Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'We willen iets leuks doen voor de buurt'

'We willen iets leuks doen voor de buurt'

GOES - Terwijl er zaterdag teams in Goes-West op pad gaan om te klussen is er op het schoolplein van basisschool De Tweern aan de Evertsenstraat van alles te doen. Jong en oud is welkom bij de eerste aflevering van het evenement 'We love people'.

Het idee voor de wijkdag is ontstaan bij een groep vrijwilligers van DoorBrekers Helpt. Een kleine twee jaar geleden vroeg pastor Peter Paauwe van DoorBrekers zijn volgelingen na te denken over wat ze zouden kunnen doen voor de maatschappij. "Hoe we buitenom de kerk ook iets kunnen betekenen. We hebben eens goed nagedacht over hoe we dat kunnen doen", zegt Raphaël Fliers, die de diensten van DoorBrekers in de Zeelandhallen in Goes bezoekt. "In Amerika heb je weliswaar een kleinere overheid, maar daar gebeurt wel ontzettend veel in de community. Dat vind ik indrukwekkend. Op een gegeven moment dachten wij: 'We gaan hier ook gewoon mensen helpen'."

Tuintjes

Zo gezegd, zo gedaan. In eerste instantie kluste een groep vrijwilligers bij kerkgangers die even klem zaten of hulp nodig hadden. Er werden tuintjes opgeknapt, muren geschilderd en laminaatvloeren gelegd. "Maar dat hield snel op", zegt Fliers.

De mensen achter DoorBrekers helpt gingen daarom samenwerken met SMWO en Present, een stichting die als soort makelaar vrijwilligers inzet op plaatsen waar het nodig is. Elke maand gaan zo'n 25 vrijwilligers van DoorBrekers helpt op pad om te klussen bij mensen in Goes-West. "We kijken elke keer wat we bij wie kunnen doen. Door samen te werken weten we waar de behoeften liggen en kunnen we gericht mensen helpen die dit het meeste nodig hebben."

Locaties

DoorBrekers is niet alleen actief in Goes, maar ook in Amersfoort, Amsterdam, Barneveld, Zwolle en de Drechtsteden. Ook daar zijn projecten zoals in Goes-West opgestart. Zaterdag doen vrijwilligers op alle locaties iets extra's. In Goes vormt het schoolplein van De Tweern het hart van wijkfeest 'We love people'. Terwijl vrijwilligers van DoorBrekers tuintjes opknappen in de wijk is op het plein van alles te doen. Kinderen kunnen worden geschminkt en meedoen met spelletjes. Ook is er muziek en mensen kunnen deelnemen aan workshops of sportieve activiteiten.

Acties

Bovendien staan er kraampjes met eten en drinken. "DoorBrekers helpt en dit wijkfeest zijn geen evangelisatie-acties", legt Fliers uit. "We willen gewoon iets leuks doen voor iedereen in de buurt. Daar ligt ons hart. Als er mensen zijn die vragen waarom we het doen vertel ik ze graag dat ik christelijk ben, maar dat doe ik altijd al."

Het opknappen van de voortuintjes begint zaterdag om 9.00 uur. Het feest bij De Tweern duurt van 12.00 uur tot 15.00 uur. Meer weten? Kijk op www.doorbrekers.nl.

Meer uit Beveland

Een kijkje in Ambachtscentrum Goes: 'Hoeden zijn mijn lust en mijn leven'

GOES - Op de Hollandsche Hoeve in Goes komen in het Ambachtscentrum allerlei disciplines samen. Jong en oud kijken er op woensdag en zaterdag hun ogen uit, kunnen er unieke spulletjes kopen en workshops volgen. De atelierhouders tonen hun passie achter de sfeervolle, door leerlingen van de Goese ambachtsschool vervaardigde geveltjes, geïnspireerd op woningen aan de Kleine Kade.

7 uur geleden
GGD: 'Ruim helft Zeeuwse jongvolwassenen ervaart psychische klachten'

GOES - Meer dan de helft van de Zeeuwen van 16 tot en met 25 jaar ervaart psychische klachten. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022-2023, laat de GGD Zeeland dinsdag weten. ‘Dit is een groot vragenlijstonderzoek onder ruim 1500 Zeeuwse jongvolwassenen.’

11 uur geleden
Mannen slaan kunstgebit en bril kapot bij verkeersruzie, Borselenaar (25) opgepakt in Tilburg

VLISSINGEN - Bij een verkeersruzie op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen hebben twee mannen maandag een automobilist mishandeld. Het slachtoffer bleef achter met een kapotte bril en kapot kunstgebit. Dankzij hulp van getuigen kon de politie rond middernacht in Tilburg twee verdachten, onder wie een 25-jarige Borselenaar, aanhouden.

12 uur geleden
Topprestatie voor sporthal De Zwake

‘s-GRAVENPOLDER - Sporthal De Zwake in ‘s-Gravenpolder heeft in het kader van de landelijke samenwerking tussen Sportfondsen en JOGG-Teamfit de horeca aangevuld met gezondere keuzes.

13 uur geleden
Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

1 dag geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

1 dag geleden