Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'We willen ouderen waarschuwen'

'We willen ouderen waarschuwen'

KRABBENDIJKE - Met hun waarschuwingspakketjes om ouderen te beschermen tegen babbeltrucs zijn vijf leerlingen van het Calvijn College Krabbendijke Kerkpolder dinsdag derde geworden in de landelijke wedstrijd Junior Company van het Jaar 2020. Het team Stoplichters behaalde brons in de categorie vmbo. "We krijgen ook nog een cijfer van school, maar dat zit nu vast wel goed", glundert Stoplichters-directeur Gerco Dane (15).

Junior Company van het Jaar is een landelijke prijs die stichting Jong Ondernemen uitreikt aan de beste bedrijfjes van middelbare scholieren. 

Deurhaak

De Krabbendijkse leerlingen Deborah Kemeling, Anton van Cadsand, Femke Veldhuizen, Johan van der Reest en Gerco Dane maakten met hun team Stoplichters een voorlichtingspakketje over babbeltrucs voor ouderen. Het pakketje bevat een sticker, deurhaak en stappenplan om erachter te komen of het om een babbeltruc gaat. "We werkten al aan een ander product toen we in de krant lazen over de vele babbeltrucs bij ouderen", vertelt Gerco. "Daar moeten we actie tegen ondernemen, dachten we meteen. We zijn overgestapt van het andere product en hebben in hele korte tijd de Stoplichters-pakketten gemaakt." 

Afschrikken

De inhoud helpt ouderen mogelijke babbeltrucs herkennen, zodat ze beter nadenken voor dat ze de deur opendoen als de bel gaat, legt Gerco uit. "Ook zit er in het pakket een sticker om oplichters af te schrikken. 'Wij laten ze niet binnen, wat ze ook verzinnen', staat erop. En met de deurhaak gaat de deur eerst alleen op een kier open. Met het stappenplan kunnen de ouderen bekijken of iemand te vertrouwen is. Een monteur bijvoorbeeld moeten ze naar hun bedrijfspas of id-bewijs vragen. En vertrouwen ze het niet, dan moeten ze 112 bellen."

Politie

Dit jaar schreven zich voor de wedstrijd ruim zeventig teams in, aldus de stichting Jong Ondernemen. 'Na de voorrondes haalden twaalf bedrijven - zes in de categorie vmbo en zes in de categorie havo/vwo - de finale van dinsdag. "Het was heel spannend en ik had niet gedacht dat we derde zouden worden", zegt Gerco. De jury beoordeelde het Stoplichters-team op hun casus over marketing, een videopitch en online juryinterview. Ook de belangstelling van de politie voor het pakket deed het goed bij de jury. "We hebben de politie via Instagram verteld over Stoplichters en een pakketje opgestuurd. Het zou leuk zijn als we kunnen samenwerken, maar dat moet landelijk geregeld worden."

Voorkomen

Het voorlichtingspakket kost drie euro en ze zijn nog beschikbaar. "We hebben alles zo goedkoop mogelijk ingekocht en werken met een kleine winstmarge, want we doen het niet voor het geld. We willen graag ouderen helpen en voorkomen dat ze het slachtoffer worden van een oplichter."
Wie een Stoplichters-pakket wil bestellen, kan mailen naar [email protected]

Meer uit Reimerswaal

Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

14 uur geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

14 uur geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

15 uur geleden
Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

2 dagen geleden
Auto in sloot bij Kapelle, bestuurder gewond

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle is afgelopen nacht een bestelauto in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond.Gisteravond rond 01.40 uur vond er een ongeluk plaats toen een automobilist vanaf de Vierwegen richting de Noordhoeksewegeling reed. Net voor de carpoolplaats bij het ANWB Wegenwachtstation ging het mis. De bestuurder raakte in de rechterberm en na een stuurcorrectie reed de auto aan de linkerzijde van de weg tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens in de naastgelegen sloot tot stilstand.Ambulancemedewerkers hebben zich over de automobilist ontfermd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Rond 02.50 uur was de weg weer helemaal vrij.

2 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

6 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

6 dagen geleden