Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weekcijfers: aantal coronagevallen naar hoogste niveau sinds juli

Weekcijfers: aantal coronagevallen naar hoogste niveau sinds juli

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen blijft ongeremd oplopen. De epidemie in Nederland bereikt het hoogste niveau sinds de vierde golf in juli. In de afgelopen week is het coronavirus waarschijnlijk vastgesteld bij 38.000 tot 39.000 mensen. Dat zou ongeveer 50 procent meer zijn dan in de zeven dagen ervoor en ruim een verdubbeling ten opzichte van de week daar weer voor.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt elke dinsdag hoeveel positieve tests er in de voorgaande zeven dagen zijn geweest. Vorige week meldde het instituut 25.751 bevestigde besmettingen in een week tijd. In de zes dagen erna zijn net geen 33.000 nieuwe gevallen aan het licht gekomen, gemiddeld bijna 5500 per dag. Op zondag waren er meer dan 6300 positieve tests, het hoogste aantal in drie maanden tijd.

Het RIVM meldt dinsdag ook bij hoeveel mensen de coronaklachten zo erg waren dat ze in een ziekenhuis moesten worden opgenomen. Bij de cijfers van vorige week waren er 385 opnames, waarvan 81 op de intensive cares. Dit stijgt waarschijnlijk richting de 500, wat het hoogste aantal sinds eind juli zou zijn. Het aantal meldingen van sterfgevallen loopt ook snel op. Vorige week meldde het RIVM dat het in zeven dagen tijd 48 berichten had gekregen dat een coronapatiënt aan het virus was gestorven, in de zes dagen erna zijn al 58 meldingen binnengekomen.

Het instituut berekent dinsdag ook het nieuwe reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt. Het cijfer stond eind vorige week op 1,24.

Op basis van de weekcijfers stelt de overheid dinsdag vast wat het landelijke risiconiveau is. Dit waarschuwingssysteem is twee weken geleden ingevoerd. Nederland blijft waarschijnlijk op zorgelijk staan, het middelste van de drie niveaus.

Meer uit Binnenland

Man opgepakt die mogelijk meisjes in Waalwijk van scooter trapte

WAALWIJK (ANP) - Een man die donderdag mogelijk twee meisjes van hun scooter heeft getrapt in Waalwijk is aangehouden, meldt de politie. De twee slachtoffers raakten allebei gewond en een van hen moest naar het ziekenhuis.

25 minuten geleden
Raad van State oordeelt donderdag of derdelanders mogen blijven

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State, de hoogste bestuursrechter, laat volgende week donderdag weten of gevluchte derdelanders uit Oekraïne in Nederland mogen blijven. Op die dag om 10.00 uur volgt uitspraak in de beroepen die zijn aangespannen tegen zestien beslissingen van lagere rechters.

49 minuten geleden
Belgische drugsbaron Tom M. in Berlijn aangehouden

DRIEBERGEN (ANP) - De 48-jarige Belgische drugsbaron Tom M. is donderdag in Berlijn aangehouden. De Nederlandse politie meldt dat hij sinds 2020 op de vlucht was. Hij moet in Nederland nog een celstraf van elf jaar uitzitten voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. In België wacht hem nog een celstraf van acht jaar.

52 minuten geleden
Extra maatregelen bij Dodenherdenking Nationaal Ereveld Loenen

DEN HAAG (ANP) - Ook tijdens de Dodenherdenking bij Nationaal Ereveld Loenen op 4 mei gelden extra veiligheidsmaatregelen, meldt de Oorlogsgravenstichting. Een woordvoerder van de organiserende stichting wil niet zeggen om wat voor maatregelen het gaat.

2 uur geleden
Harbers: Schiphol doet niets onoorbaars met opkopen stikstofruimte

DEN HAAG (ANP) - Luchthavenexploitant Schiphol Group doet niets "onoorbaars" door stikstofrechten van boeren op te kopen, aldus demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat). "Men handelt gewoon binnen de regels."

2 uur geleden
Pro-Palestijnse organisaties: geen plannen voor protesten 4 mei

DEN HAAG (ANP) - De pro-Palestijnse actiegroepen XR Justice Now, Stichting Plant een Olijfboom en het Nederlands Palestina Komitee zijn niet van plan demonstraties te organiseren tijdens de Dodenherdenking op 4 mei. "Waarom zouden we dat doen?" reageert een woordvoerder van XR Justice Now.

3 uur geleden
NS-personeel spreekt reizigers zaterdagavond toe tijdens actie

UTRECHT (ANP) - NS-medewerkers spreken reizigers zaterdagavond toe, tijdens de drie minuten dat treinen stilstaan en stationswinkels sluiten als actie tegen geweld. Het omroepbericht is te horen in alle 190 stilstaande treinen en stations, om 22.30 uur. Het is op dat tijdstip precies een week geleden dat een groep jongeren een hoofdconductrice van de NS mishandelde.

3 uur geleden