Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterschappers gaan klassen in bij Week van ons water

Waterschappers gaan klassen in bij Week van ons water

MIDDELBURG - Tijdens de landelijke Week van ons Water, van woensdag 1 mei tot en met zondag 12 mei, vertellen medewerkers van waterschap Scheldestromen op Zeeuwse scholen over hun werk.

Waterschap Scheldestromen organiseert dit jaar geen openbare activiteiten. Wel heeft ze bijvoorbeeld een nieuw, educatief spel voor het voortgezet onderwijs: de Democratiegame. Hierbij stemmen leerlingen voor een waterschapsbestuur, vormen samen dit bestuur en nemen dan politieke beslissingen die verschillende gevolgen hebben. Ze kunnen investeren in duurzaamheid, maar moeten dan misschien bezuinigen op dijkonderhoud. Wat kiezen de leerlingen? 

Gastlessen

Het schap houdt ook reguliere gastlessen en rondleidingen bij waterzuiveringsinstallaties. Waterschappers verzorgen een gastles voor de basisscholen de Berenburcht in Oostburg, de ABS in Middelburg en de Koningin Julianaschool in 's-Gravenpolder.  

Waterdiertjestelling

Voor de nationale Waterdiertjestelling kunnen natuurliefhebbers met een schepnet waterdiertjes vangen en helpen om de waterkwaliteit in beeld te brengen. Iedereen die waterdiertjes vangt en deze invoert op www.waterdiertjes.nl krijgt een kwaliteitsscore van 1 tot 10 op het scherm. Bovendien wordt de waarneming met een kleur op de kaart gepubliceerd, waarmee de gegevens voor iedereen inzichtelijk zijn.

De Week van ons water wordt georganiseerd om Nederlanders te laten zien wat er allemaal bij komt kijken om het land droog en bewoonbaar te houden.

Meer uit Middelburg

BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

11 uur geleden
De onfortuinlijke vlucht van bommenwerper 'The Drip'

VLISSINGEN/DOMBURG - De Amerikaanse bommenwerper waar archeologisch onderzoek naar wordt uitgevoerd voor de kust van Domburg stortte neer op 5 november 1943. Het door vijandelijk vuur geraakte vliegtuig was op de terugweg van een missie bij de Duitse stad Münster, ten noordoosten van het Ruhrgebied.

12 uur geleden
Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

1 dag geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

3 dagen geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

3 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

3 dagen geleden
Gemeente Middelburg stelt grafrechten voor KNIL-militairen vrij tot en met 2050

MIDDELBURG - Het college van gemeente Middelburg heeft besloten de grafrechten voor KNIL-militairen vrij te stellen tot en met 2050. In 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste KNIL-militairen en hun gezinnen aankwamen in Nederland. In het kader hiervan zijn destijds aan de gemeente Middelburg de eerste vragen gesteld vanuit de Molukse wijkraad over hoe de gemeente omgaat met de graven van KNIL-militairen. Er zijn in 2023 en 2024 ambtelijk en bestuurlijk meerdere gesprekken geweest met de Molukse wijkraad over de invulling van een regeling om de grafrechten vrij te stellen. 

3 dagen geleden