij krachtige, noordenwind. De wind maakt het heerlijk watersportweer. Ook is het dit weekend goed weer om te fietsen, wandelen, tuinieren en barbecueën. En zo zijn er nog veel meer sportieve en ontspannende buitenactiviteiten te noemen. Voor bakken op het strand is het misschien aan de frisse kant na alle warmte die we gewend zijn, maar het is wel heerlijk om op het strand te zijn en lekker af te koelen. Met nachttemperaturen tussen 14 en 16 graden leent het weer zich uitstekend om de hitte uit huis te werken.

Nog meer zomerweer
Na het weekend blijft het overwegend droog weer en daarbij wordt het geleidelijk weer warmer. Als er een keer een zeer plaatselijk bui valt, zal dit heel plaatselijk zijn. Landinwaarts kan het vanaf dinsdag weer zomers warm worden met maxima van 25 graden of iets meer. In het noorden en aan de westkust wordt het 22-24 graden. Daarbij kunnen we ook zonnige perioden verwachten. De combinatie van vrij zonnig, warm en droog weer is heerlijk voor de vakantievierder in eigen land, maar slecht voor de heersende droogte.

Meer uit Middelburg

Stadsnatuur in het zonnetje tijdens het stadsnatuurfestival Middelburg

Ook in de stad is volop natuur. Naast mensen worden steden bevolkt door vleermuizen, bermplanten, insecten, korstmossen, vogels, bomen en talloze andere planten en dieren. Deze stadsnatuur staat centraal tijdens het stadsnatuurfestival op woensdag 6 december 2023 van 13.30 tot 16.00 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Het festival wordt georganiseerd door University College Roosevelt, de gemeente Middelburg, de Zeeuwse Milieufederatie en ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB). Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

22 uur geleden
Buurtbewoners zetten zich in voor veiligheid op Dauwendaelselaan

MIDDELBURG - Vorige week zijn buurtbewoners en ouders uit de omgeving Herberdsland  en Girsesland, in de Middelburgse wijk Dauwendaele gestart met het uitvoeren van snelheidsmetingen op de Dauwendaelselaan. De actie was onderdeel van een langere strijd die de buurtbewoners voeren voor een herinrichting van de Dauwendaelselaan om daarmee een veiligere buurt te creëren waar alle bewoners weer veilig de straat over kunnen steken om naar school te gaan, hun hond uit te laten, buren te bezoeken of van een speeltuin naar huis te lopen. 

1 dag geleden
Een dubbele podiumplaats voor Mandy Kasse

VEERE - Mandy Kasse uit Veere heeft vorige week maar liefst twee podiumplaatsen veroverd bij de kampioenschappen Rallycross 2023. In de categorie Supernationals MIN werd Kasse derde bij zowel het Nederlands als het Belgisch Kampioenschap. Er waren dit seizoen vijfentwintig deelnemende coureurs.

1 dag geleden
Ieder kind verdient een 'Kansrijke Start

MIDDELBURG - Op donderdag 23 november wamen alle partners van de coalitie Kansrijke Start Middelburg bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst wisselden ze ervaringen uit en keken ze vooruit naar 2024. Er ontstonden ook nieuwe samenwerkingen tijdens en na het speeddaten. Tessa Roseboom trakteerde de aanwezigen op een inspirerende lezing over het belang van de eerste 1000 dagen. Zij zoomde daarbij specifiek in op het vaderschap. Tessa Roseboom is hoogleraar en schrijver van de boeken 'De 1e 1000 dagen' en 'Gelijk goed beginnen'. Tessa was onder de indruk van wat er in Middelburg al staat rondom Kansrijke Start.

1 dag geleden
Geef kunst cadeau

MIDDELBURG - December is bij uitstek de maand om elkaar te verrassen met mooie cadeaus. Daarom heeft Kunst- en Cultuurroute Middelburg musici van Muziekschool Zeeland gevraagd om u, op zondagmiddag 3 december, te trakteren op mooie muziek. Op verrassende locaties in de binnenstad treden, in een flashmob-achtige setting, getalenteerde muziekleerlingen en hun leerkrachten voor u op. 

1 dag geleden
48 jaar trouw aan de bibliotheek

MIDDELBURG - Door alle verhalen over flexwerkers (Nederland telde er in 2022 2,7 miljoen) zou je kunnen gaan denken dat het niet meer van deze tijd is, om lang voor dezelfde baas te werken. Toch zijn er ook nog steeds veel mensen die hun werkgever wel degelijk vele jaren trouw blijven. Werknemers van 55 jaar en ouder zijn in Nederland gemiddeld 17,5 jaar in dienst van dezelfde werkgever. Mensen die bijna een leven lang bij hetzelfde bedrijf of dezelfde organisatie zijn er ook nog steeds.

1 dag geleden
Bestuurder van een snorfiets gewond na eenzijdig ongeval in het centrum van Zoutelande

ZOUTELANDE- Een bestuurder van een snorfiets is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval aan de Nieuwstraat in het centrum van Zoutelande. Door onbekende oorzaak kwam de bestuurder ten val. De politie en de ambulancedienst kwamen ter plaatse om medische ondersteuning te verlenen. De bestuurder is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. 

2 dagen geleden