Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Watersnoodhuis Stavenisse zet de deuren weer open

Watersnoodhuis Stavenisse zet de deuren weer open

STAVENISSE - Op woensdag 1 mei gaan de deuren van het Watersnoodhuis in Stavenisse weer open voor het publiek. Vanaf dat moment is het Watersnoodhuis weer elke woensdag en zaterdag toegankelijk.

De opening van het nieuwe seizoen gaat gepaard met de opening van een nieuwe wisselexpositie. Daarbij staan twee thema's centraal. "Dit jaar hebben wij de prachtige expositie 'Toen & Nu'. Foto's van de ramp en foto's van nu zullen tentoon worden gesteld", aldus de organisatie. Zo kan je op een bijzondere manier zien welke impact de ramp destijds heeft gehad op het gebied, maar ook kan je zien hoe die plek daarna weer is opgebouwd. Op de website van het Watersnoodhuis is een klein deel van deze foto's al te bekijken.

Krantenknipsels

Daarnaast is er dit jaar ook een expositie te zien die volledig gericht is op 'krantenknipsels'. "In deze expositie zullen tijdschriften en kranten met artikels over de ramp tentoon worden gesteld. Watersnoodhuis Stavenisse bezit een groot archief met unieke kranten en tijdschriften." Bezoekers zijn natuurlijk van harte welkom om de verschillende exposities te komen bekijken. Het Watersnoodhuis opent op 1 mei en gaat in oktober pas weer dicht. Iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur en iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur staan de deuren open. Entree voor volwassenen is slechts twee euro. Kinderen tot twaalf jaar betalen maar 0,50 cent.

Vrijwilligers

Wij zijn nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vind u het leuk om mensen rond te leiden, of kunt u iets anders voor ons betekenen? Neem contact met ons. Kijk voor meer informatie op www.watersnoodhuisstavenisse.nl

Meer uit Tholen

Vanmiddag code geel voor regenbuien met kans op onweer en hagel

THOLEN - April doet wat hij wil, luidt de gezegde. En dat blijkt ook vandaag weer. De dag begon nog zonnig in Tholen, maar de meteorologen van het KNMI hebben voor vanmiddag code geel afgegeven voor regenbuien met kans op onweer en kleine stukjes hagel. Het verkeer kan hier mogelijk hinder van ondervinden.

10 uur geleden
Wethouder Moerland steekt de handen uit de mouwen bij Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Hilde Moerland stak zaterdagmorgen ook de handen uit de mouwen. Deze ochtend ging ze zowel Sint-Maartensdijk als Tholen helpen met het gereedmaken van de zwembaden voor het nieuwe seizoen.

13 uur geleden
Tholense Boys één zege verwijderd van titel, WHS gedegradeerd [SPEELRONDE 19]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 13 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 19.

17 uur geleden
Auto ramt lichtmast omver langs de Postweg, voertuig zwaar beschadigd

POORTVLIET - Een automobilist is dinsdagavond van de weg geraakt op de Postweg bij Poortvliet en tegen een lichtmast gereden. Door het eenzijdig ongeval raakte de personenauto zwaar beschadigd. De man achter het stuur kon zelf zijn voertuig verlaten en raakte niet gewond.

1 dag geleden
Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

THOLEN - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten. Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

1 dag geleden
Vele handen maken licht werk tijdens schoonmaakdag Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Dat vele handen licht werken maken blijkt zaterdagmorgen bij de schoonmaakdag van de twee Thoolse zwembaden. Eigenlijk is de NL-doet actie op 12 maart, maar dit komt voor een zwembad echt te vroeg in het jaar, zo vertelt José van Dalen.

1 dag geleden
Nieuwe landbouwweg naast N286 geopend: 'Vooruitgang voor Tholen'

THOLEN - Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Corniel van Leeuwen van de gemeente Tholen hebben maandag de nieuwe parallelweg van de rondweg Poortvliet (N286) officieel geopend. Deze nieuwe weg draagt bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming op de N286. "Dit is een mooie vooruitgang voor Tholen en de omgeving", aldus Van der Maas.

1 dag geleden