Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'We willen graag mensen bewust maken van het gevaar van brand'

'We willen graag mensen bewust maken van het gevaar van brand'

Bij de haven stond tijdens de Thoolse braderie niet alleen de kermis waar jong en oud vertier zocht, maar ook de vrijwillige brandweer van Tholen en Van Rijn Brandbeveiliging werden goed bezocht door de bezoekers.

De brandweer was aanwezig met een heel team en meerdere wagens, waaronder een tankspuitauto en een haakarmvoertuig. Ze stonden er vooral ter promotie van de brandweer en om educatie en preventie aan te bieden. Ook de bus van Brandveilig Leven van Veiligheidsregio Zeeland was aanwezig. In het water lag SAR boot Eendracht en op het land stond een boot op de trailer.

Alle voertuigen werden van binnen en buiten goed bekeken en het team van de brandweer beantwoorde een hoop vragen. Afgelopen week had de brandweer al een leuke winactie, waarbij deelnemers een vaartocht konden winnen op de Eendracht. De gelukkige mochten tijdens de braderie genieten van de vaartocht. Voor de kinderen was er nog een leuke kleurplatenactie waarbij ze prijzen konden winnen.

Instructeur Wendy Jansen-Neelen stond namens Van Rijn Brandbeveiliging naast de brandweer. Het bedrijf, gespecialiseerd in brandbeveiliging en veiligheidsopleidingen, bood educatie aan. Voor de kinderen was dit extra leuk, omdat ze bij Wendy hun brandblusdiploma konden halen door een brandje te blussen met een brandblusser.

Rond half elf stond er een hele rij kinderen die graag een brandje wilde blussen. En met succes. Alle kinderen kregen een welverdiend diploma.


Lees ook

Nagenieten van de Thoolse braderie met foto’s

Meer uit Tholen

Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

6 uur geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

12 uur geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

1 dag geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

1 dag geleden
'Praat-ommetje' op de Wal in Tholen om gesprek over ouder worden aan te gaan

THOLEN - Op zes verschillende wandelpaden in Zeeland zijn vanaf mei de gloednieuwe Praat-ommetjes te bewandelen. Met op elk wandelpad gekleurde vragen en dilemma's op de bewegwijzeringspaaltjes die de wandelaars uitnodigen het gesprek over later aan te gaan.

1 dag geleden
Scooterrijder rijdt tegen bushokje en raakt gewond in Smerdiek

SINT-MAARTENSDIJK - Een scooterrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval aan de Provincialeweg in Sint-Maartensdijk. Hij reed vol door de ruit van een bushokje en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

2 dagen geleden
'Zeer grote kans op klachten hooikoorts met Pinksteren'

THOLEN - De piekperiode van het graspollenseizoen is in aantocht. Door het warme weer tot dusver in mei zijn al steeds meer grassoorten tot bloei gekomen en tijdens het pinksterweekend begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Dit betekent dat de kans op hooikoortsklachten zeer groot is. Door buien spoelt de lucht soms schoon, maar tijdens droge momenten keert de overlast snel terug.

2 dagen geleden