Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'We zijn er nog, maar op een andere manier'

'We zijn er nog, maar op een andere manier'

VLISSINGEN - De coronacrisis heeft ook in Vlissingen veel ondernemers lamgeslagen, vertelt voorzitter Jolanda van Boven van de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC). Maar na de eerste klap krabbelen ze nu op. "We laten zien dat we er nog zijn."

Afgelopen weekeinde heeft een flinke groep Vlissingse ondernemers een filmpje voor sociale media opgenomen. Dat heeft In Vlissingen voor hen gemaakt. "Onze boodschap is dat we er samen de schouders onder zetten", zegt Van Boven. "We maken de situatie niet mooier dan het is, maar we willen positief zijn. We denken aan de Vlissingers en hopen dat zij ook aan ons denken."

Zorgen

Gezellig winkelen is er voorlopig niet bij en dat raakt de horeca en detailhandel hard. "We proberen als VOC-bestuur zoveel mogelijk bij ondernemers binnen te lopen. Soms zegt een ondernemer dan dat ik de eerste ben die ze die dag zien. Veel mensen maken zich zorgen. Over de ziekte, maar ook over de vraag of ze straks nog hun zaak of hun baan hebben. Dat is heel pittig." Die zorgen kan de VOC niet wegnemen. "Maar ik merk dat een luisterend oor bieden of meedenken over praktische zaken vaak ook al helpt. Ondernemers kunnen altijd bij ons aankloppen."

Precariobelasting

De ondernemersvereniging prijst in deze onzekere tijd de betrokkenheid van de gemeente Vlissingen, zegt Van Boven. "Ze hebben met de gemeenten Middelburg en Veere een Walchers ondernemersloket opgezet en dat werkt goed. Ook spreekt de burgemeester met ondernemers en vraagt wat we heel hard nodig hebben. Zo bekijkt de gemeente of ze iets aan de precariobelasting voor bijvoorbeeld terrassen kan doen, omdat de horeca die nu niet kan gebruiken. Toen we die vraag voorlegden aan de burgemeester kreeg ik de volgende dag al antwoord dat ze het gingen onderzoeken. Ook mochten eerst niet alle restaurants gerechten bezorgen en laten ophalen, maar die regeling heeft de burgemeester verruimd. Er wordt snel geschakeld bij de gemeente."

Gericht

Mensen zijn veel minder buiten en houden vaak de hand op de knip, maar toch voelen de ondernemers volgens Van Boven saamhorigheid ontstaan. "Er lopen veel minder mensen in de binnenstad, maar ondernemers merken wel dat klanten gericht komen. Ze zeggen tegen ondernemers dat ze hen willen helpen. De situatie is zwaar, maar ik vind het knap dat je bij veel mensen ook veerkracht ziet. We zijn er nog, maar op een andere manier."

Meer informatie

Vlissingse ondernemers kunnen voor meer informatie kijken op de website van de ondernemersvereniging www.vocvlissingen.nl.

Meer uit Vlissingen

House of Reggae in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 23 september staat De Piek in het teken van reggae tijdens House of Reggae 2023. Vanaf 20 uur treden achtereenvolgens JR Kenna, Uwe Banton met de Rude Cut Band en High Tide Sounds op.

10 uur geleden
Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

1 dag geleden
Graffiti, hiphop en rap op nieuw festival Royal Flush

VLISSINGEN - Op 23 september 2023 is Vlissingen de place to be voor liefhebbers van urban cultuur. De allereerste editie van het Urban Culture Festival ‘Royal Flush’ brengt een line-up van getalenteerde hip-hop dansers, Bboys, graffiti artiesten, rappers en meer, allemaal live in actie. De festiviteiten beginnen en om 11.30 uur en duren tot 17 uur. 

1 dag geleden
Ontwerp omgevingsvisie ter inzage

VLISSINGEN – Het college heeft ingestemd met de ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’. Dat betekent dat deze visie nu ter inzage wordt gelegd van 21 september tot en met 1 november 2023. Per 1 januari 2024 zal dan eindelijk de Omgevingswet in werking treden.De gemeentelijke omgevingsvisie is het (verplichte) gemeentelijke instrument waarin een gemeente haar visie op de fysieke leefomgeving vastlegt voor de lange termijn. De ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ vervangt de structuurvisie en vormt het geactualiseerde strategische beleid op de fysieke leefomgeving, waarbij de Strategische visie 2040, zoals vastgesteld in 2021, als uitgangspunt dient. ParticipatieMet een uitvoerig participatietraject zijn inwoners, organisaties en ondernemers betrokken bij de totstandkoming van de omgevingsvisie. De omgevingsvisie is ook aan hen een uitnodiging om gezamenlijk de ambities waar te maken. De ontwerp ‘Omgevingsvisie Vlissingen – Vlissingen in balans’ ligt van 21 september tot en met 1 november 2023 ter inzage. Iedereen kan reageren op de ontwerp omgevingsvisie. De ontwerp omgevingsvisie is te vinden op www.vlissingen.nl/inspraak. Daarnaast komt er een publicatie in het gemeenteblad op www.vlissingen.nl/bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Na de ter inzage periode worden alle reacties verzameld en gedeeld met de gemeenteraad. Begin 2024 wordt de omgevingsvisie ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad van Vlissingen. De omgevingsvisie vormt het belangrijkste sturingsinstrument voor de fysieke leefomgeving.

2 dagen geleden
Nieuwe muurschildering siert woning Prinsenstraat

VLISSINGEN - In aanloop naar het Urban Culture Festival Royal Flush is op een gevel aan de Prinsenstraat een nieuwe muurschildering aangebracht. De reusachtige visarend is aangebracht door kunstenaar Joram Roukes.

2 dagen geleden
Burendag bij Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - Voor het eerst doet ook Museum Scheldewerf dit jaar mee aan de Burendag. Op zaterdag 23 september van 13 tot 17 uur zijn bewoners van de Rode Buurt en buurten rondom het museum welkom in het museum. Voor kinderen is er een springkussen in de vorm van een boot.

2 dagen geleden
Arrestatie na steekpartij Sterkenburg

VLISSINGEN - Een 50-jarige vrouw is dinsdagavond aangehouden naar aanleiding van een steekpartij in Vlissingen. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.Het 24-jarige mannelijke slachtoffer bevond zich in de Sterkenburg toen rond 22.25 uur melding werd gemaakt van het geweldsincident. Het eigenlijke steekincident bleek te hebben plaatsgevonden in een flatgebouw aan de Bloemenlaan. Hier stelde de politie een plaats delict in. Een woning in het complex werd door agenten verzegeld.Ambulancemedwerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd. Hij is door hen behandeld. Volgens de politie was het slachtoffer aanspreekbaar. Er wordt woensdag nader onderzoek gedaan naar het voorval. Mensen die meer weten over wat er is gebeurd kunnen zich melden via het algemene politienummer 0900-8844.

2 dagen geleden