Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'We willen iets leuks doen voor de buurt'

'We willen iets leuks doen voor de buurt'

GOES - Terwijl er zaterdag teams in Goes-West op pad gaan om te klussen is er op het schoolplein van basisschool De Tweern aan de Evertsenstraat van alles te doen. Jong en oud is welkom bij de eerste aflevering van het evenement 'We love people'.

Het idee voor de wijkdag is ontstaan bij een groep vrijwilligers van DoorBrekers Helpt. Een kleine twee jaar geleden vroeg pastor Peter Paauwe van DoorBrekers zijn volgelingen na te denken over wat ze zouden kunnen doen voor de maatschappij. "Hoe we buitenom de kerk ook iets kunnen betekenen. We hebben eens goed nagedacht over hoe we dat kunnen doen", zegt Raphaël Fliers, die de diensten van DoorBrekers in de Zeelandhallen in Goes bezoekt. "In Amerika heb je weliswaar een kleinere overheid, maar daar gebeurt wel ontzettend veel in de community. Dat vind ik indrukwekkend. Op een gegeven moment dachten wij: 'We gaan hier ook gewoon mensen helpen'."

Tuintjes

Zo gezegd, zo gedaan. In eerste instantie kluste een groep vrijwilligers bij kerkgangers die even klem zaten of hulp nodig hadden. Er werden tuintjes opgeknapt, muren geschilderd en laminaatvloeren gelegd. "Maar dat hield snel op", zegt Fliers.

De mensen achter DoorBrekers helpt gingen daarom samenwerken met SMWO en Present, een stichting die als soort makelaar vrijwilligers inzet op plaatsen waar het nodig is. Elke maand gaan zo'n 25 vrijwilligers van DoorBrekers helpt op pad om te klussen bij mensen in Goes-West. "We kijken elke keer wat we bij wie kunnen doen. Door samen te werken weten we waar de behoeften liggen en kunnen we gericht mensen helpen die dit het meeste nodig hebben."

Locaties

DoorBrekers is niet alleen actief in Goes, maar ook in Amersfoort, Amsterdam, Barneveld, Zwolle en de Drechtsteden. Ook daar zijn projecten zoals in Goes-West opgestart. Zaterdag doen vrijwilligers op alle locaties iets extra's. In Goes vormt het schoolplein van De Tweern het hart van wijkfeest 'We love people'. Terwijl vrijwilligers van DoorBrekers tuintjes opknappen in de wijk is op het plein van alles te doen. Kinderen kunnen worden geschminkt en meedoen met spelletjes. Ook is er muziek en mensen kunnen deelnemen aan workshops of sportieve activiteiten.

Acties

Bovendien staan er kraampjes met eten en drinken. "DoorBrekers helpt en dit wijkfeest zijn geen evangelisatie-acties", legt Fliers uit. "We willen gewoon iets leuks doen voor iedereen in de buurt. Daar ligt ons hart. Als er mensen zijn die vragen waarom we het doen vertel ik ze graag dat ik christelijk ben, maar dat doe ik altijd al."

Het opknappen van de voortuintjes begint zaterdag om 9.00 uur. Het feest bij De Tweern duurt van 12.00 uur tot 15.00 uur. Meer weten? Kijk op www.doorbrekers.nl.

Meer uit Beveland

John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

4 uur geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

4 uur geleden
Ploegenpresentatie ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 23 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. Ook het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub.

4 uur geleden
Gemeente Goes organiseert evenement over jong ondernemen

GOES - Om jonge ondernemers aan te trekken, organiseert de gemeente Goes een evenement over jong ondernemen. Dit evenement is op maandag 4 en dinsdag 5 maart van 13.30 tot 16.00 uur in het pand aan de Klokstraat 7 in Goes.

8 uur geleden
Bewoners opgeschrikt door brand in garage in 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt voor een brand in de garage van een woning aan de Liesbethstraat in 's-Heer Arendskerke. De brandweerlieden konden het vuur onder controle krijgen voordat het oversloeg naar het huis.

9 uur geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

1 dag geleden
Nieuwe brandweerkazerne Goes is voorbeeldproject

GOES - Goes bouwt de meest duurzame brandweerkazerne van Zeeland en dit is een voorbeeldproject voor anderen. Dat vertelt de Goese wethouder Joan Veldhuizen bij een informatiebijeenkomst over de bouw die volgende maand begint. "We krijgen Europese subsidie voor de maatregelen aan het gebouw die goed zijn voor de natuur. Daarmee dient dit project als voorbeeld voor andere partijen om van elkaar te leren over natuurinclusief bouwen", licht Veldhuizen toe.

1 dag geleden