Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘We zijn ontzettend trots op onze dochters’

‘We zijn ontzettend trots op onze dochters’

WOLPHAARTSDIJK - Wim Reijnhout uit Wolphaartsdijk en Frans Babijn uit Zierikzee moedigen hun dochters zeker aan deze week. Wieteke en Lotte zamelen met hun wandelactie geld in voor onderzoek naar hersen- en spierziekten, omdat Frans en Wim hiermee geconfronteerd zijn. “Het zijn die-hards“, zegt Frans. “We zijn ontzettend trots op onze dochters.”Bij Frans is in 2017 de spierziekte Inclusion Body Myositis (IBM) vastgesteld. Het is een aandoening die steeds erger wordt en waarvoor nog geen medicijn bestaat. “Ook over de oorzaak is nog weinig bekend”, vertelt Frans. “In Nederland hebben zo’n 250 mensen IBM. Ze zijn met medicijnonderzoek bezig en ik zit hiervoor in een werkgroep, omdat ik graag wil helpen.” Frans heeft bijvoorbeeld moeite met lopen en weinig kracht in zijn armen en handen. “Maar ik blijf positief. Ik fiets fanatiek en de fysio sla ik nooit over, ook al zijn de oefeningen niet altijd prettig.” Wieteke Van der Paal-Babijn is trots op haar vader. “Hij geeft niet op. Zo blijft hij ook zijn vrijwilligerswerk doen.”

Kauwgum

Zijn zwager Wim zit evenmin bij de pakken neer. In november kreeg hij een herseninfarct en hij heeft onder meer nog last van afasie, waardoor hij moeilijk praat. Toch staat Wim inmiddels weer op therapeutische basis voor de klas, op basisschool De Zuidvliet in Kortgene. En daar gaat hij met de fiets naartoe. “Motorisch mankeer ik niets”, vertelt Wim. Hij was altijd al veel in beweging. Hij heeft marathons op zijn naam staan en in 2010 fietsten Frans en Wim samen naar Rome. In 28 dagen legden ze 2323 kilometer af tot op het Sint Pietersplein. Wim zweert nog steeds bij veel bewegen en gaat er ook graag op uit met hond Thommy. “Bewegen is goed voor je hersenen. Stel, je zit ergens over na te denken en je komt er niet uit. Als je dan opstaat en een eindje loopt, weet je het vaak weer. Ik denk echt dat dat aan het bewegen ligt. Bewegen is goed voor de doorbloeding, ook in je brein.” Daarom is meester Wim een voorstander van bewegend leren in het onderwijs. “Kinderen mogen bij mij ook kauwgum kauwen in de klas. Vroeger was ik de enige meester die dat goed vond, haha.”

Meer uit Beveland

Nisse viert zaterdag Kossemisse

NISSE - Het Dorpsplein van Nisse is zaterdag weer het sfeervolle decor voor het kerstfeest Kossemisse. 

3 uur geleden
'Iedereen in dorp gaat voor behoud basisschool De Regenboog'

HOEDEKENSKERKE - 'Help ons onze school open te houden.' Met die hartenkreet overhandigden leerlingen van basisschool De Regenboog in Hoedekenskerke vorige week een brief met handtekeningen van alle leerlingen aan burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. Ouders boden een petitie aan met 384 handtekeningen voor het open houden van de school. De burgemeester beloofde de ouders en kinderen in gesprek te gaan over de toekomst van de enige school in het dorp.

7 uur geleden
Winterconcert Messiah door Boi Akih in Grote Kerk Goes

GOES - Boi Akih brengt een vernieuwende swingende en actuele uitvoering van de Messiah op donderdag 21 december om 20.00 uur in de Grote Kerk in Goes.

1 dag geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: 'Gaat u ook de politiek in?'

Politiek heb ik altijd interessant gevonden. Zo hebben we twee weken geleden weer Tweede Kamer verkiezingen gehad. Ik volg alle opkomstcijfers en peilingen op zo'n dag dan op de voet. Ik vind het ook erg mooi om te zien dat er alleen al in de gemeente Borsele zoveel mensen zijn die helpen op de stembureaus. Maar niet alleen landelijke politiek vind ik interessant, ook de lokale politiek blijft me boeien. Anders was ik natuurlijk ook geen burgemeester geworden.

1 dag geleden
Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

2 dagen geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

2 dagen geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

2 dagen geleden