Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 We maken netwerken laagdrempelig

We maken netwerken laagdrempelig

“We vinden allebei dat netwerken belangrijk is, maar daarnaast ook gewoon leuk mag zijn. Omdat we bij andere netwerken niet vonden wat we zochten, besloten we het zelf te gaan doen. Met Het Podium Netwerk bieden we Zeeuwse ondernemers, óók zzp’ers, de mogelijkheid om laagdrempelig, zonder verplichtingen, op wisselende, aantrekkelijke locaties andere ondernemers te ontmoeten. We willen inspireren, verbindingen leggen en mensen motiveren om zichzelf te presenteren.”

Het enthousiasme waarmee Angelique Lapré en Daniela Verwilligen over Het Podium Netwerk praten, werkt aanstekelijk. Het is duidelijk dat hier twee gelijkgestemden aan het woord zijn met een passie voor ondernemers en ondernemerschap. In hun dagelijks leven zijn ze beiden op heel andere terreinen actief. Daniela is de drijvende kracht achter Zeeland Retreats uit Heinkenszand. Een bedrijf waarmee ze training- en teambuildingsactiviteiten in Zeeland organiseert, voor bedrijven van binnen én buiten de provincie. Angelique op haar beurt is fotograaf en gespecialiseerd in personal- en business branding. Zo maakt ze voor ondernemers in Zeeland een persoonlijke beeldbank met beelden die onder andere op social media en websites gebruikt worden. 

Motiveren en stimuleren
Het is tijdens een netwerkevent dat Angelique en Daniela met elkaar in gesprek raken en het plan opvatten om een eigen netwerk op te zetten, gewoon naast hun reguliere werkzaamheden. Angelique: “Daniela is een echte ‘netwerktijger’. Ikzelf heb dat veel minder en vond netwerken daardoor altijd behoorlijk lastig. Ongetwijfeld zijn er meer mensen zoals ik. Daarom willen we met Het Podium Netwerk mensen motiveren en stimuleren om andere ondernemers te ontmoeten en zichzelf te presenteren.”

Verbindingen leggen
De start van Het Podium Netwerk valt vrijwel gelijk met de coronapandemie. Toch hebben Daniela en Angelique in het afgelopen jaar al drie events kunnen organiseren en zijn er ook dit jaar al weer twee achter de rug. “We zien dat de bezoekersaantallen stijgen, maar daar gaat het ons niet per se om. We zetten in op kwaliteit en het leggen van verbindingen. Mensen die alleen maar visitekaartjes uitdelen en nadrukkelijk komen hálen, passen niet bij ons netwerkidee. We hebben vaak speeddates op het programma staan, waarbij we ondernemers één op één met elkaar in contact brengen. We hebben nu al gemerkt dat daaruit mooie samenwerkingen voortvloeien. Verder nodigen we regelmatig sprekers uit, zodat we er ook allemaal iets van opsteken. En regelmatig geven we een ondernemer daadwerkelijk een podium om zichzelf in het spotlights te zetten.”

Goede balans
Natuurlijk kost het organiseren van de netwerkavonden behoorlijk wat tijd. Grofweg een dag in de week, maar ze hebben het er graag voor over. Angelique: “Natuurlijk is het even zoeken naar een goede balans tussen je eigen werk en het werk voor Het Podium Netwerk. Dat geldt ook voor de avonden zelf. We zijn gastvrouw, ik maak foto’s en Daniela probeert mensen met elkaar in contact te brengen. Ik merk dat we daarin steeds beter op elkaar ingespeeld raken.” Daniela vult aan dat ze het afgelopen jaar al veel geleerd hebben. “We stralen écht als we zien dat ondernemers elkaar weten te vinden. Daarvoor doen we het.” Met het oog daarop benadrukken de dames dat ze dit volledig vrijwillig en belangeloos organiseren. “We vragen geen contributie, alleen een kostendekkende bijdrage voor de avond die je bezoekt.”

Acht keer per jaar
Het doel van Angelique en Daniela is om acht keer per jaar een netwerkavond te organiseren. De eerstvolgende twee avonden zijn gepland op donderdag 2 en donderdag 30 juni, toevalligerwijs beiden in Goes. “We vinden het leuk om steeds op andere locatie aanwezig te zijn. Op donderdag 2 juni zijn we te gast bij wijnslijterij Kijk op Drank in Goes. Naast een proeverij zal er een LinkedIn-training zijn. Eind juni zijn we bij Auto Vermeulen, eveneens in Goes. Wil je aansluiten? Weet dan dat je welkom bent, ook als kleine ondernemer of zzp’er.”

