Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterpoort Weekend staat weer voor de deur

Waterpoort Weekend staat weer voor de deur

SINT-MAARTENSDIJK - Het gebied rondom het Volkerak-Zoommeer staat komend weekend drie dagen in het teken van grenzeloze belevingen. Zowel in de gemeente Tholen, als in de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Steenbergen en Moerdijk staat een festival gepland met allerlei leuke activiteiten. Van een knusse markt tot een rondje in een paardentram, zo is er voor iedereen wat te doen.

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni staan er in Waterpoort, het gebied rondom het Volkerak-Zoommeer, vijf minifestivals op de planning met bijzondere activiteiten. "In elke gemeente wordt een unieke kans geboden aan bewoners en toeristen om kennis te maken met de schoonheid, de natuur, het erfgoed en het recreatief aanbod in de streek", aldus de organisatie. "Het is een gebied met een gemeenschappelijke geschiedenis op de grens van land en water. Eens aan zee gelegen, nu rondom levendig bevaren binnenwateren." Die combinatie van land en water is terug te vinden op de festivals.

Knusse markt

Het festival in de gemeente Tholen wordt georganiseerd in Sint-Maartensdijk en wel op vrijdag 14 juni. Op het historische en knusse marktplein in Sint-Maartensdijk staat ontmoeting centraal. "Ontmoeting tussen jong en oud, tussen Thoolse en andere culturen, tussen mens en natuur! 'Smerdiekse' ondernemers en Thoolse verenigingen bieden samen met de Thoolse Waterpoort Gastheren een veelzijdig programma op de Markt", aldus de organisatie. Daarnaast staan er voor natuurliefhebbers enkele bijzondere excursies te voet of over water op de planning. Het festival in Sint-Maartensdijk begint op vrijdag om 13.30 uur met kinderspelen, georganiseerd door Jeugd- en Jongerenwerk Tholen, Mind Mix en Stichting Tholen Ontmoet. Vanaf 16.00 uur zijn er op de markt diverse demonstraties te zien, zo lopen diverse leden van de Stichting Streekdracht Tholen rond in Thoolse dracht en er is een demonstratie van scheepsmodelbouwvereniging Tholen. Maar, er is ook een sprinkussen aanwezig, kinderen kunnen zich laten schminken, er wordt levend Ganzenbord gespeeld en palingroker Peter van de Sterren is aanwezig. Daarnaast staat er nog veel meer op de planning én er zijn diverse foodtrucks aanwezig.

Streekproducten

Zo worden er in Bergen op Zoom verschillende activiteiten georganiseerd bij Stadsboerderij De Kleine Kievit, zoals een streekproductenmarkt met sappen, soepen en oesterzwammen. Ook staan er diverse informatiestands van onder andere IVN De Groene Zoom, de Weervisserij en het Brabants Landschap en er worden tal van excursies georganiseerd. Voor de kinderen staan er speciale speurtochten op de planning in het bos. Daarnaast kunnen ze terecht bij een heuse hindernisbaan, ze mogen zelf plantjes zaaien én er is een waterproeverij samen met Natuurpodium.

Waterpoort

Waterpoort is een samenwerkingsorganisatie op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland met als doel samen kansen te benutten die we alleen niet kunnen realiseren. Het project verbindt en brengt ondernemers, overheden en burgers met initiatieven samen. Water, deltanatuur/landschap en erfgoed, dat is waar het binnen Waterpoort om draait. Door het jaar heen organiseert men van allerlei activiteiten. Van gastheertrainingen tot het realiseren van recreatieve projecten, van belangenbehartiging tot een weekend vol leuke doe-activiteiten. En dit jaar dus voor de derde keer het Waterpoort Weekend. [l]

Kijk voor meer informatie over het programma in Tholen én de andere gemeenten op www.waterpoortwerkt.nl

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Natasja Ooms: 'Mijn enthousiasme en drive zijn echt mijn kracht'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Natasja Ooms, eigenaresse van Keijzerskroon. 

17 uur geleden
Marechaussee vindt bij controle meer dan 40.000 euro onder vloermat van voertuig

HALSTEREN- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle heeft de Marechaussee afgelopen week meer dan 40.000 euro gevonden onder de vloermat van een Frans voertuig. Dit gebeurde tijdens een controle op de A4 nabij de afrit Tholen. De bestuurder en zijn bijrijder zijn aangehouden op verdenking van witwassen. 

18 uur geleden
Trouwen wordt steeds duurder: Dit kost een bruiloft in Zeeland

ZEELAND - Een Zeeuwse bruiloft kostte vorig jaar gemiddeld 21.926 euro. Deze trouwkosten zijn hoger dan elders in het land. Vooral de kosten voor de catering zijn in Zeeland duurder dan in andere provincies.

20 uur geleden
Sint Philipsland trapt wandelseizoen op het eiland af met wandeltocht

SINT PHILIPSLAND - Het wandelseizoen in Flupland gaat binnenkort weer van start. Op zaterdag 16 maart organiseert Sportdorp Sint Philipsland de eerste wandeltocht van dit jaar op het eiland. De routes zijn uitgestippeld in en rond het dorp. Ook wordt er een stukje Brabant bij betrokken. 

1 dag geleden
Brandweerboot ingezet bij medisch noodgeval bij een brug Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - De reddingboot van de brandweer Tholen is vrijdag aan het einde van de middag ingezet om te helpen bij een medische noodsituatie. Ook de brandweer van Nieuw-Vossemeer werd ingezet.

1 dag geleden
Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

1 dag geleden
Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

2 dagen geleden