Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘We vinden het belangrijk dat iedereen zich hier thuisvoelt’

‘We vinden het belangrijk dat iedereen zich hier thuisvoelt’

WESTKAPELLE - Het is niet zo dat de Westkappelse tweelingbroers Niels en Theo van Alphen sinds anderhalf jaar voor het eerst regelmatig in de regionale media opduiken, integendeel: in het verleden werd er al regelmatig geschreven over de heren in hun rol als spelers in de defensie van VV De Noormannen of - in het geval van Niels - over het succes op het internationale pokertoneel. Maar sinds de verbouwing en heropening van hun zaak BomBaai Strandbar aan Strand Westkapelle, vorig jaar zomer, zie je de broers overal. BomBaai lijkt niet alleen trendy te zijn, maar ook trendsettend. Hoe doen Theo en Niels dat?

Goedemorgen mannen, hoe is het ermee? We hebben een prachtige plek uitgezocht om af te spreken, maar normaal gesproken speelt deze rubriek zich af aan keukentafels. Voelt BomBaai een beetje als thuis?

Theo, schaterend: “haha, reken maar! Dit ís onze keukentafel. Hier zijn we altijd samen en bespreken we alles. En de Strandbar voelt zeker als een tweede thuis, en hopelijk niet alleen voor ons, maar ook voor onze gasten.”

Nou, het mag in ieder geval wel gezegd worden dat jullie er een prachtig en eigentijds strandpaviljoen van hebben gemaakt. Was die transformatie een ingewikkeld traject?

Niels: “Er komt natuurlijk best veel bij kijken, maar we wisten op voorhand wel al goed wat we wilden. Voor het ontwerp en het interieur hebben we ons eerst regionaal georiënteerd, maar de ontwerpen die werden ingediend vonden we niet onderscheidend genoeg, die sloten niet aan bij de wensen die we hadden uitgesproken in de voorgesprekken. Het voorstel waar het Amsterdamse bureau OneSevenTree mee kwam deed dat juist wel. Het sprak ons ook erg aan dat zij alles in eigen beheer hebben. Ze hebben niet alleen hun eigen ontwerpers, maar bijvoorbeeld ook hun eigen meubelmakers en timmerlieden. En ze zijn erg goed in het vinden van mooi, soms ook gebruikt meubilair. Het toffe was dat ze continu met ons mee bleven denken. Niet alleen dat interieur ontwerpen, maar ook kijken naar de toepasbaarheid, vanuit het perspectief van ons als horeca-ondernemers.”

Jullie hebben veel aandacht voor het ontwerp en de styling, maar ook op het gebied van eten en drinken zijn jullie vernieuwend bezig. Ligt de nadruk nu vooral op de functie als restaurant of op die van een bar aan het strand?

Theo: “Op allebei. Toen Niels de zaak overnam was BomBaai nog echt een kroeg op het strand. Die functie hebben we hier ook daadwerkelijk voor het dorp. We hebben ook daarom bewust het label ‘strandbar’ aan de naam toegevoegd. Geen decadent gedoe. Maar ondertussen hadden we wel allerlei ideeën over de doorontwikkeling van zowel de bar als de keuken. Ik werk ook al jaren als manager in de Amsterdamse horeca. Zo zat ik onder meer vijf jaar bij de Foodhallen. Daar heb ik veel geleerd over mooie en bijzondere cocktails, om maar eens iets te noemen. Zulke dingen wilden we graag meenemen in het geheel. We vonden dat de bar een prominent onderdeel moest blijven van BomBaai. Daarom staat die ook midden in de zaak. De ontwerper heeft vervolgens goed gekeken hoe dat te combineren viel met ons concept van een wereldkeuken: kleurrijke gerechten en knallende smaken. Dat zie je allemaal terug in de kleurstelling en de indeling. We werkten in de aanloop veel met zogenoemde moodboards. Op die manier kun je allerlei indrukken die je hebt met elkaar combineren.”

Voor welke doelgroepen gaan jullie? Voor de toeristen of de locals? Voor de hippe of voor de traditionele badgast? Hoe onderscheiden jullie jezelf?

We vinden het vooral echt heel belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt. BomBaai moet een warme plek zijn voor iedereen. Piet uit het dorp moet hier eind van de middag kunnen neerploffen in z’n zwembroek, voor een lekker biertje, maar Jean-Pierre van elders, in zijn mooie pantalon, is hier ook zeer welkom. We merken tot nu toe dat die mix prima werkt. Er komen wandelaars voor een warm drankje, maar we hebben ook veel gasten die speciaal voor het diner komen. Wat dat betreft kijken we nu ook heel anders naar het seizoen. Voorheen lag de focus op de zomerse dagen, maar we merken dat juist de dagen waarop het een graadje of twintig is veel constanter zijn dan de echte stranddagen.

