Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterschap Scheldestromen schenkt ook op Tholen vier bomen per school

Waterschap Scheldestromen schenkt ook op Tholen vier bomen per school

THOLEN - Alle 20 scholen die zich hebben aangemeld voor de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen, ontvangen 4 bomen om hun schoolplein groener te maken van waterschap Scheldestromen, ZMf en Stichting Landschapsbeheer Zeeland in kader van Plan Boom. Dit jaar zijn zij nieuwe partners van IVN Natuureducatie, waarbij er samen wordt gewerkt aan de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen.

Van de 20 aanmeldingen krijgen 7 scholen subsidie om hun grijze tegelplein groener te maken. Omdat er dit jaar 13 scholen niet in aanmerking kwamen voor de subsidie, schenken waterschap Scheldestromen en Plan Boom alsnog 4 bomen per school.

Groene verrassing

Tijdens de kick-off van de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen, werd er enthousiast gejoeld door de leerkrachten van de scholen bij de bekendmaking van deze groene verrassing. Marien Weststrate, dagelijks bestuurder van het waterschap: “Met het planten van deze bomen wil het waterschap een stapje richting de klimaatdoelen zetten. De bomen staan niet alleen mooi, maar leveren een bijdrage aan een betere luchtkwaliteit en bieden de leerlingen schaduw op warme dagen.” Het doel van Plan Boom is om de komende vier jaar in Nederland 10 miljoen bomen aan te planten in tuinen, bermen, plantsoenen, op bedrijventerreinen en in het buitengebied. In Zeeland streeft ZMf en Stichting Landschapsbeheer Zeeland om 380.000 bomen te planten, voor elke Zeeuw een boom.

Meer uit Tholen

Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

4 uur geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

9 uur geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

1 dag geleden
Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

2 dagen geleden
Minister Yesilgöz: 'Maerloo mag persoonlijk bezit ontvangen en panden kopen'

SINT PHILIPSLAND - Demissionair minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid verklaart dat iedereen persoonlijke bezittingen mag doneren aan vereniging Maerloo, zowel binnenlands als buitenlands. Bovendien heeft de vereniging in Sint Philipsland de vrijheid om panden te kopen, waaronder de enige dorpskroeg in het dorp.

2 dagen geleden
Jong veulen ontsnapt en wordt aangereden op de Rijksweg, eindigt in sloot

SINT PHILIPSLAND - Een veulen werd in de nacht van maandag op dinsdag aangereden bij Sint Philipsland en belandde vervolgens in een sloot. Volgens de brandweer waren op dat moment meerdere paarden losgebroken en liepen ze over de Rijksweg.

2 dagen geleden