Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weekcijfers: aantal coronagevallen daalt door tot onder 30.000

Weekcijfers: aantal coronagevallen daalt door tot onder 30.000

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen blijft snel dalen. In de afgelopen week zijn waarschijnlijk minder dan 30.000 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat zou betekenen dat het weekcijfer in een maand tijd is gehalveerd.

Het RIVM komt dinsdag met het exacte aantal in zijn wekelijkse update. Eind april kreeg het instituut in zeven dagen tijd meer dan 55.000 meldingen van positieve tests. Dit was voorlopig de laatste coronapiek. Twee weken geleden dook het weekcijfer onder de 50.000, toen het RIVM 47.108 nieuwe gevallen meldde. Vorige week zakte het tot onder de 40.000, met 35.142 nieuwe positieve tests.

In de zes dagen na de laatste update zijn 22.764 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Gemiddeld zijn dat er bijna 3800 per dag. Dat betekent dat het weekcijfer kan uitkomen op ongeveer 27.000. Het zou het laagste aantal sinds half februari zijn. Vergeleken met vorige week daalt het aantal nieuwe gevallen met bijna een kwart. Voor een deel kan dat komen doordat minder mensen zich tijdens het pinksterweekeinde hebben laten testen, maar de daling past wel bij de weken ervoor.

In de wekelijkse update becijfert het RIVM ook hoeveel coronapatiënten in de afgelopen week zijn opgenomen in ziekenhuizen. Vorige week ging het om 1152 nieuwe ziekenhuisopnames, van wie 239 op een intensive care kwamen te liggen, fors minder dan de week ervoor. Verder meldt het RIVM hoeveel sterfgevallen aan corona in de afgelopen week zijn geregistreerd. Vorige week waren dit er 90, het laagste aantal sinds begin oktober.

Het RIVM berekent dinsdag ook het nieuwe reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel of langzaam het coronavirus zich verspreidt. Afgelopen vrijdag stond het op 0,86, het laagste niveau sinds begin januari.

De daling van het aantal coronagevallen komt deels doordat steeds meer mensen gevaccineerd zijn. In de afgelopen zeven dagen hebben mogelijk meer dan een miljoen Nederlanders een prik gekregen. Dat zou voor het eerst zijn sinds het begin van de vaccinatiecampagne in januari. Ook dat cijfer brengt het RIVM dinsdag naar buiten.

Meer uit Binnenland

Februaristaking van 1941 herdacht in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt zondagmiddag weer de Februaristaking van 1941 herdacht op het Jonas Daniël Meijerplein. Onder anderen burgemeester Femke Halsema en schrijver Johan Fretz houden een toespraak. Ook worden er kransen en bloemen gelegd bij het standbeeld van De Dokwerker op het plein.

2 uur geleden
Nesten van vogels weer te zien op camera tijdens Beleef de Lente

ZEIST (ANP) - Nesten van bosuilen, kerkuilen, steenuilen en zeearenden zijn weer te zien via de camera's van Vogelbescherming. Zondag gaan de camera's van het populaire project Beleef de Lente weer aan, waar meer dan een miljoen mensen naar vogels in hun nest kijken. Dit jaar kan er naar dertien vogelsoorten gekeken worden.

2 uur geleden
Dode in huis in Ridderkerk, drie aanhoudingen

RIDDERKERK (ANP) - Een 61-jarige man in een woning in het Zuid-Hollandse Ridderkerk is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden na een reanimatie. De politie zegt een misdrijf niet uit te sluiten en heeft "uit voorzorg" drie mensen, die in het huis aan de Voorn aanwezig waren, aangehouden.

9 uur geleden
Dode gevonden in Rotterdam, politie sluit misdrijf niet uit

ROTTERDAM (ANP) - In een woning aan de Kromme Hagen in de Rotterdamse wijk IJsselmonde is zaterdagmiddag een dode gevonden. Het gaat om een 61-jarige Rotterdammer, laat de politie weten. Na een eerste onderzoek door de politie en een arts kan een misdrijf niet worden uitgesloten. De 61-jarige bewoner, die ook in het huis aanwezig was, is "uit voorzorg" aangehouden.

11 uur geleden
Veel emoties en 'glorie aan Oekraïne' bij herdenking in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Zo'n 2000 mensen herdachten zaterdag in Utrecht de oorlog in Oekraïne. In het Beatrix Theater kwamen tijdens het evenement Remember Together Oekraïense vluchtelingen en Nederlanders samen om stil te staan bij de inval door Rusland precies twee jaar geleden. Tijdens het programma met toespraken, muziek en dans klonk geregeld de leus 'glorie aan Oekraïne'.

14 uur geleden
Ruim driehonderd klimaatactivisten aangehouden bij blokkade A10

AMSTERDAM (ANP) - In totaal 326 klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag aangehouden bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10 Zuid bij het ziekenhuis VUmc in Amsterdam. Van hen zijn er 31 gearresteerd omdat ze de blokkade veroorzaakten en daarmee voor gevaar zorgden in het verkeer.

15 uur geleden
Laatste klimaatactivisten van A10 gehaald, weg nog niet vrij

AMSTERDAM (ANP) - De laatste klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag van de snelweg A10 gehaald in Amsterdam. Het was een groep van ongeveer veertig actievoerders die nog op de snelweg zat. De politie moest ze wegslepen naar de bussen om ze weg te voeren. Eerder waren al meerdere bussen vol met actievoerders vertrokken.

15 uur geleden