Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'We zijn er nog, maar op een andere manier'

'We zijn er nog, maar op een andere manier'

VLISSINGEN - De coronacrisis heeft ook in Vlissingen veel ondernemers lamgeslagen, vertelt voorzitter Jolanda van Boven van de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC). Maar na de eerste klap krabbelen ze nu op. "We laten zien dat we er nog zijn."

Afgelopen weekeinde heeft een flinke groep Vlissingse ondernemers een filmpje voor sociale media opgenomen. Dat heeft In Vlissingen voor hen gemaakt. "Onze boodschap is dat we er samen de schouders onder zetten", zegt Van Boven. "We maken de situatie niet mooier dan het is, maar we willen positief zijn. We denken aan de Vlissingers en hopen dat zij ook aan ons denken."

Zorgen

Gezellig winkelen is er voorlopig niet bij en dat raakt de horeca en detailhandel hard. "We proberen als VOC-bestuur zoveel mogelijk bij ondernemers binnen te lopen. Soms zegt een ondernemer dan dat ik de eerste ben die ze die dag zien. Veel mensen maken zich zorgen. Over de ziekte, maar ook over de vraag of ze straks nog hun zaak of hun baan hebben. Dat is heel pittig." Die zorgen kan de VOC niet wegnemen. "Maar ik merk dat een luisterend oor bieden of meedenken over praktische zaken vaak ook al helpt. Ondernemers kunnen altijd bij ons aankloppen."

Precariobelasting

De ondernemersvereniging prijst in deze onzekere tijd de betrokkenheid van de gemeente Vlissingen, zegt Van Boven. "Ze hebben met de gemeenten Middelburg en Veere een Walchers ondernemersloket opgezet en dat werkt goed. Ook spreekt de burgemeester met ondernemers en vraagt wat we heel hard nodig hebben. Zo bekijkt de gemeente of ze iets aan de precariobelasting voor bijvoorbeeld terrassen kan doen, omdat de horeca die nu niet kan gebruiken. Toen we die vraag voorlegden aan de burgemeester kreeg ik de volgende dag al antwoord dat ze het gingen onderzoeken. Ook mochten eerst niet alle restaurants gerechten bezorgen en laten ophalen, maar die regeling heeft de burgemeester verruimd. Er wordt snel geschakeld bij de gemeente."

Gericht

Mensen zijn veel minder buiten en houden vaak de hand op de knip, maar toch voelen de ondernemers volgens Van Boven saamhorigheid ontstaan. "Er lopen veel minder mensen in de binnenstad, maar ondernemers merken wel dat klanten gericht komen. Ze zeggen tegen ondernemers dat ze hen willen helpen. De situatie is zwaar, maar ik vind het knap dat je bij veel mensen ook veerkracht ziet. We zijn er nog, maar op een andere manier."

Meer informatie

Vlissingse ondernemers kunnen voor meer informatie kijken op de website van de ondernemersvereniging www.vocvlissingen.nl.

Meer uit Vlissingen

'Breng veiligheidsrisico's van Evolution Terminals beter in beeld'

VLISSINGEN-OOST - De Commissie voor de milieueffectrapportage wil dat er nog eens beter wordt gekeken naar de milieugevolgen die de bouw van Evolution Terminals in Vlissingen-Oost met zich meebrengt. Evolution Terminals wil een tankterminal realiseren voor de overslag van ammoniak, methanol en biobrandstoffen. De terminal moet een opslagcapaciteit van 850.000 kubieke meter krijgen.

1 uur geleden
Wilfried Boonman (VVD) geïnstalleerd als nieuwe wethouder

VLISSINGEN - Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering is vanavond Wilfried Boonman geïnstalleerd als wethouder. Boonman was tot voor kort raadslid in de gemeente Middelburg. Hij volgt Sal Cracau op die in februari zijn functie neerlegde wegens gezondheidsproblemen en een motie van wantrouwen die hij weliswaar ternauwernood overleefde.

15 uur geleden
Blues Stuff en Busted Feet vanavond in de Piek

VLISSINGEN - De Zeeuwse band Blues Stuff is opgericht in 2014 en bestaat uit een viertal doorgewinterde muzikanten met een sterke voorliefde voor de stevige blues. Ze spelen vrijdag 19 april in de Piek in de Hellebardierstraat.

19 uur geleden
Provincie investeert in erfgoed, mobiliteit, wonen, milieu, sport en leefbaarheid

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland investeert de komende jaren onder meer in erfgoed, mobiliteit, leefbaarheid, milieu en in de verdere ontwikkeling van het North Sea Port-district. Dat staat in de voorjaarsnota die Gedeputeerde Staten donderdag 18 april naar Provinciale Staten stuurden.

20 uur geleden
Hartstichting en KNVB maken voetbalvelden hartveilig

VLISSINGEN - Iedere dag krijgen 47 mensen een hartstilstand. Het is van levensbelang dat er binnen 6 minuten gereanimeerd wordt. Ook op en rondom voetbalvelden komt het voor dat iemand een hartstilstand krijgt. Daarom gaan de Hartstichting en de KNVB, samen met de Nederlandse Reanimatie Raad, zoveel mogelijk amateurvoetbalclubs helpen hun vereniging hartveilig te maken.    

22 uur geleden
Overleden persoon gevonden in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft het onderzoek in een woning in Westerzicht in Vlissinen afgerond. In de woning werd een overleden persoon aangetroffen.

23 uur geleden
Politieonderzoek in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagnacht een onderzoek gedaan in een woning aan de Westerzicht in Vlissingen. Wat er precies gebeurd is, is vooralsnog onbekend.

1 dag geleden