Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'We moeten het samen doen!'

'We moeten het samen doen!'

MIDDELBURG - In zijn column in de Middelburgse & Veerse Bode gaat burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg deze keer in op de coronacrisis.

Het leven van alle Nederlanders staat door het coronavirus opeens op z’n kop. De maatregelen veranderen met de dag, dus ik raad u aan de berichten vanuit de overheid goed in de gaten te houden en nauwkeurig op te volgen!

Voor velen is de impact enorm: verpleegtehuizen en andere instellingen mogen geen bezoekers meer ontvangen, kinderen kunnen niet naar school en velen werken verplicht thuis. Ook voor ondernemers is het een zware tijd. Cafés en restaurants moesten hun deuren sluiten en veel andere zaken gaan noodgedwongen dicht. Dat is voor de eigenaren en hun personeel een afschuwelijke situatie. Kunt u hen steunen – bijvoorbeeld omdat ze maaltijden bezorgen of online diensten aanbieden – doe dat dan!

Ook voor iedereen met een cruciaal beroep zijn het bizarre tijden: het personeel in de zorg en bij alle hulpdiensten werken met man en macht om de situatie meester te blijven. Vakkenvullers en distributeurs maken overuren en leraren moeten alle zeilen bijzetten om onderwijs op afstand te verzorgen. Petje af voor ieders enorme inzet in deze moeilijke tijd!

Tot slot een dringende oproep. Zoals minister-president Rutte het al zei: we moeten het samen doen! Dus houd u aan de voorschriften, ga niet hamsteren en kijk naar elkaar om. Zo houden we met elkaar de situatie beheersbaar en leefbaar. Het gaat u allen goed!

Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg

Meer uit Middelburg

Herstructurering siloterrein in Middelburg van start

MIDDELBURG - Op vrijdag 29 september heeft wethouder Rutger Schonis, samen met belanghebbenden en enthousiaste ondernemers, de starthandeling verricht om het voormalige CZAV terrein, bekend als het siloterrein aan de Kleverskerkseweg in Middelburg, te transformeren tot een dynamisch en aantrekkelijk gebied voor ondernemers.

3 uur geleden
Koninklijke Erepenning voor de Domburgse Reddingsbrigade

DOMBURG Op 1 oktober 2023 viert de Domburgse Reddingsbrigade haar 50-jarig jubileum. Tijdens de receptie op zaterdag 30 september 2023, om 17.30 uur, heeft de Commissaris van de Koning, de heer J.M.M. Polman, de Koninklijke Erepenning overhandigd aan de Domburgse Reddingsbrigade. 

17 uur geleden
Middelbrand in woning Hofplein Middelburg

MIDDELBURG - In een woning aan het Hofplein in Middelburg heeft vrijdagmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand.De brand werd rond 15.30 uur ontdekt waarna gezien de locatie direct al meerdere brandweerwagens werden opgeroepen. Rond 16.05 uur werd formeel opgeschaald naar middelbrand. In de tussentijd had de brandweer het vuur echter al geblust. Bij de brand zijn twee tankautospuiten en een ladderwagen ingezet.

22 uur geleden
Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke viert 125-jarig jubileum met feestelijk concert

SEROOSKERKE - Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke, opgericht in 1898 ter ere van het kroningsfeest van koningin Wilhelmina, staat op het punt een mijlpaal te bereiken. Met trots kondigt E.M.M. het 125-jarig jubileum aan met een groots en feestelijk concert.

22 uur geleden
Man aangehouden na onenigheid bij asielzoekerscentrum Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige man aangehouden na een incident bij het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg. De man zou zich hebben verzet tegen de agenten, hen hebben beledigd en bedreigd.

23 uur geleden
Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

1 dag geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

1 dag geleden