Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weekendweer: heerlijk weer voor buitenactiviteiten

Weekendweer: heerlijk weer voor buitenactiviteiten

DOMBURG - Vorig weekend was het met tropische hitte en veel zonneschijn perfect weer om te bakken en braden op het strand. Dit keer leent het weer zich meer om actief buiten bezig te zijn met temperaturen van 22 tot 26 graden. Het is daarbij overwegend droog met zonnige perioden. Kortom dit weekend zijn de condities uitstekend voor activiteiten zoals wandelen, fietsen of welke buitensport dan maar ook. Ook is het heerlijk weer om te tuinieren, een terrasje te pakken of de barbecue aan te steken. Voor festivals is dit ook perfect weer.

Na de regen- en onweersbuien, die vandaag over het land trekken, klaart het vanavond vanuit het westen geleidelijk op. Vannacht koelt het af naar 10 tot 15 graden. Dus wie in een tentje op de camping slaapt kan wel een warme slaapzak gebruiken. Er kan regionaal mist ontstaan. 

Veel zon op zaterdag
Zaterdag is de zonnigste dag van het weekend. De meeste zonuren zijn voor de kustgebieden. Landinwaarts komen vooral ’s middags ook behoorlijk wat stapelwolken voor, waarvan een enkel exemplaar uitgroeit tot een lokale bui. De middagtemperatuur komt uit op 23 graden aan zee tot 25 á 26 graden in het oosten en zuidoosten. Er waait een meest matige zuidwesten- tot westenwind. Er wordt vandaag maximaal zonkracht 5 verwacht in het noorden en zonkracht 6 in het zuiden. Een onbeschermde huid kan bij deze waarden in ongeveer een half uur verbranden. De zon schijnt het felst tussen 12 en 15 uur. In de eerste helft van de ochtend en eind van de middag is de zonkracht in deze tijd van het jaar te zwak om nog te verbranden. Tijdens de nacht naar zondag koelt het onder een vrij heldere hemel af naar 16 graden aan de westkust tot 12 langs de Duitse grens.

Zondag meer wolken en kans op een lokale bui
Ook zondag is het prima weer om buiten te vertoeven. Wel zien we dan wat meer bewolking aan de hemel. Er trekken velden met sluierbewolking over het land en er ontstaan wat meer stapelwolken. Plaatselijk kunnen deze uitgroeien tot een bui. Vooralsnog lijkt de kans daarop het grootst voor de noordelijke helft van het land. Maandag trekt waarschijnlijk een aantal buien over het land. Daarna lijkt opnieuw een droge en zonnige periode aan te breken. Dat is goed nieuws voor vakantiegangers in eigen land, maar slecht nieuws voor de heersende droogte.

Meer uit Beveland

Training ‘Een held met je geld!’ voor jongvolwassenen

Soms is het lastig om goed uit te komen met je geld. Want hoe zorg je ervoor dat je genoeg geld hebt om rekeningen te betalen, hoe spaar je voor leuke dingen? En hoe voorkom je dat je schulden krijgt

6 uur geleden
Waterschap: ‘Water uit sloten, vijvers en kreken weer beschikbaar voor gebruik’

Door de neerslag van de afgelopen weken kan waterschap Scheldestromen het onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater in Zeeland opheffen.

12 uur geleden
Onttrekkingsverbod oppervlaktewater opgeheven

MIDDELBURG - Het dagelijks bestuur van waterschap Scheldestromen heeft het onttrekkingsverbod oppervlaktewater opgeheven. Door de neerslag van de afgelopen weken is het peil in waterlopen gestegen. Neerslag en dalende temperaturen helpen de natuur herstellen waardoor ook waterkwaliteitsproblemen in ernst en hoeveelheid zijn afgenomen.

12 uur geleden
Wat vinden inwoners Borsele van nieuwe kerncentrales?

HEINKENSZAND - Inwoners van ‘s-Heerenhoek, Nieuwdorp, Borssele en Lewedorp kunnen tijdens bijeenkomsten op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober hun mening geven over de eventuele realisatie van twee nieuwe kerncentrales. De Borselse burgemeester Gerben Dijksterhuis en wethouder Kees Weststrate gaan met de inwoners in gesprek.

15 uur geleden
Weekeinde brengt wisselvallig weer

Voor het weekeinde verwacht weerbureau Weeronline wisselvallig weer. 

17 uur geleden
Gemeente Goes haalt vanaf 2023 mogelijk minder vaak restafval op

GOES - Als de gemeenteraad in november akkoord gaat, verandert de afvalinzameling in de gemeente Goes in 2023. Het restafval wordt dan vierwekelijks aan huis opgehaald, in plaats van tweewekelijks. Ook het inzamelen van plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons verandert dan.

1 dag geleden
Goes: ‘Veel animo voor bedrijvenpark Deltaweg’

GOES - De eerste inventarisatieronde levert 31 geïnteresseerden op voor een kavel op het in ontwikkeling zijnde bedrijvenpark Deltaweg bij Goes. Dat meldt de gemeente Goes donderdag. Ze is tevreden over deze hoeveelheid belangstelling.

1 dag geleden