Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterpoort Weekend staat weer voor de deur

Waterpoort Weekend staat weer voor de deur

SINT-MAARTENSDIJK - Het gebied rondom het Volkerak-Zoommeer staat komend weekend drie dagen in het teken van grenzeloze belevingen. Zowel in de gemeente Tholen, als in de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Steenbergen en Moerdijk staat een festival gepland met allerlei leuke activiteiten. Van een knusse markt tot een rondje in een paardentram, zo is er voor iedereen wat te doen.

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni staan er in Waterpoort, het gebied rondom het Volkerak-Zoommeer, vijf minifestivals op de planning met bijzondere activiteiten. "In elke gemeente wordt een unieke kans geboden aan bewoners en toeristen om kennis te maken met de schoonheid, de natuur, het erfgoed en het recreatief aanbod in de streek", aldus de organisatie. "Het is een gebied met een gemeenschappelijke geschiedenis op de grens van land en water. Eens aan zee gelegen, nu rondom levendig bevaren binnenwateren." Die combinatie van land en water is terug te vinden op de festivals.

Knusse markt

Het festival in de gemeente Tholen wordt georganiseerd in Sint-Maartensdijk en wel op vrijdag 14 juni. Op het historische en knusse marktplein in Sint-Maartensdijk staat ontmoeting centraal. "Ontmoeting tussen jong en oud, tussen Thoolse en andere culturen, tussen mens en natuur! 'Smerdiekse' ondernemers en Thoolse verenigingen bieden samen met de Thoolse Waterpoort Gastheren een veelzijdig programma op de Markt", aldus de organisatie. Daarnaast staan er voor natuurliefhebbers enkele bijzondere excursies te voet of over water op de planning. Het festival in Sint-Maartensdijk begint op vrijdag om 13.30 uur met kinderspelen, georganiseerd door Jeugd- en Jongerenwerk Tholen, Mind Mix en Stichting Tholen Ontmoet. Vanaf 16.00 uur zijn er op de markt diverse demonstraties te zien, zo lopen diverse leden van de Stichting Streekdracht Tholen rond in Thoolse dracht en er is een demonstratie van scheepsmodelbouwvereniging Tholen. Maar, er is ook een sprinkussen aanwezig, kinderen kunnen zich laten schminken, er wordt levend Ganzenbord gespeeld en palingroker Peter van de Sterren is aanwezig. Daarnaast staat er nog veel meer op de planning én er zijn diverse foodtrucks aanwezig.

Streekproducten

Zo worden er in Bergen op Zoom verschillende activiteiten georganiseerd bij Stadsboerderij De Kleine Kievit, zoals een streekproductenmarkt met sappen, soepen en oesterzwammen. Ook staan er diverse informatiestands van onder andere IVN De Groene Zoom, de Weervisserij en het Brabants Landschap en er worden tal van excursies georganiseerd. Voor de kinderen staan er speciale speurtochten op de planning in het bos. Daarnaast kunnen ze terecht bij een heuse hindernisbaan, ze mogen zelf plantjes zaaien én er is een waterproeverij samen met Natuurpodium.

Waterpoort

Waterpoort is een samenwerkingsorganisatie op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland met als doel samen kansen te benutten die we alleen niet kunnen realiseren. Het project verbindt en brengt ondernemers, overheden en burgers met initiatieven samen. Water, deltanatuur/landschap en erfgoed, dat is waar het binnen Waterpoort om draait. Door het jaar heen organiseert men van allerlei activiteiten. Van gastheertrainingen tot het realiseren van recreatieve projecten, van belangenbehartiging tot een weekend vol leuke doe-activiteiten. En dit jaar dus voor de derde keer het Waterpoort Weekend. [l]

Kijk voor meer informatie over het programma in Tholen én de andere gemeenten op www.waterpoortwerkt.nl

Meer uit Tholen

Burgernetmelding: 'Nepagenten actief op Tholen'

THOLEN - De politie is op zoek naar nepagenten die de naam van de wijkagent hebben gebruikt.

10 uur geleden
Tiende zomerconcert van Tholen door Jan van de Velde en zijn gezelschap

THOLEN - Jan van de Velde verzorgt morgen - zaterdag 27 juli - het tiende Thoolse zomerconcert van dit jaar. De zanger uit Anna-Jacobapolder laat bezoekers genieten van eigen geschreven liedjes, bijgestaan door een ensemble. Het concert vindt plaats in de Gasthuiskapel van Tholen.

13 uur geleden
Gratis gezondheidstest voor 65-plussers in Sint Philipsland, Sint-Annaland en Anna Jacobapolder

THOLEN - In samenwerking met SportZeeland nodigt de gemeente Tholen alle 65-plussers van Sint Philipsland, Sint-Annaland en Anna Jacobapolder uit voor een gratis gezondheidstest op dinsdag 3 september. 

16 uur geleden
Opgelet: Vanaf vanavond gaat de A4 en Heinenoordtunnel langere tijd dicht

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Rijkswaterstaat voert grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A4 in West-Brabant. Hierdoor is de A4 tussen knooppunt Zoomland en knooppunt Sabina in de richting van Rotterdam afgesloten van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot maandag 5 augustus 05.00 uur. Deze werkzaamheden zijn gelijk met de meerdaagse zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel (A29). Weggebruikers dienen door filevorming en omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

19 uur geleden
Zestien teams deden mee aan eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap

SINT PHILIPSLAND - Afgelopen week werd ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de Jeu de Boules baan in Sint Philipsland het eerste Thoolse Jeu de Boules Kampioenschap gehouden. Het idee was om iets leuks te organiseren en tevens uit te proberen of er voor zoiets belangstelling zou zijn. Hoewel er op meer aanmeldingen was gerekend, is gebleken dat het met de 32 deelnemers een heel leuk, en vooral gezellig evenement is geworden. 

1 dag geleden
Botsing tussen auto en fietser in Sint-Annaland, één lichtgewonde

SINT-ANNALAND - Een fietser is vanmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Sint-Annaland. Het ongeluk gebeurde op de Langeweg. Volgens de politie kwamen de fietser en de automobilist door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. 

2 dagen geleden
Het pijnverhaal van Anita van Zielst: 'Wanhoop niet, wanhoop nooit'

(Advertorial) - Medio oktober 2023 zat ik zomaar wat te scrollen op Facebook, toen ik een bericht voorbij zag komen over een multidisciplinaire behandeling van chronische pijnklachten. En over het aanpakken van het probleem bij de bron, in plaats van alleen het wegpoetsen van de klachten. Vervolgens las ik: "En dat doen we bij Ayo Care net een tikkie anders dan je gewend bent."

2 dagen geleden