Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'We zijn blij dat de Molenvlietsedijk weer open is voor verkeer'

'We zijn blij dat de Molenvlietsedijk weer open is voor verkeer'

THOLEN - De Molenvlietsedijk is gisteren officieel open gegaan voor al het verkeer. De weggebruikers kunnen weer gebruikmaken van de weg vanaf de rotonde Zoekweg tot en met de kruising met de Mossellaan. Hierdoor is de wijk Dalempolder weer volledig bereikbaar vanaf deze straat.

Wethouder Corniel van Leeuwen mocht de weg op donderdag 2 november officieel openen met het weghalen van de laatste verkeersbarrière.

“We zijn blij dat de Molenvlietsedijk weer open is voor verkeer. We bedanken alle bewoners voor hun medewerking en geduld tijdens de werkzaamheden. Met de aansluiting op de N286 eind dit jaar is Tholen veiliger en prettiger bereikbaar voor inwoners en bedrijven”, aldus Van Leeuwen

De verkeerssituatie op de Molenvlietsedijk is aangepast. De aanpassingen maken deel uit van Toekomstig Tholen, een project van de gemeente om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren. We leggen de nieuwe verkeerssituaties nog één keer uit.

Zoekweg-Burgemeester van Berchemstraat

Bij de rotonde Zoekweg wordt de maximale snelheid 30 kilometer per uur. Bij de rotonde liggen een vrijliggend fietspad en een zebrapad. Fietsers en voetgangers hebben hier voorrang op de automobilisten. De Molenvlietsedijk is een voorrangsweg. Richting de kruising met de Burgemeester van Berchemstraat blijven fietsers op een vrijliggend fietspad aan beide kanten van de weg. Ook hier hebben de fietsers en voetgangers voorrang op de auto’s.

Kruising Hoogaarsstraat

Bij de kruising met de Hoogaarsstraat verandert de verkeerssituatie voor fietsers. Het fietsverkeer komt samen op een tweerichtingsfietspad aan de rechterkant van de weg. Fietsers die van de Mossellaan of de rotonde Molenvliet komen, steken over op een rustpunt in het midden van de weg. Er is ook een zebrapad voor voetgangers. Fietsers hebben hier geen voorrang. Na de kruising met de Hoogaarsstraat mogen automobilisten maximaal 50 kilometer per uur rijden.

Mossellaan-Eeweg

Fietsers krijgen weer voorrang op de kruising met de Mossellaan. Op deze plek ligt ook een zebrapad voor voetgangers. Op de kruising met de Molenvlietsedijk en de Eeweg is het kruispunt aangepast naar een rotonde. Alle fietsers en voetgangers die naar de Eeweg willen, steken op dezelfde plek over op de Molenvlietsedijk. Ook hier hebben ze voorrang op de automobilisten.

N286-Groeneweg

Fietsers en voetgangers steken de N286 over via de nieuwe fietstunnel. Automobilisten op de provinciale weg kunnen rijden richting Poortvliet, bedrijventerrein Welgelegen of Bergen op Zoom. Hulpdiensten hebben altijd voorrang op dit kruispunt; het verkeerslicht springt meteen op groen voor hen.

In de richting van bedrijventerrein Welgelegen ligt de oversteek van de landbouwroute. Landbouwverkeer steken hier de Groeneweg en het tweerichtingsfietspad over. Het verkeer op de Groeneweg en de fietsers hebben voorrang op de landbouwvoertuigen.

Marconiweg

Richting de Marconiweg blijft het fietsverkeer aan de rechterkant van de weg. Op de rotonde bij de Marcoinweg kunnen fietsers oversteken richting het bedrijventerrein of in de richting van de Nieuwlandsedijk. Fietsers hebben hier voorrang op de automobilisten.

Meer uit Tholen

Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

3 uur geleden
Zomers weer slaat om: Vanavond code geel vanwege onweer en hagel

ZEELAND - Donderdag gaat rustig en zonnig van start, maar vanavond geldt code geel in Zeeland. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 21.00 uur. 

7 uur geleden
Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

1 dag geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

1 dag geleden
Nagenieten van Koningsdag in Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse met foto's [FOTOALBUM]

POORTVLIET/SINT-MAARTENSDIJK/STAVENISSE - Het is elk jaar weer spannend of Koningsdag droog blijft, maar gelukkig brak na een grijze ochtendlucht in de loop van de dag de zon door. De inwoners van Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse genoten afgelopen zaterdag van een gezellig feest, waarbij ze elkaar begroetten met een lach en complimenten geven over elkaars oranje outfits.

1 dag geleden
Hoezo vrij? Nederland gewoon aan het werk tijdens Dag van de Arbeid

THOLEN - Bijna overal ter wereld wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd en kunnen werknemers genieten van een betaalde feestdag. Nederland vormt hierop een uitzondering: waar bijvoorbeeld onze Belgische en Duitse buren vrij zijn, wordt in Nederland door vrijwel iedereen 'gewoon' gewerkt. Daar is een reden voor.

1 dag geleden
Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

2 dagen geleden