Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Week tegen Eenzaamheid ook in Krabbendijke

Week tegen Eenzaamheid ook in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - In het kader van de Week tegen Eenzaamheid zijn er ook activiteiten in het treinstation in Krabbendijke.

“Er kunnen periodes in het leven zijn waarin je niet meer elke dag naar je werk gaat of juist thuiskomt in een leeg huis”, vertelt Marieke Lobbezoo-Derks van Atelier Zeeklei, dat in het station gevestigd is. “Juist dan is het belangrijk dat er sociale ontmoetingsplekken zijn in je eigen omgeving, waar je mensen kunt ontmoeten die je al lang niet meer gezien hebt of waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten, die bij je in de buurt wonen. Station Krabbendijke is zo’n sociale ontmoetingsplek.” In Atelier Zeeklei, in de wachtruimte van het station, worden allerlei creativiteiten georganiseerd. Elke woensdag-, donderdag-, en vrijdagmiddag kunnen belangstellenden binnen lopen. Verder zijn er nog meer momenten in de maand dat er mensen creatief bezig zijn. “Wanneer u iemand binnen ziet, loop gewoon even via de achterdeur naar binnen. Wij vinden dat gezellig!”

Kijk voor meer informatie op www.inreimerswaal.nl onder het kopje ‘verenigingen en stichtingen’ en ‘atelier Zeeklei’.

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

6 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

7 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden