Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘We willen zichtbaarder worden in het dorp’

‘We willen zichtbaarder worden in het dorp’

KLOETINGE - De VDK kijkt in haar jubileumjaar ook graag vooruit. Het bestuur is vernieuwd en noemt de vereniging om dat te onderstrepen VDK 2.0. “We willen zichtbaarder worden in het dorp”, zegt voorzitter Scarlett Kwekkeboom-Janse.

Daarom bedenkt, financiert en faciliteert het bestuur allerlei activiteiten. Volgend jaar hoopt ze te beginnen met ‘Kunst op kasten’, een project waarbij elektriciteitskasten in het dorp beschilderd en op andere manieren versierd worden. Daarnaast krijgt het dorp een tweede mozaïekbank en een balletje voor een derde is door de huidige mozaïekers ook al opgegooid: voor het Oostmolenpark. De eerste is in 2015 in de Riethoek geplaatst. “Het Oostmolenpark en de Riethoek vormen samen met oud-Kloetinge ons mooie dorp en zo benadrukken we de verbinding. Vanuit heel Kloetinge hebben we al ruim 70 aanmeldingen voor de rommelroute op de Kloetingse Dag. Dat is mooi.” Uit overleg van de VDK met alle andere verenigingen in het dorp kwam de wens voor deze dag naar voren. “Ons doel is de leefbaarheid in het dorp vergroten. We organiseren niet alles zelf, maar helpen waar mogelijk de verenigingen en inwoners activiteiten op te zetten. We verbinden iedereen met elkaar.” Ook voor onderwerpen als verkeersveiligheid en woningbouw maakt de VDK zich hard. “Starters- en seniorenwoningen zijn er nauwelijks. Daardoor moeten inwoners die hier geboren zijn op den duur weg. Zulke problemen los je natuurlijk niet zomaar op, maar we blijven er wel aandacht voor vragen.”

Meer uit Beveland

Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

2 uur geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

6 uur geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

9 uur geleden
Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

23 uur geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

1 dag geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

1 dag geleden
Ploegenpresentatie ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 23 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. Ook het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub.

1 dag geleden