Meer weten?
Kijk op www.hetpodiumnetwerk.nl

Foto: Fotograaf Angelique

Meer uit Zeeland

Ook zakelijk rij je ‘MONO’: deze ondernemers bewijzen dat het werkt

Dat het onverstandig is om je berichten te lezen of schrijven via je smartphone terwijl je aan het rijden bent, weet iedereen. Maar hoe zorg je dat al je collega’s daadwerkelijk stil staan bij verkeersveiligheid en ook tijdens zakelijke ritten verantwoord – ofwel ‘MONO – op pad gaan? Twee Zeeuwse ondernemers delen hun succesvolle aanpak. ,,Een schop onder de kont hóeft niet altijd.”   6 november 2023, 13:28 Niets menselijks is ons vreemd: zodra er een bericht binnenkomt op je telefoon, wil je daar van nature meteen op antwoorden. Ook wanneer dat achter het stuur gebeurt. Maar dat die impuls ronduit gevaarlijk is – zeker terwijl je aan het verkeer deelneemt – is ook algemeen bekend. Het is dan ook niet voor niets dat de overheid al jaren bewustzijn rondom dit thema creëert met diverse MONO-campagnes.

6 dagen geleden
Stichting Zeeuwse Wensambulance

Onze stichting bestaat sinds november 2022 en bestaat volledig uit Zeeuwse vrijwilligers (bestuur, verplegers, chauffeurs en handlangers). Zeeuwen voor Zeeuwen uit de hele provincie om een laatste wens in vervulling te laten gaan.

6 dagen geleden
Bestel je gratis ticket voor Contacta 2023

Vitaliteit als sleutelrol in jouw succes Dit jaar wordt vitaliteit centraal gesteld, en dat is van cruciaal belang voor elk aspect van je leven, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Ontdek hoe het verbeteren van je welzijn een sleutelrol kan spelen in het bereiken van succes.

1 maand geleden
Opening Contacta op 7 november

Op dinsdag 7 november wordt Contacta GEOPEND! Om 16:00 uur vieren we de 35e editie van Contacta met OESTERS en CHAMPAGNE tijdens de openingsborrel waar jij bij kunt zijn. Na de feestelijke openingsborrel is er genoeg te beleven. Ga langs bij ruim 210 exposanten of ga om 17:00 uurnaar de inspirerende sessie over werken aan vitaliteit en aantrekkelijk ondernemerschap van Van Mossel. Je kunt je voor deze workshop hier aanmelden. 

1 maand geleden
Twee sterke Zeeuwse accountantskantoren worden één

Moore DRV en Rijkse Accountants en Adviseurs smelten per 1 januari 2024 samen. Respectievelijk ruim 100 en 68 jaar geschiedenis en betrokkenheid bij de provincie worden verbonden om in de toekomst nog sterker te zijn als werkgever, dienstverlener in de echte economie en belangenbehartiger voor de provincie. Beide organisaties benadrukken dat de trots op de eigen organisatie, de overeenkomstige culturen en de potentie die zij zien in Zeeland de aanleidingen zijn om de toekomst samen in te gaan. Beide kantoren willen goed gekwalificeerde mensen behouden en werven voor Zeeland, om de ondernemende Zeeuwse bedrijven goed te kunnen blijven ondersteunen. Dat betekent dat er flink wordt geïnvesteerd in de werving van medewerkers, in het bieden van ruime ontwikkelingsmogelijkheden en flexibiliteit in arbeidsuren en –plaatsen, en in goede arbeidsvoorwaarden. Ook het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening is belangrijk voor zowel medewerkers als cliënten.

1 maand geleden
Impuls Zeeland organiseert eerste editie Week van de Export

Internationaal zakendoen is de sleutel tot groei en continuïteit voor het bedrijfsleven. Het opent deuren naar nieuwe markten, vergroot de concurrentiekracht en biedt mogelijkheden voor innovatie en samenwerking op wereldwijde schaal. Juist in economisch onzekere tijden is het van groot belang dat bedrijven kansen spreiden over diverse afzetmarkten. Om ondernemers hierbij te helpen en ondersteunen, organiseren wij dit jaar voor het eerst de Week van de Export. Van maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober wordt een gevarieerd programma aangeboden. Ondernemers kunnen deelnemen aan masterclasses, interactieve workshops, waardevolle netwerkbijeenkomsten en meer. Zakenpartners in het buitenland, hoe vind je die eigenlijk? Wat als ze niet zo betrouwbaar blijken te zijn als je dacht? Welke landen bieden de grootste kans op exportsucces? Hoe zit het met de per land verschillende wet- en regelgeving? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de Week van de Export.

1 maand geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’. Meer dan 120 streekproducenten bestaande uit vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2023’.

1 maand geleden