Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterpolosters met gigantisch verschil langs Zuid-Afrika

Waterpolosters met gigantisch verschil langs Zuid-Afrika

TOKIO (ANP) - De Nederlandse waterpolosters hebben met groot verschil Zuid-Afrika verslagen. In hun derde optreden op het olympisch toernooi van Tokio wonnen ze daardoor hun tweede wedstrijd, 33-1. De formatie van bondscoach Arno Havenga versloeg eerder ook Spanje, maar verloor van Australië.

De kwartfinale kan Oranje na de hoogste score ooit op een olympisch toernooi niet meer ontgaan. In de groepsfase wacht eerst nog een ontmoeting met Canada. Zuid-Afrika had ook al flink verloren van Spanje (29-4) en Canada (21-1). Maartje Keuning was goed voor zes treffers. Simone van de Kraats en Maud Megens maakten er vijf.

Bondscoach Havenga kijkt met een goed gevoel terug. "We wilden lekker fel en fris spelen. Dat is gelukt. Het risico is natuurlijk dat je er te makkelijk over denkt of rommelig gaat spelen. Dat was in ons geval niet aan de orde. We zijn de hele wedstrijd scherp gebleven. We bereiden ons nu voor op de wedstrijd van zondag tegen Canada. Die uitslag zal duidelijk maken tegen wie we het toernooi vervolgen."

Door het eerste Amerikaanse olympische verlies in dertien jaar, tegen Hongarije (10-9), worden de Verenigde Staten geen groepswinnaar in poule B. Er zal Nederland daarom ongetwijfeld het nodige aan gelegen zijn om geen derde te worden in de eigen poule, want dan ontloopt het de regerend olympisch en wereldkampioen.

Nederland is de olympisch kampioen van 2008, maar was in 2012 en 2016 niet van de partij op de Olympische Spelen.

Meer uit Sport

Tennisster Lamens geeft zege uit handen in kwartfinale Boedapest

BOEDAPEST (ANP) - Suzan Lamens is er niet in geslaagd om de halve finale van het tennistoernooi van Boedapest te bereiken. De nummer 2 van Nederland verloor in drie sets van de Belarussische Aljaksandra Sasnovitsj: 4-6 6-2 4-6.

14 minuten geleden
Tijdrijder Küng laat slotweekeinde Tour schieten

EMBRUN (ANP) - De Zwitserse wielrenner Stefan Küng is niet meer van start gegaan in de negentiende etappe van de Tour de France, een zware bergrit van Embrun naar Isola 2000. Zijn ploeg Groupama-FDJ gaf geen reden voor zijn opgave.

14 minuten geleden
Renners op weg naar hoogste punt in Tour

EMBRUN (ANP) - De renners in de Tour de France zijn om 12.20 uur op de fiets gestapt voor een zware bergrit. Met achtereenvolgens de Col de Vars, de Cime de la Bonette en de aankomst op Isola 2000 wacht het peloton twee bergen van de buitencategorie en een van de eerste categorie. De pas over de Bonette is de hoogste begaanbare weg van Frankrijk. De renners passeren de top op 2802 meter hoogte.

1 uur geleden
Tour de France verruimt tijdslimiet voor zware bergrit

EMBRUN (ANP) - De organisatoren van de Tour de France hebben de tijdslimiet waarbinnen de renners in de negentiende rit moeten finishen verruimd. De etappe telt drie zware beklimmingen met een aankomst bergop in Isola 2000.

1 uur geleden
Ook Olympische Spelen hebben last van computerstoring

PARIJS (ANP/AFP) - Ook de organisatoren van de Olympische Spelen hebben problemen vanwege de wereldwijde computerstoringen. "Paris 2024 is op de hoogte van wereldwijde technische problemen met Microsoft-software. Deze problemen hebben gevolgen voor de IT-activiteiten van Paris 2024", klonk het in een eerste verklaring aan persbureau AFP.

1 uur geleden
Nederlandse sporters in groepjes op weg naar Parijs

PARIJS (ANP) - De Nederlandse deelnemers vertrekken in plukjes naar Parijs waar op 26 juli de Olympische Spelen beginnen. Nadat een deel van de handboogschuttersploeg donderdag als eerste was gearriveerd in het olympisch dorp, vertrekken de hockeyers zaterdag per bus naar de Franse hoofdstad.

1 uur geleden
Shorttrackster Van Kerkhof beëindigt loopbaan

UTRECHT (ANP) - Shorttrackster Yara van Kerkhof heeft haar topsportloopbaan beëindigd. De van oorsprong Zoetermeerse was op de Winterspelen van Pyeongchang de eerste vrouw die voor Nederland een medaille bij het shorttracken behaalde. Ze pakte zilver op de 500 meter. Als lid van de aflossingsploeg behaalde ze vier jaar later in Beijing het goud.

2 uur geleden