Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterschap investeert miljoen extra in wegen

Waterschap investeert miljoen extra in wegen

MIDDELBURG - Vanaf dit jaar investeert waterschap Scheldestromen structureel een miljoen euro extra in wegreconstructies. Om de wegen in Zeeland veilig te houden gaat hier jaarlijks 2.345.000 euro naartoe.

Dit blijkt uit de jaarrekening van 2018 die het schap maandag presenteert. Ze houdt 840.000 euro over aan vorig jaar, maar Scheldestromen nuanceert dit overschot doordat er voor acht ton aan werk niet is uitgevoerd in 2018. Die werkzaamheden staan voor dit jaar op stapel.

Energiefabriek

Een van de grootste projecten die het waterschap in 2018 afrondde, was de ombouw van de waterzuivering Walcheren in Ritthem tot zogenaamde 'energiefabriek'. Dit project begon in 2017 en had tot doel om de zuivering energieneutraal te laten functioneren en energie op te wekken voor circa 380 huishoudens. Met dit project was ruim 9,1 miljoen euro gemoeid. 

Dijkversterking

Ook de verkenningsfase van de dijkversterking bij Hansweert kost veel tijd en geld. Het waterschap wil omwonenden en andere belanghebbenden van dit project zoveel mogelijk bij de uitvoering betrekken. Dit vergt meer voorbereiding vooraf, maar biedt een veilige dijk die qua ruimtelijke inpassing draagvlak heeft onder de belanghebbenden, aldus Scheldestromen.

Natuurvriendelijke oevers

Het schap geeft ook geld uit aan goed waterbeheer. 'Dat wordt in deze periode van klimaatverandering steeds belangrijker. Daarom investeert Scheldestromen al jaren in de aanleg van waterberging.' In 2018 heeft ze 7,3 kilometer natuurvriendelijke oever aangelegd, à 2.500.000 euro. Dit zijn minder stijl aflopende oevers, die meer ruimte bieden aan flora en fauna.

Digitaal

Het digitaler werken kost het schap ruim twee ton. 'Als moderne overheid circuleert er geen papieren post meer, maar gaat alles digitaal. Al deze documenten moeten ook voor de toekomst behouden en vindbaar blijven. Hierin investeerde het waterschap 213.000 euro.'

Bestuursperiode

De jaarrekening van 2018 is de laatste van de bestuursperiode van voor de waterschapsverkiezingen in maart. Op 6 juni wordt deze jaarrekening voorgelegd aan de algemene vergadering van het waterschap. "We hebben hard gewerkt om Zeeland qua waterbeheer toekomstbestendiger te maken", stelt waterschapsbestuurder Denis Steijaert. "Terugkijkend op de afgelopen vier jaar kan ik zeggen dat er veel is geïnvesteerd in veilige waterkeringen en wegen, het voorkomen van wateroverlast- of tekort en schoon en gezond oppervlaktewater, terwijl de stijging van de lasten binnen de perken is gebleven."

Meer uit Vlissingen

Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

16 uur geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

2 dagen geleden
Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden [UPDATE]

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

2 dagen geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

3 dagen geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

3 dagen geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

4 dagen geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

4 dagen geleden