Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'We hebben een goed leven'

'We hebben een goed leven'

YERSEKE – Sjaak en Corrie van Anrooij-Tousain vierden dinsdag dat zij elkaar zestig jaar geleden het ja-woord gaven. Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal kwam op bezoek om het stel te feliciteren met hun diamanten huwelijk. Naast een attentie van de gemeente, ontvingen zij veel kaarten van familie, vrienden en kennissen en een brief van de koning.

“Ik word er zelfs een beetje zenuwachtig van”, vertelt Corrie. “Het is ook wel bijzonder”, beaamt de burgemeester. “Dit zijn echt wel uitzonderingen. Ik vind het prachtig om te zien. Ik kom lang niet bij iedereen op bezoek, want niet iedereen is in de gelegenheid, door ziekte bijvoorbeeld, om zoiets te vieren. Het valt mij wel op dat in vergelijking tot de Randstad hier veel huwelijksjubilea zijn. Hier zie je ook 65-jarig en 70-jarige jubilea en dat is uniek. Ik kan mij het bijna niet voorstellen hoe het is om zo lang getrouwd te zijn. Ook doordat ik op latere leeftijd getrouwd ben.”

Vakantie

Dat is niet het geval bij Sjaak en Corrie. Zij trouwden jong; 22 en 18 jaar. “Ik was net drie weken uit dienst”, vertelt Sjaak, geboren en getogen Yesenaar. Na het overlijden van de vader van Corrie in Den Haag, kwam zij in de zomer van 1953 samen met haar moeder en broertje in Yerseke wonen. “Dat was op doktersadvies, want mijn broertje was altijd ziekelijk. Na mijn dertiende heb ik altijd gewerkt. Eerst met moeder het land op om aardbeien te plukken en daarna, tot aan mijn trouwen, werkte ik in Yerseke bij een drukkerij. Toen de kinderen groter waren heb ik vijfentwintig jaar bij Roem van Yerseke gewerkt.” Ook Sjaak heeft altijd hard gewerkt. Na zijn diensttijd heeft hij veel rijs-en baggerwerk gedaan en zo heeft hij ook twee jaar gewerkt aan de Zeelandbrug. “Ik heb op verschillende plekken in Nederland, België en Duitsland gewerkt. Ik heb altijd alles aangepakt om geld te verdienen en heb zelfs voor kok gespeeld. Gelukkig heeft iedereen dat overleefd.”

Samen

“We hadden weinig toen we trouwden, maar we hebben alles samen opgebouwd”, vult Corrie aan. “We hebben een goed leven en deden alles samen. Ze zeiden wel eens: waar Sjaak is, is Corrie en waar Corrie is, is Sjaak.” Het stel weet zich hun trouwdag nog goed te herinneren. “Het was net zo heet als vandaag. We hadden een eenvoudige bruiloft die we thuis gevierd hebben. In een lelijke eend zijn we naar Goes gegaan om twee staatsiefoto's te laten maken”. Vandaag de dag is het echtpaar nog steeds actief. Zo is Sjaak lid van de Eerste Yerseksche Koenckelpot Fanfare en gaat het tweetal elke jaar op vakantie naar Oostenrijk en Portugal. Corrie en Sjaak hebben twee kinderen en vier kleinkinderen “We hebben altijd leuke dingen met elkaar gedaan en we hopen dat nog lang te mogen blijven doen.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

5 uur geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

22 uur geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

23 uur geleden
Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

1 dag geleden
Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

2 dagen geleden
PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

2 dagen geleden
Feestelijk diner voor klanten Voedselbank dankzij rotary

GOES - Bij de Goederenloods Goes genoten 100 klanten van Voedselbank de Bevelanden, 70 volwassenen en 30 kinderen, donderdag van een feestelijk diner. Rotary clubs Goes de Bevelanden en Goes-Reimerswaal organiseerden dit diner in samenwerking met de Voedselbank. 

2 dagen geleden