Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'We hebben een goed leven'

'We hebben een goed leven'

YERSEKE – Sjaak en Corrie van Anrooij-Tousain vierden dinsdag dat zij elkaar zestig jaar geleden het ja-woord gaven. Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal kwam op bezoek om het stel te feliciteren met hun diamanten huwelijk. Naast een attentie van de gemeente, ontvingen zij veel kaarten van familie, vrienden en kennissen en een brief van de koning.

“Ik word er zelfs een beetje zenuwachtig van”, vertelt Corrie. “Het is ook wel bijzonder”, beaamt de burgemeester. “Dit zijn echt wel uitzonderingen. Ik vind het prachtig om te zien. Ik kom lang niet bij iedereen op bezoek, want niet iedereen is in de gelegenheid, door ziekte bijvoorbeeld, om zoiets te vieren. Het valt mij wel op dat in vergelijking tot de Randstad hier veel huwelijksjubilea zijn. Hier zie je ook 65-jarig en 70-jarige jubilea en dat is uniek. Ik kan mij het bijna niet voorstellen hoe het is om zo lang getrouwd te zijn. Ook doordat ik op latere leeftijd getrouwd ben.”

Vakantie

Dat is niet het geval bij Sjaak en Corrie. Zij trouwden jong; 22 en 18 jaar. “Ik was net drie weken uit dienst”, vertelt Sjaak, geboren en getogen Yesenaar. Na het overlijden van de vader van Corrie in Den Haag, kwam zij in de zomer van 1953 samen met haar moeder en broertje in Yerseke wonen. “Dat was op doktersadvies, want mijn broertje was altijd ziekelijk. Na mijn dertiende heb ik altijd gewerkt. Eerst met moeder het land op om aardbeien te plukken en daarna, tot aan mijn trouwen, werkte ik in Yerseke bij een drukkerij. Toen de kinderen groter waren heb ik vijfentwintig jaar bij Roem van Yerseke gewerkt.” Ook Sjaak heeft altijd hard gewerkt. Na zijn diensttijd heeft hij veel rijs-en baggerwerk gedaan en zo heeft hij ook twee jaar gewerkt aan de Zeelandbrug. “Ik heb op verschillende plekken in Nederland, België en Duitsland gewerkt. Ik heb altijd alles aangepakt om geld te verdienen en heb zelfs voor kok gespeeld. Gelukkig heeft iedereen dat overleefd.”

Samen

“We hadden weinig toen we trouwden, maar we hebben alles samen opgebouwd”, vult Corrie aan. “We hebben een goed leven en deden alles samen. Ze zeiden wel eens: waar Sjaak is, is Corrie en waar Corrie is, is Sjaak.” Het stel weet zich hun trouwdag nog goed te herinneren. “Het was net zo heet als vandaag. We hadden een eenvoudige bruiloft die we thuis gevierd hebben. In een lelijke eend zijn we naar Goes gegaan om twee staatsiefoto's te laten maken”. Vandaag de dag is het echtpaar nog steeds actief. Zo is Sjaak lid van de Eerste Yerseksche Koenckelpot Fanfare en gaat het tweetal elke jaar op vakantie naar Oostenrijk en Portugal. Corrie en Sjaak hebben twee kinderen en vier kleinkinderen “We hebben altijd leuke dingen met elkaar gedaan en we hopen dat nog lang te mogen blijven doen.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

Yersekenaar Frans van Pagee weet zeldzame velduil haarscherp vast te leggen

YERSEKE - Frans van Pagee uit Yerseke fotografeert graag dieren en stuitte deze winter in zijn 'achtertuin', natuurgebied de Yerseke en Kapelse Moer, op een wel heel mooi en zeldzaam onderwerp: een velduil. Later bleek het zelfs om een paartje te gaan.

2 dagen geleden
Woning en twee loodsen drie maanden afgesloten wegens illegale activiteiten

WEMELDINGE - Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor drie maanden gesloten. 'In de loodsen aan de Noordelijke Achterweg zijn overtredingen van de Opiumwet vastgesteld', laat de gemeente weten. 'Bij de woning werd illegaal stroom afgenomen voor een hennepkwekerij.' 

3 dagen geleden
Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

6 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

1 week geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

1 week geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

1 week geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

1 week geleden