Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waterplezier op en rond Tholen: op de rondvaartboot!

Waterplezier op en rond Tholen: op de rondvaartboot!

THOLEN - Waterplezier op en rond Tholen. Het kan op zoveel verschillende manieren. Neem bijvoorbeeld suppen! Erik Scherpenisse maakte van zijn hobby zijn beroep en startte Catalina Sup waar hij sup-boards verhuurt en sup-les geeft. Wie zelf niet zo sportief is, maar wel lekker wil genieten van het water, kan op Tholen zijn hart ophalen tijdens een rondvaart. Coby Hoogstad, eigenaar van Frisia Rondvaarten, ziet mensen dagelijks genieten van al het mooi op en rond het Thoolse water.

“Tholen en omstreken is echt een schitterend gebied om rond te varen”, zo weet Coby als geen ander. “Mensen kunnen of willen nu niet naar het buitenland op vakantie en gaan nu op ontdekking in eigen land. Ze ervaren bij ons hoe mooi Zeeland is. Dagelijks hoor ik verbaasde reacties van mensen over hoe prachtig het hier is. Neem bijvoorbeeld de zeehondensafari. Met de rondvaartboot varen we naar de zandbanken waar de zeehondjes te bezichtigen zijn. Of neem de bruinvissen, die leuke mini-dolfijntjes, die kun je onderweg ook gewoon tegenkomen. Mensen denken altijd dat je dit soort dieren niet in Nederland of hooguit op het wad ziet liggen. Ook hebben we de fietsveerdienst. Zo kunnen mensen lekker een dagje fietsen op Gorishoek en aan het einde van de middag pakken ze de boot weer terug. En vanmorgen had ik nog mensen die in Zierikzee gaan shoppen en lunchen en straks weer de boot terug pakken.” Zelf houdt Coby ook erg van het water. Tussen zes en acht in de ochtend werkt ze de administratie en reserveringen bij, daarna werkt ze hard om heel veel toeristen te laten genieten van de schoonheid van de wateren rond Tholen. “Een dagje uit op het water voelt echt als vakantie”, besluit ze. 

Meer uit Tholen

Bingo voor het goede doel: Ruim 5000 euro naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

OUD-VOSSEMEER - Fanatieke bingo-spelers hebben afgelopen zaterdag in De Vossenkuil ruim 5000 euro bij elkaar gespeeld voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

2 uur geleden
12 bedrijven openen de deuren tijdens tweede editie Thoolse Open Banen Dag

THOLEN - Twaalf bedrijven openen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april de deuren tijdens de tweede editie van de Thoolse Open Banen Dag. Het aanbod is breed: van techniek tot logistiek en van sales & marketing tot productie. Ook sectoren als ICT, onderwijs en administratie doen mee. 

5 uur geleden
Concordia Tholen huldigt jubilarissen tijdens uitverkocht concert in Meulvliet

THOLEN - In een uitverkochte Meulvliet traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod. Ook werden er deze avond vier jubilarissen gehuldigd. 

1 dag geleden
Stichting STAD houdt na meer dan 20 jaar op met bestaan

THOLEN - Stichting STAD houdt op met bestaan. Na meer dan 20 jaar activiteiten te hebben georganiseerd voor de Thoolse jeugd, stopt de stichting met haar activiteiten. “We kijken met trots terug op alles wat wij als klein bestuur, met een kleine groep betrokken vrijwilligers, hebben georganiseerd.”

1 dag geleden
Op de werkvloer bij installatiemonteur Tjerk: 'Mijn werk is heel afwisselend en nooit saai'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Tjerk Borremans.

2 dagen geleden
'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

3 dagen geleden
Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

3 dagen geleden