Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Water Canal Grande in Venetië kleurt groen

Water Canal Grande in Venetië kleurt groen

VENETIË (ANP/DPA/RTR) - Een glinsterende groene vloeistof in het beroemde Canal Grande in Venetië heeft voor consternatie gezorgd in de Italiaanse stad. Zondag kleurde het water bij de Rialtobrug ineens fluorescerend groen. Onduidelijk is waardoor dat is gebeurd.

De brandweer en de milieudienst hebben monsters genomen voor onderzoek. De prefect van Venetië heeft een spoedvergadering met de politie belegd. Volgens mediaberichten gaan de autoriteiten er niet vanuit dat de vloeistof gevaarlijk is.

In 1968 kleurde een Argentijnse kunstenaar het water van het belangrijkste kanaal van de stad groen om aandacht te vragen voor watervervuiling. Recent hebben milieuactivisten het water van de Trevifontein in Rome zwart doen kleuren uit protest tegen het gebruik van fossiele brandstoffen. Maar er is vooralsnog geen groepering die verantwoordelijkheid voor de verkleuring in Venetië heeft opgeëist.

Meer uit Buitenland

Biden nodigt leiders Japan en Filipijnen uit

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden organiseert volgende maand de eerste gecombineerde top met de leiders van de Filipijnen en Japan, heeft het Witte Huis maandag bekendgemaakt. Het initiatief wordt gezien als deel van een strategie om een steeds agressiever China het hoofd te bieden.

33 minuten geleden
Oud-adviseur Trump moet naar gevangenis, oordeelt hooggerechtshof

WASHINGTON (ANP/RTR) - Peter Navarro, een voormalige adviseur van de Amerikaanse oud-president Donald Trump, moet dinsdag naar de gevangenis in afwachting van zijn hoger beroep. Dat oordeelde maandag een rechter van het Hooggerechtshof.

3 uur geleden
Witte Huis: Israël heeft de nummer drie van Hamas gedood

WASHINGTON (ANP/AFP/DPA) - Israël heeft vorige week een van de kopstukken van de Palestijnse militante groep Hamas gedood, meldt het Witte Huis. Israël had eerder gezegd dat Marwan Issa het doelwit was geweest van een luchtaanval in Gaza, maar had de dood van de nummer drie van Hamas niet bevestigd. Hij was intensief betrokken bij de grootscheepse Hamasaanval van 7 oktober op Israël.

6 uur geleden
Biden: Israëlische grondoperatie in Rafah zou een fout zijn

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft in een gesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zijn zorgen geuit over een Israëlisch plan voor een grootschalige grondoperatie in Rafah. Een dergelijk offensief zou volgens Biden een "fout" zijn, aldus het Witte Huis.

8 uur geleden
Ook Getty onderzoekt door William en Catherine verspreide foto's

SEATTLE (ANP) - Ook Getty Images gaat door prins William en prinses Catherine eerder verspreide foto's onderzoeken. Het fotopersbureau verwijdert foto's als blijkt dat daar "dingen op staan die niet hebben plaatsgevonden", aldus een woordvoerder.

9 uur geleden
VN-onderzoekers: gewelddadige dood Mahsa Amini onrechtmatig

GENÈVE (ANP/RTR) - De dood van de Iraanse Mahsa Amini (22) was "onrechtmatig" en veroorzaakt door geweld, bevestigt een VN-onderzoekscommissie. De vrouw stierf in september 2022 nadat ze door de Iraanse moraalpolitie was opgepakt voor het niet opvolgen van de islamitische kledingvoorschriften.

10 uur geleden
Poetin viert zijn verkiezingszege en annexatie Krim op Rode Plein

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn herverkiezing gevierd op het Rode Plein in hartje Moskou. Tegelijkertijd stond hij daar stil bij de Russische annexatie van het Oekraïense schiereiland Krim tien jaar geleden.

10 uur geleden