Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterschap peilt functioneren waterschapsdemocratie

Waterschap peilt functioneren waterschapsdemocratie

Waterschap Scheldestromen staat voor grote maatschappelijk opgaven als klimaatadapatie, energietransitie en droogte vragen een omgevingsgerichte aanpak, waarbij nauwe samenwerking met burgers, bedrijven en maatschappelijke instellingen centraal staat. Om te onderzoeken hoe deze partijen de samenwerking met het waterschap ervaren wordt vanaf 10 juni a.s. een enquête uitgezet die door iedereen in te vullen is. 

De enquête is te vinden onder www.scheldestromen.nl/waterschapsdemocratie. Invullen van de enquête kan tot 1 juli 2021. Waterschap Scheldestromen wil onderzoeken hoe de samenwerking met partners verloopt en waar deze mogelijk beter kan. De enquête bevat vragen over hoe zij het functioneren van de waterschapsdemocratie, de besluitvorming en samenwerking met het waterschap ervaren.

Quick Scan Waterschapsdemocratie
De quick scan is een pilot en wordt ook uitgevoerd bij de waterschappen Brabantse Delta en Vechtstromen. De scan bestaat uit een aantal enquêtes die onder burgers en stakeholders, waterschapsbestuurders- en medewerkers wordt uitgezet. De resultaten worden onderling vergeleken met die van andere waterschappen. Eerder voerden gemeenten en provincies soortgelijke onderzoeken uit. Het hoofddoel is om te leren hoe de interactie met de omgeving verbeterd kan worden. De resultaten worden gebruikt om een verbeteragenda per waterschap op te stellen met concrete actiepunten over hoe we onze waterschapsdemocratie kunnen verbeteren, waarbij ook de omgeving een stem krijgt. Samen met inwoners, bedrijven en instellingen uit Zeeland wordt gekeken hoe zij meer betrokken kunnen worden bij de besluitvorming. Als de pilot succesvol is, gaan ook andere waterschappen er mee aan de slag.

Rapportage
Het rapport met de resultaten wordt deze zomer verwacht. De antwoorden worden anoniem verwerkt en gegevens van de respondenten worden strikt vertrouwelijk behandeld en niet voor andere doeleinden gebruikt.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Vlaketunnel dicht voor oefening en onderhoud

VLAKE - Hulpdiensten houden dinsdag in de Vlaketunnel een veiligheidsoefening. Daarom is de tunnel tussen 21.00 en 5.00 uur afgesloten voor het verkeer. Vanwege onderhoudswerk is de Vlaketunnel ook dicht van maandag 21.00 tot dinsdag 5.00 uur. Er geldt beide keren een omleiding via de N289.

3 uur geleden
Dorpshuis in Kattendijke zoekt nieuwe beheerder / exploitant

KATTENDIJKE - Per 1 oktober aanstaande stopt de huidige beheerder met de exploitatie van dorpshuis ’t Katshuis in Kattendijke.

5 uur geleden
Jan Willem Vermeulen: ‘Als brandonderzoeker zie je de schade pas écht goed’

Wie zijn de Zeeuwen die onze provincie veilig maken? In samenwerking met Veiligheidsregio Zeeland brengt Weekblad de Bode in deze nieuwe rubriek verhalen van deze Zeeuwen. Wat doen ze en waarom? Ook geven ze veiligheidstips. In dit eerste deel: brandonderzoeker Jan Willem Vermeulen.

6 uur geleden
‘We gaan een leuke tijd tegemoet’

GOES – Maaike de Wit is verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Goes.

6 uur geleden
Meld je aan voor de Dag van het landschapspark op zaterdag 3 juli

BORSSELE - Op deze Dag van het Landschapspark geniet jong en oud van activiteiten op diverse locaties in de gemeente Borsele. Zo is er een ‘Toer de Borselse Boer’ met agrarische fietstocht en streekproeverij.

6 uur geleden
Roze Zaterdag 2023 komt naar Goes

GOES - Roze Zaterdag 2023 vindt plaats in Goes. Dat heeft Stichting Roze Zaterdagen Nederland zaterdag bekendgemaakt. Het is voor de eerste keer dat de oudste Pride van Nederland neerstrijkt in de provincie Zeeland.

10 uur geleden
Dronken man (61) kruipt achter stuur nadat hij uit restaurant was verwijderd in Goes

GOES - De politie heeft zaterdagavond een 61-jarige Amsterdammer aangehouden op de Korte Kerkstraat in Goes omdat hij dronken in zijn auto reed. De man was even daarvoor uit een restaurant verwijderd. Hij had zich daar vervelend gedragen. 

1 dag geleden