Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Week tegen Eenzaamheid: Resto VanHarte en Albert Heijn brengen mensen samen in Middelburg

Week tegen Eenzaamheid: Resto VanHarte en Albert Heijn brengen mensen samen in Middelburg

MIDDELBURG - Van 29 september tot en met 6 oktober vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Tijdens deze week brengen sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte en Albert Heijn mensen met elkaar in verbinding aan de eettafel. Op zo’n vijftig locaties door het hele land organiseren zij samen gezellige ontmoetingsdiners voor de buurt, waarbij Albert Heijn de boodschappen voor de diners sponsort.

In Middelburg vinden de diners plaats op dinsdag 4 oktober bij SVRZ ’t Gasthuis op Noordpoortplein 2 en op maandag 3 oktober bij Grand Café Het Palet op J. van Reigersbergstraat. Bij beide diners is er live muziek. Inwoners van de regio Middelburg die van lekker eten en muziek houden en nieuwe mensen willen leren kennen, kunnen zich aanmelden voor een diner via www.restovanharte.nl.

Medewerkers Albert Heijn nodigen klanten uit voor diners
Tijdens de Week tegen Eenzaamheid nodigt Albert Heijn klanten uit om gezellig te komen eten bij Resto VanHarte. Dit gebeurt via advertenties in de landelijke dagbladen, in het Albert Heijn magazine Allerhande en in de winkel door middel van posters. Elke winkel deelt daarnaast een aantal dinerbonnen uit om mensen met gevoelens van eenzaamheid uit te nodigen om een keer gratis te komen mee-eten bij Resto VanHarte.

Iedereen is van harte welkom
Iedereen is van harte welkom om mee te eten of om mee te helpen tijdens de Resto VanHarte diners. De diners starten om 18.00 uur en de inloop is vanaf 17.30 uur. Bijdrage voor het diner is zeven euro. Reserveren is verplicht. Dit kan via www.restovanharte.nl of via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur).

Meer uit Middelburg

Fietser gewond bij aanrijding Gapinge

GAPINGE - Bij een aanrijding  tussen een fietser en automobilist aan de Dorpsstraat in Gapinge is vrijdagavond een vrouw gewond geraakt.

13 minuten geleden
Zeeuwse kunstenaar Bianca Runge gaat viraal op TikTok met 1,6 miljoen views

KOUDEKERKE - Bianca Runge begon drie weken met het delen van filmpjes op TikTok. In haar atelier verwerkt ze overtollige kralen, sieraden en tapijten tot een grote kunstinstallatie. Haar werkzaamheden filmt ze en deelt ze op TikTok met de hashtag ‘Oddly Satisfying’.

23 uur geleden
Verkeerscontrole bij Schietbaan Middelburg

MIDDELBURG - Op de Schietbaan in Middelburg is donderdag een algemene verkeerscontrole gehouden door de politie en de afdeling handhaving van de gemeente Middelburg. Auto’s werden van de weg gehaald voor controle op verschillende zaken.

23 uur geleden
Startschot Jeugdeducatiefonds op basisschool Het Element

MIDDELBURG -Op 28 november bezoekt wethouder Willemien Treurniet, samen met Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds, basisschool Het Element. Het doel van dit bezoek is om een gezamenlijk startschot te geven om vijf basisscholen in Middelburg te ondersteunen vanuit het Jeugdeducatiefonds in samenwerking met de gemeente. Naast het inzicht in het reguliere aanbod van het Jeugdeducatiefonds, ziet de wethouder ook hoe het Jeugdeducatiefonds scholen de kans geeft om ontbijt of lunch op school aan te bieden middels een subsidie van het Ministerie van OCW.

23 uur geleden
Zoekdag Luctor et Detector is een primeur in Zeeland

OOSTKAPELLE - Op 12 november, om 05.00 uur in de ochtend stond de organisatie van de eerste metaaldetectie zoekdag in Zeeland al op het erf van op het hof Zwanenburg van de familie Wouters, tussen Oostkapelle  en Grijpskerke. De gastheer had voor de meer dan vijftig zoekers van deze klantendag van Luctor et Detector ruim veertien hectare weiland ter beschikking gesteld. Het beloofde een prachtige dag te worden.

1 dag geleden
Bouw Veersepoort 5 van Start

MIDDELBURG - Op de locatie van het voormalige sportcomplex aan de Nassaulaan te Middelburg is donderdag 24 november de officiële paal geslagen voor de 33 nieuwe appartementen in het project Veersepoort 5. Samen met de kopers en genodigden heeft de heer J. Louws, Wijkwethouder van Veersepoort en locoburgemeester van  de gemeente Middelburg, de start van de bouw ingeluid. Dit gebeurde met een feestelijke handeling rondom de officiële heipaal. Na dit feestelijke moment is er getoost op een voorspoedige bouw en werd er, onder het genot van een hapje en drankje, gezellig nagepraat.

1 dag geleden
De Kunst- en Cultuurroute Middelburg pakt uit!

MIDDELBURG - Op zondagmiddag 4 december presenteren musici van Ty Zeeuws Kamerorkest hun mooiste muziek aan het winkelend publiek op verrassende locaties verspreid over de binnenstad. 

1 dag geleden