Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterschap bouwt nieuw gemaal aan Zoetendijk in Oud-Vossemeer

Waterschap bouwt nieuw gemaal aan Zoetendijk in Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Aan de Zoetendijk in Oud-Vossemeer wordt een nieuw gemaal gebouwd. Dat heeft waterschap Scheldestromen bekend gemaakt. Ook in Philippine wordt een nieuw gemaal gebouwd. Hiervoor wordt 5,5 miljoen euro uitgetrokken. 

Aan de Zoetendijk in Oud-Vossemeer wordt een nieuw gemaal gebouwd. De waterlopen naar het gemaal toe worden verbreed, de oevers er omheen worden hersteld en er worden twee duikers onderdoor de Zoetendijk geperst. De komst van het nieuwe gemaal moet het gemaal aan de Kadijk in Poortvliet ontlasten. “Dat gemaal krijgt nu te veel water te verwerken, waardoor het water op lage percelen in de Weihoek niet snel genoeg kan worden afgevoerd”, aldus het waterschap. De kosten voor het project bedragen ongeveer 3,2 miljoen euro.  

De gemalen worden gebouwd om het watersysteem toekomstbestendig te maken. “Hiermee verbetert de afvoer van water in extreme situaties Waterbeheer 21e eeuw het peilbeheer onder dagelijkse omstandigheden, Gewenst Grond- en Oppervlaktewater Regime en het draagt bij aan de doelen van schoon water in de Kaderrichtlijn Water.” Vanuit de tijdelijke impulsregeling klimaatadaptatie wordt voor beide gemalen een bijdrage van 1.278.000 euro voorzien. Na goedkeuring van de algemene vergadering worden beide projecten aanbesteed. Volgens planning start de bouw van beide gemalen in het voorjaar van 2024.    

Philippine  
Ook aan de Spanjaardsweg in Philippine wordt een nieuw gemaal gebouwd. In het project wordt ook een koppeling met de Angelinapolder voorzien en worden enkele nabijgelegen waterlopen verruimd. Door de maatregelen kan de aanvoer van zoet water gehandhaafd blijven. De kosten van het project zijn geraamd op ongeveer 2,3 miljoen euro.  

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel bij Fancy Roeken: Van militair tot MFC de Biezen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Fancy Roeken van MFC de Biezen.

7 uur geleden
Mechanisatiebedrijf Stevinweg vol rook door mistgenerator inbraakalarm

THOLEN- Een mechanisatiebedrijf aan de Steenweg heeft zaterdagavond vol rook gestaan. Dit gebeurde nadat de mistgenerator van het inbraakalarm was afgegaan. De brandweer kwam ter plaatse en zorgde ervoor dat de deuren van het pand geopend werden zodat de rook kon optrekken. Uiteindelijk bleek er verder niks aan de hand te zijn.

9 uur geleden
Honderden ernstige ongevallen in Zeeland: 'Gedrag moet worden aangepast'

ZEELAND - Verkeersgedrag leidt nog tot te veel verkeersongevallen. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse verkeersongevallencijfers van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROVZ). 

1 dag geleden
Traumahelikopter en meerdere hulpdiensten ingezet bij ongeluk in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een persoon is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Vierde Dijk in Sint-Maartensdijk. De auto waarin het slachtoffer reed was door onbekende reden van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. Naast politie, ambulance en brandweer werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

1 dag geleden
ANWB stelt hitteprotocol in werking: 'Asfalt wordt meer dan 50 graden'

Het kwik komt vandaag boven de 30 graden uit. Dit heeft impact op weggebruikers. Daarom zet de ANWB vanaf 10:00 uur het hitteprotocol in voor alle provincies met uitzondering van Noord-Holland. 

1 dag geleden
Impact van grote storing valt mee in de regio, Bravis heeft geen problemen

Een grote computerstoring zorgt vrijdag wereldwijd voor problemen. De storing is ontstaan door een fout in de software van cybersecuritybedrijf Crowdstrike. Onder andere enkele ziekenhuizen en luchthavens kampen met grote problemen. Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom is niet getroffen door de storing. "In onze regio is een relatief klein aantal storingen bekend", laat de veiligheidsregio Midden-West-Brabant weten.

2 dagen geleden
Luchthavens en bedrijven plat door wereldwijde Windows-storing

BRABANT - Een fout in een automatische update van de antivirus-software van Crowdstrike veroorzaakt wereldwijd ernstige computerproblemen, waardoor Windows systemen vastlopen en niet opstarten. Bedrijven en organisaties, waaronder luchtvaartmaatschappijen en McDonald's, ondervinden grote hinder terwijl Crowdstrike aan een oplossing werkt.

2 dagen geleden