Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘We willen stemmen voor iedereen makkelijk maken’

‘We willen stemmen voor iedereen makkelijk maken’

GOES - Kwetsbare inwoners van de gemeente Goes kunnen op 15 en 16 maart al stemmen in Omnium, de Ontmoetingskerk aan de Kornetstraat, het stadskantoor en de Zeelandhallen. Ook rijdt er op deze dagen een mobiel stembureau door de Goese dorpen waarin mensen hun stem kunnen uitbrengen. “We willen dat ondanks alles iedereen kan stemmen”, zegt burgemeester Margo Mulder.

De extra stemdagen en rondrijdende bus moeten ervoor zorgen dat iedereen veilig zijn stem kan uitbrengen. “Hiermee denken we het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken”, zegt burgemeester Margo Mulder. De touringcar staat op maandag op vastgestelde tijden in Kattendijke, Kloetinge en Wilhelminapolder en op dinsdag in ‘s-Heer Arendskerke, ‘s-Heer Hendrikskinderen en Wolphaartsdijk.

Nieuw

Op woensdag 17 maart is het daadwerkelijk verkiezingsdag. Dan zijn er 23 stemlokalen open in de gemeente Goes, net zoveel als bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen. De gemeente heeft vervangende plekken moeten zoeken voor verzorgingshuizen en scholen, die vanwege het coronavirus niet mogen worden gebruikt. Het gaat om zeven locaties. De Zeelandhallen, Bethelkerk, gymzaal De Krul, wijkcentrum Jan Ligthart, het dorpshuis in ‘s-Heer Arendskerke en Omnium zijn de nieuwe plekken.

Uitslagenavond

Zowel in de Zeelandhallen als in wijkcentrum De Spinne zijn dubbele stembureaus ingericht. Op alle plekken worden voorzorgsmaatregelen getroffen tegen de verspreiding van het virus. Inwoners krijgen bij de deur een gezondheidscheck en moeten binnen een mondkapje dragen. In de bureaus staan de stemlokalen op anderhalve meter afstand en wordt alles regelmatig gereinigd. Ook staan er kuchschermen tussen de leden van het stembureau en mensen die komen stemmen. Zeventigplussers mogen dit jaar per brief stemmen en je kunt dit jaar maximaal drie in plaats van twee stemmen voor andere kiezers met een volmacht uitbrengen. Op de dag van de verkiezingen zijn de stembureaus open van 7.30 uur ‘s ochtends tot 21.00 uur ‘s avonds. De vier stembureaus zijn op 15 en 16 maart ook op deze tijden open. Het tellen zal vanwege alle maatregelen langzamer gaan dan normaal, voorspelt Mulder. “En een uitslagenavond is natuurlijk uit den boze”, aldus de burgemeester. Alle extra maatregelen kosten 30.000 euro. De landelijke overheid vergoedt deze.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Goes wil Roze Zaterdag 2023 organiseren

GOES - Goes, Breda en Enschede zijn in de race voor de organisatie van Roze Zaterdag 2023.

45 minuten geleden
ZLM Tour raast op 9 en 10 juni door Midden-Zeeland

GOES - Alle etappeplaatsen voor de ZLM Tour 2021 zijn bekend. De eerste rit, op woensdag 9 juni, vindt in en om Kapelle plaats. De tweede etappe, op donderdag 10 juni, wordt verreden tussen Veere en Goes. Daarna vertrekt de wielerkaravaan naar Noord-Brabant.

1 uur geleden
Gratis biologisch bloemenzaad voor huurders

Donderdag (22 april) is het Nationale zaaidag. Er gaan dan in heel Nederland miljoenen zaadjes in de grond om voedselbanken voor bijen te creëren. In de dagen rondom deze zaaidag deelt woningcorporatie Beveland Wonen gratis zakjes biologisch bloemenzaad uit aan haar bewoners.

3 uur geleden
Vrienden Adrz krijgen iPads voor kinderen in ziekenhuis

GOES - Stichting Vrienden Adrz ontvangt zes iPads van het Delta Zeeland Fonds, op verzoek van de afdeling recovery.Een ingreep in het ziekenhuis is voor kinderen vaak superspannend. Zeker als het om een operatie gaat. Om de wachttijd voor een operatie te veraangenamen, wil de afdeling iPads inzetten. “Zo kunnen we ze met een filmpje of spelletje afleiden van hun zenuwen”, zegt recoveryverpleegkundige Janneke Wattel. “Met deze iPads hopen we dat kinderen zich meer op hun gemak voelen voor een operatie”, zegt Mariska van der Hulst van Delta.

6 uur geleden
Fietsersbond luidt noodklok over aantal fietsdoden

Het aantal fietsers dat door een verkeersongeval overlijdt, stijgt zo schokkend hard dat de Fietsersbond onmiddellijke actie eist.‘Vorig jaar kwamen 229 fietsers om in het verkeer, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)’, laat de Fietsersbond weten. ‘Dat is het hoogste aantal in 25 jaar.’

8 uur geleden
Boekentip: ‘De Parijsboeken’ van Adriaan van Dis

GOES - Elke week geeft een personeelslid van boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin een leestip. Dit keer beveelt Niek Walhout ‘De Parijsboeken’ van Adriaan van Dis aan.“Normaal gesproken heeft een boekverkoper geen tijd om boeken te herlezen, omdat er veel te veel nieuwe boeken verschijnen, maar in coronatijd is dat anders”, vertelt Niek Walhout. “Ter gelegenheid van het verschijnen van zijn nieuwe roman Klifi verscheen van Adriaan van Dis een bundel over Parijs onder de titel De Parijsboeken. Nu is Parijs altijd een goed onderwerp voor een boek. Denk even aan Wilfred de Bruijn of Martin Bril. En zo las ik opnieuw Stadsliefde, inmiddels bijna tien jaar oud, maar nog net zo relevant! Over de banlieues, arm en extreem rijk, kunst, bureaucratie en ga maar door. Heerlijk geschreven; nuchter beschouwend. Gewoon wat hij dagelijks tegenkwam: de winkel om de hoek, de restaurants, z’n buren, fietsen in Parijs. Maar ook de geschiedenis van deze stad: zijn trage groei, de diverse opstanden, de boulevards. Alles zit erin. Gewoon lezen als poëzie: telkens een stukje. Geniet er (wederom) van!”

1 dag geleden
Frontale botsing tussen twee auto’s op Parallelweg in Bruinisse

BRUINISSE - Twee auto’s zijn zaterdagmiddag met elkaar in aanrijding gekomen op de Parallelweg in Bruinisse. Er is niemand gewond geraakt bij het ongeval.

2 dagen geleden