Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterplezier op en rond Tholen: op de rondvaartboot!

Waterplezier op en rond Tholen: op de rondvaartboot!

THOLEN - Waterplezier op en rond Tholen. Het kan op zoveel verschillende manieren. Neem bijvoorbeeld suppen! Erik Scherpenisse maakte van zijn hobby zijn beroep en startte Catalina Sup waar hij sup-boards verhuurt en sup-les geeft. Wie zelf niet zo sportief is, maar wel lekker wil genieten van het water, kan op Tholen zijn hart ophalen tijdens een rondvaart. Coby Hoogstad, eigenaar van Frisia Rondvaarten, ziet mensen dagelijks genieten van al het mooi op en rond het Thoolse water.

“Tholen en omstreken is echt een schitterend gebied om rond te varen”, zo weet Coby als geen ander. “Mensen kunnen of willen nu niet naar het buitenland op vakantie en gaan nu op ontdekking in eigen land. Ze ervaren bij ons hoe mooi Zeeland is. Dagelijks hoor ik verbaasde reacties van mensen over hoe prachtig het hier is. Neem bijvoorbeeld de zeehondensafari. Met de rondvaartboot varen we naar de zandbanken waar de zeehondjes te bezichtigen zijn. Of neem de bruinvissen, die leuke mini-dolfijntjes, die kun je onderweg ook gewoon tegenkomen. Mensen denken altijd dat je dit soort dieren niet in Nederland of hooguit op het wad ziet liggen. Ook hebben we de fietsveerdienst. Zo kunnen mensen lekker een dagje fietsen op Gorishoek en aan het einde van de middag pakken ze de boot weer terug. En vanmorgen had ik nog mensen die in Zierikzee gaan shoppen en lunchen en straks weer de boot terug pakken.” Zelf houdt Coby ook erg van het water. Tussen zes en acht in de ochtend werkt ze de administratie en reserveringen bij, daarna werkt ze hard om heel veel toeristen te laten genieten van de schoonheid van de wateren rond Tholen. “Een dagje uit op het water voelt echt als vakantie”, besluit ze. 

Meer uit Tholen

Tholen geniet van 9e Vrijmibotho met extra aandacht voor nieuw talent

THOLEN - Wat ooit in december 2015 begon met een kleine vrijdagmiddagborrel in de Gasthuiskapel van Tholen is inmiddels uitgegroeid tot een groot regionaal evenement op een idyllische locatie: Scheepswerf M. van Duivendijk aan de haven. Ruim 2000 bezoekers genoten vrijdagmiddag van heerlijke drankjes, live muziek, dj's en lekker eten. Dit jaar was er niet één podium maar had de organisatie op het foodplein plaatsgemaakt voor de 'talentstage'.

7 uur geleden
Jonge vrouw pleegt misdrijf in Tholen met babbeltruc: Politie zoekt getuigen

THOLEN - De politie heeft maandagmiddag een burgernetmelding verstuurd vanwege een misdrijf in Tholen waarbij gebruik is gemaakt van een babbeltruc. Er zijn hier meerdere meldingen van binnengekomen in de omgeving.

10 uur geleden
Schade bij kop-staartbotsing op provinciale weg bij Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - Twee personenauto's waren zondagmiddag betrokken bij een kop-staartbotsing op de Philipsdam (N257) bij Sint Philipsland. Het ongeluk gebeurde richting de rotonde met de Provincialeweg en Slaakdam. Geen van de inzittenden raakte gewond.

18 uur geleden
Inschrijving van zwemvierdaagse De Spetter en Haestinge geopend

SINT-MAARTENSDIJK/THOLEN - De gemeentelijke zwembaden De Spetter in Tholen en Haestinge in Smerdiek houden van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juni weer de zwemvierdaagse. Deelnemers kiezen vier momenten in de week waarop ze komen banenzwemmen en halen hiermee geld op voor de stichting Het Vergeten Kind. Inschrijven is nu mogelijk en een deelname kost 7,50 euro. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Maud van Stadlander: 'Ik word gelukkig van de afwisseling' [OP DE WERKVLOER]

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Maud van der Winkel, projectleider bij Stadlander.

1 dag geleden
Tiende editie Avondvierdaagse in Stavenise met twee afstanden

STAVENISSE - Van maandag 17 tot en met donderdag 20 juni organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers in samenwerking met muziekvereniging Euterpe voor de 10e keer de avondvierdaagse in Stavenisse.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week is gemaakt door Piet Alkema [LEZERSFOTO]

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Piet Alkema die de spotlight mocht vangen.

2 dagen geleden