Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 We houden de reis van grond tot bord zo kort mogelijk

We houden de reis van grond tot bord zo kort mogelijk

De coronacrisis en de aardappelprijs die alles gevolg daarvan kelderde, daagde Dirk en Toon Steijaert uit Nieuw Namen uit om waarde toe te voegen aan hun frietaardappelen. Zo kwamen ze op het idee om hun aardappelen zelf tot friet te snijden en te verkopen. Een gouden greep, nu ze kunnen meeliften op de toenemende vraag naar lokale kwaliteitsproducten. “De reis van grond tot bord houden we zo kort en puur mogelijk. Zo blijft de kwaliteit, vanaf de teelt tot de verpakking, zonder toevoegingen gegarandeerd. ZVL Friet is inmiddels in diverse supermarkten in Zeeuws-Vlaanderen verkrijgbaar en bij tal van Zeeuwse horecazaken.” Dirk en Toon vormen de jongste generatie Steijaert. Dirk vertelt dat de aardappelprijzen twee jaar geleden zodanig onderuit gingen, dat zij de aardappelen onder kostprijs moesten verkopen. “Het is moeilijk om te zien dat een mooi kwaliteitsproduct uiteindelijk anoniem, als bulkproduct, wordt geëxporteerd. Op de wereldmarkt telt maar één ding: de prijs. Dat dwingt boeren om zoveel mogelijk te produceren, vaak ten koste van de kwaliteit en duurzaamheid.  Wij besloten het anders te doen. Wij willen onze mooie kwaliteitsaardappel niet opgeven. Zo kwamen we 2 jaar geleden op het idee om te starten met ZVL Friet.”Van thuisbezorging naar de supermarktAanvankelijk startten Toon en Dirk met leveringen aan huis. “We sneden de aardappelen hoofdzakelijk zelf en brachten ook alles zelf rond. In de beginperiode van corona deden we ook mee aan de initiatieven van lokale boxen met streekproducten. Zo ontdekten steeds meer mensen onze kwaliteitsfriet. Verder waren we en zijn we heel actief op social media.” Na die eerste weken realiseerden de broers zich dat het leveren aan huis best een ingewikkeld en tijdrovend proces is. Zo kwamen zij op het idee om lokale supermarktondernemers te benaderen. “Zij hadden zeker interesse. Onze ZVL Friet is nadrukkelijk een streekproduct en daar is veel vraag naar. Voor ons is deze samenwerking interessant. Consumenten komen vrijwel dagelijks in de supermarkt om hun boodschappen te doen en nemen zo een stuk eenvoudiger ook onze friet mee.”

Zeeuwse horeca
Inmiddels is het snijden van de aardappelen geautomatiseerd en richten Toon en Dirk hun vizier ook op de Zeeuwse horeca. En met succes. Ook hier zijn lokale kwaliteitsproducten sterk in trek. “Om voor de horeca een aantrekkelijk product te hebben, hebben wel besloten om ook voorgebakken friet te verkopen, zowel met als zonder schil. Dit omdat het veel horecazaken aan tijd, ruimte en mankracht ontbreekt om de friet zelf voor te bakken. Gasten waarderen onze ambachtelijke verse frieten. Logisch, je proeft dat er veel zorg en aandacht in zit.”

www.zvlfriet.nl

Meer uit Zeeland

TEAMforREAL presenteert vernieuwde huisstijl en positionering

TEAMforREAL viert haar 14-jarig bestaan met een vernieuwde huisstijl, website en aangescherpte positionering. Waar de oorsprong lag in leisure- en recreatieve conceptontwikkeling, heeft het team zich de afgelopen jaren nadrukkelijk bewezen als ontwikkelaar van hoogwaardige vastgoedprojecten.

1 week geleden
Zeeland onderzoekt bedrijfs­kansen bij kernenergieplannen

Om Zeeuwse ondernemers voor te bereiden op de komst van nieuwe kerncentrales laat de Provincie Zeeland een uitgebreid marktonderzoek uitvoeren. Dit gebeurt in samenwerking met Impuls Zeeland en werkgeversorganisatie VNO-NCW Zeeland. Het onderzoek moet duidelijk maken hoe regionale bedrijven kunnen profiteren van de verwachte bouw en welke stappen daarvoor nodig zijn.

1 maand geleden
Helga van Leur spreekt op Contacta 2025

Duurzaamheidsexpert en voormalig RTL-weervrouw Helga van Leur is aangekondigd als spreker tijdens Contacta 2025. Met haar achtergrond in Bodem, Water en Atmosfeer (Wageningen University) en een carrière waarin ze in 1998 werd uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld, staat Van Leur bekend om het vertalen van complexe wetenschap naar toegankelijke inzichten.

2 maanden geleden
Genomineerden voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2025

De spanning stijgt voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2025. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat maakte vanochtend bij Omroep Zeeland bekend welke vijf bedrijven kans maken op de prestigieuze prijs, die dit jaar voor de 23e keer wordt uitgereikt. De prijs beloont ondernemingen die met innovatieve producten en diensten bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige economie in Zeeland.

2 maanden geleden
Familiebedrijf Akkerdaas: meer dan een eeuw in Domburg

Al sinds 1900 maakt de naam Akkerdaas deel uit van het Zeeuwse ondernemerslandschap. Wat begon als een smederij en loodgietersbedrijf groeide in ruim een eeuw tijd uit tot een veelzijdige onderneming met een eigen kadowinkel. De familie Akkerdaas staat inmiddels al vier generaties lang garant voor vakmanschap, ondernemerschap en een scherp oog voor wat klanten zoeken.

2 maanden geleden
Zeelandia viert 125 jaar

Zeelandia viert 125 jaar: van Zeeuwse keuken tot wereldspeler in bakkerij-ingrediënten Bij bakkersbedrijf Zeelandia in Zierikzee kunnen de ovens, deegmachines en broodvormen alvast een grondige schoonmaakbeurt krijgen, want op 12 september komt er bijzonder bezoek. Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum brengt Zijne Majesteit de Koning een bezoek aan het familiebedrijf. Wat in 1900 begon met een recept voor beschuitgelei groeide uit tot een internationaal concern met ruim 3.000 medewerkers, actief in meer dan honderd landen.

2 maanden geleden
Lennert Steketee: ondernemer en ambassadeur van Yerseke

Ondernemerschap, innovatie en liefde voor zijn dorp: dat typeert Lennert Steketee. Als geboren en getogen Yersekenaar zet hij zich in om het vissersdorp op de kaart te zetten, zowel als ondernemer als in zijn rol als verbinder binnen de gemeenschap.

2 maanden geleden