Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Week van de Honing bij Boerderijwinkel Buijsrogge

Week van de Honing bij Boerderijwinkel Buijsrogge

GOES - Het is lekker en gezond. Het mag klinken als een cliché, maar imker Manuel Nieuwdorp blijft dat vertellen over zijn honing.

Het is deze week de Week van de Honing bij Boerderijwinkel Buijsrogge in Goes waar Nieuwdorp een groot deel van zijn honing naartoe brengt. “Zo’n week is nooit verkeerd”, zegt de imker van Het Stomme Kruis in Kapelle. “Honing is lekker, maar als je het uit je eigen streek haalt, kan het ook helpen bij hooikoorts en tegen allergieën. Dat weten veel mensen niet.” 

Pollen

Nieuwdorp, die in het dagelijks leven werkt bij CZAV, heeft tientallen klanten die om die reden elk jaar honing bij hem komen halen. “In mijn honing zitten pollen waarmee je weerstand opbouwt tegen de pollen die je hier hebt in de lucht. Daardoor nemen de klachten af.” 

Voor Nieuwdorp is de imkerij een uit de hand gelopen hobby. Van kleins af aan is hij geïnteresseerd in insecten. Toen hij in een boomgaard liep, zag hij een grote zwerm bijen en was meteen gegrepen. Hij raakte in gesprek met de imker, die toen al op leeftijd was en Nieuwdorp onder zijn hoede nam. “Hij heeft mij alles geleerd. Uiteindelijk heb ik ook zijn materiaal gehad.” 

Ingeburgerd

Nieuwdorp is met zo'n vijftig kasten één van de grotere imkers in Zeeland. Groeien hoeft niet per se. “Ik wil sowieso blijven werken en dit fulltime doen is lastig. Als mensen dertig euro per kilo gaan betalen kan het, maar honing is hier nu eenmaal niet zo ingeburgerd als in Griekenland of Marokko. Jammer, want het is een kwalitatief prachtig, lokaal product.”

Meer uit Beveland

Een kijkje in Ambachtscentrum Goes: 'Hoeden zijn mijn lust en mijn leven'

GOES - Op de Hollandsche Hoeve in Goes komen in het Ambachtscentrum allerlei disciplines samen. Jong en oud kijken er op woensdag en zaterdag hun ogen uit, kunnen er unieke spulletjes kopen en workshops volgen. De atelierhouders tonen hun passie achter de sfeervolle, door leerlingen van de Goese ambachtsschool vervaardigde geveltjes, geïnspireerd op woningen aan de Kleine Kade.

13 uur geleden
GGD: 'Ruim helft Zeeuwse jongvolwassenen ervaart psychische klachten'

GOES - Meer dan de helft van de Zeeuwen van 16 tot en met 25 jaar ervaart psychische klachten. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022-2023, laat de GGD Zeeland dinsdag weten. ‘Dit is een groot vragenlijstonderzoek onder ruim 1500 Zeeuwse jongvolwassenen.’

17 uur geleden
Mannen slaan kunstgebit en bril kapot bij verkeersruzie, Borselenaar (25) opgepakt in Tilburg

VLISSINGEN - Bij een verkeersruzie op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen hebben twee mannen maandag een automobilist mishandeld. Het slachtoffer bleef achter met een kapotte bril en kapot kunstgebit. Dankzij hulp van getuigen kon de politie rond middernacht in Tilburg twee verdachten, onder wie een 25-jarige Borselenaar, aanhouden.

18 uur geleden
Topprestatie voor sporthal De Zwake

‘s-GRAVENPOLDER - Sporthal De Zwake in ‘s-Gravenpolder heeft in het kader van de landelijke samenwerking tussen Sportfondsen en JOGG-Teamfit de horeca aangevuld met gezondere keuzes.

19 uur geleden
Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

1 dag geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

2 dagen geleden