Wat dat betreft zijn jullie echt wel jongens van het dorp hè? Hadden jullie BomBaai ook ergens anders kunnen beginnen? Of was Westkapelle voorbestemd?

“Kunnen misschien wel, maar in Westkapelle zijn we helemaal thuis ja. Van de voetbal tot de gaaischieters: over de manier waarop we hier zijn opgegroeid zouden we nog heel veel kunnen vertellen. We houden van dit dorp.” Theo: “we zijn wel gaan studeren. Ik ging op mijn 19e naar Amsterdam, voor m’n studie Planologie. Die heb ik afgerond, maar de horeca trok me toch meer. Ik woon nog steeds in Amsterdam, maar sinds de heropening van BomBaai ben ik vooral hier. Niels studeerde een half jaar Biologie in Wageningen, maar miste Westkapelle toch te veel. Eenmaal terug in Zeeland begon hij nog aan de HZ, met Aquatische Ecotechnologie, maar toen nam zijn pokercarrière opeens een vlucht.”

Dat pokeren was wel een serieuze aangelegenheid toch?

Niels: “Jazeker. Dat heb ik ruim acht jaar professioneel gedaan, in het binnen- en buitenland. Na de geboorte van mijn eerste zoon speelde ik vooral nog online. Maar op het laatst begon het spelplezier te verdwijnen. Ik wilde iets anders, met het oog op de toekomst. Het is geweldig om nu op deze manier te kunnen ondernemen.”

Met wie zouden jullie zelf wel eens aan de keukentafel willen zitten. Of in jullie geval, hier aan tafel bij de bar?

“Ha! Dan gaan we voor Jamie Oliver en voor Edwin van der Sar!”

PASPOORTEN:

Naam: 
Theo van Alphen

Leeftijd: 
31

Gezin: 
Single, woont met huisgenoten in Amsterdam

Hobby’s: 
Voetbal, fitness, hardlopen, reizen, lezen,
koken, uitgaan, hiken, vissen, films & series kijken


Naam: 
Niels van Alphen

Leeftijd: 
31

Gezin: 
Woont met vrouw en kinderen in Westkapelle

Hobby’s: 
Lekker eten en drinken, koken, voetballen,
sporten, festivalletje pakken, vissen

Meer uit Beveland

Eerste Dodenherdenking bij monument in 's-Gravenpolder

's-GRAVENPOLDER - Dit jaar wordt voor het eerst op 4 mei de dodenherdenking gehouden in 's-Gravenpolder bij het eind vorig jaar onthulde herdenkingsmonument voor het dorpshuis Ons Dorpsleven.

5 uur geleden
Reparatiecafé zaterdag geopend in Ruilwinkel Goes

GOES - De Ruilwinkel Goes, aan de Couwervestraat 2, is zaterdag open. Dan is er ook een reparatiecafé, van 13.00 tot 16.00 uur, in wijkgebouw de Westkant, Evertsenstraat 15 in Goes.

6 uur geleden
Bouw brandweerkazerne Goes is begonnen

GOES - De bouw van de nieuwe brandweerkazerne Goese Poort, aan de 's-Heer Hendrikskinderendijk in Goes, is begonnen. Woensdag gaven wethouder Joan Veldhuizen van de gemeente Goes en directeur Joke Gaemers van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) het startsein door symbolisch de eerste paal van de kazerne de grond in te slaan.

15 uur geleden
Jaarlijkse Dodenherdenking en kranslegging Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Programma Dodenherdenking Colijnsplaat 4 mei 2024

1 dag geleden
Hertenkamp 's-Heerenhoek in handen van dorpsbewoners

's-HEERENHOEK - "We hebben er een paar huisdieren bijgekregen", vertelt Elina Janse uit 's-Heerenhoek. Met haar buurman René Ars heeft ze het beheer van het hertenkamp, bij hen om de hoek, overgenomen van de gemeente Borsele. Bij het ondertekenen van het contract dinsdag deden ze ook nieuwe plannen uit de doeken. "We willen het hertenkamp uitbreiden met extra dieren en meer ruimte en een natuurlijke drinkpoel aanleggen."

1 dag geleden
Hoedekenskerke herdenkt op 4 mei

HOEDEKENSKERKE - Op zaterdag 4 mei zullen ook in Hoedekenskerke de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en militaire handelingen nadien worden herdacht. 

1 dag geleden
Afsluitingen N57 Oosterscheldekering uitgesteld

KAMPERLAND - Op donderdag 2, maandag 6 en woensdag 8 mei is de N57 van De Banjaard (Kamperland) tot de Kraaijensteinweg (Westenschouwen) tussen 9.00 en 15.00 uur een half uur afgesloten, vanwege werkzaamheden aan de Oosterscheldekering.

1 dag geleden