Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'We willen laten zien dat we blij zijn'

'We willen laten zien dat we blij zijn'

GOES - De winkeliers in de binnenstad van Goes vinden het geweldig om weer meer mensen te zien en hen te helpen. Dat laten ze blijken met posters en een blauw-witte ballonnenzee. “We willen laten zien dat we blij zijn”, zegt Pim van Westen, die in samenwerking met ondernemersplatform Zo Goes het initiatief heeft genomen voor de campagne ‘Zo Blij’.

Het moment voor de actie is bewust gekozen. Het is qua drukte nog niet zoals voorheen, maar met de versoepelingen is er weer meer mogelijk in de binnensteden. 

Fun

De winkeliers houden rekening met de RIVM-adviezen en de terrassen zijn sinds maandag open voor - voorlopig - een beperkt aantal mensen. “Mensen gaan straks niet meer alleen voor een snelle boodschap naar de stad, maar weer om een dagje lekker te winkelen. Direct shopping wordt weer fun shopping”, zegt Roland Goovers van Zo Goes. “De afgelopen tijd was deprimerend. Zeker de eerste weken zag je heel weinig mensen in de stad, overal hoorde je spookverhalen en niemand wist waar het naartoe ging. Maar, elke week wordt het iets drukker en wij weten inmiddels hoe we het allemaal kunnen doen. Gelukkig blijken mensen sociale wezens te zijn. Ze hebben er behoefte aan om af en toe iets leuks te doen”, klinkt Pim van Westen positief.

Samen

Om te laten blijken dat ze ‘blij zijn met elke klant die binnenstapt’ bedachten Van Westen en Goovers en Charlotte Thissen van Zo Goes de actie ‘Zo Blij’. Ondernemers krijgen een poster met ‘Zo Blij #kooplokaal’ en kunnen ballonnen in allerlei vormen en maten bestellen via het platform. Ook zijn er ludieke acties. “De reacties zijn positief. Ondernemers vinden het leuk. We doen dit samen, met zijn allen zetten we onze schouders eronder”, vertelt Thissen.

Meer uit Beveland

Avondvierdaagse terug van weggeweest in Kamperland

KAMPERLAND - Oranjevereniging Kamperland/VDK organiseert, na een paar jaar afwezigheid, weer een avondvierdaagse voor jong en oud in Kamperland. Zij gaan wandelen van dinsdag 6 juni tot en met vrijdag 9 juni.

9 uur geleden
17-jarige jongen uit Goes overleden na ongeval met scooter

GOES - Een jongen van 17 uit Goes is overleden nadat hij gisteren betrokken raakte bij een eenzijdig ongeluk. Hij reed met zijn scooter tegen een geparkeerde auto.

1 dag geleden
Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

1 dag geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

1 dag geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

2 dagen geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

2 dagen geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

2 dagen geleden