Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wat lees jij deze zomer voor? BoekStart bij de ZB

Wat lees jij deze zomer voor? BoekStart bij de ZB

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je kind. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Voorlezen kent namelijk vele voordelen; het stimuleert de taal-spraakontwikkeling, het versterkt de band tussen ouder en kind, het prikkelt de fantasie en het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar kinderen een leven lang plezier van hebben. In de ZB is een speciale plek ingericht voor kinderenboeken. Hier zijn boeken te vinden voor kinderen vanaf 0 jaar, want ook baby’s houden van boeken. Leuke boekentips voor elke leeftijd vind je op www.boekstart.nl.

Wat is jouw naam?
Eva Weller-Verdonk

Wat is de naam van je kindje(s)?
Demian en Vajèn

Wat is de leeftijd van je kindje(s)?
Bijna 6 (8/8) en 3 jaar

Waarom vind je voorlezen leuk/belangrijk?
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van ieder kind; zo leert het kind bijvoorbeeld nieuwe woorden en hoe zinnen zijn opgebouwd. Hier heeft hij/zij veel aan in zijn leventje. Ook stimuleert het fantasie en helpt het ze dingen leren/begrijpen (zoals zindelijk worden). Bovendien vinden kids de één op één aandacht hartstikke fijn. Er zijn dus genoeg redenen om voor te lezen aan je kind.

Wanneer lees je graag voor?
Ik lees altijd voor voor het slapen gaan.

Welk boek is favoriet bij jouw kindje(s)?
Demian de oudste van 6 houdt ontzettend van zoekboeken. Vaak mag hij een aantal dingetjes zoeken in een zoekboek en lezen we dan een van z’n Borre boekjes. Vajèn van 3 jaar wordt graag voorgelezen uit nijntje boekjes. Ook ‘de bobbi boekjes’ doen het goed bij Vajèn.

Wat is jouw boekentip voor andere (groot) ouders en waarom?
Ik vind de Borre boekjes voor kinderen vanaf 5 jaar een aanrader. Ieder boekje behandelt een ander thema wat een rol speelt in het leven van het kind, zoals zwemles, de seizoenen, te laat komen, een monster onder het bed enz. Het is leuk en passend bij de leeftijd van de kids geschreven. Onderaan staan ook altijd een woordje die je kind zelf kan lezen en aan het eind van het boekje staat een woordspelletje die je samen met je kind kunt doen (vaak rijmen). Voor de wat jongere kindjes raad ik nijntje en Bobbi aan. Die boekjes worden geschreven in rijm vorm en behandelen ook telkens een ander onderwerp (op het potje plassen, logeren, bezoek aan dierentuin/speeltuin, tuinieren). Hartstikke leerzaam en leuk dus!

Wat is je favoriete voorleesplek?
In bed. Gezellig samen met je kind voor het slapengaan.

Heb je nog een leuk voorleesmoment dat je met ons wil delen?
Vajèn wil nadat ik haar een boekje heb voorgelezen ook vaak mij even voorlezen. Ze gritst het boekje dan uit mijn handen en vraagt dan, zoals ik dat daarvoor aan haar heb gevraagd, maar dan met zo’n lief kinder stemmetje: mama, hoeveel aapjes zie jij hier? Drie? Ja goed zo, mama. Hihi, dan smelt je toch?

Meer uit Middelburg

Wijkwandeling binnenstad Middelburg

MIDDELBURG - Wat kan er beter en wat is een succes in de binnenstad van de gemeente Middelburg? Daarover wordt vandaag gepraat, tijdens een wandeling door het centrum. Gemeente Middelburg nodigt u uit mee te lopen en te praten over de leefbaarheid in de binnenstad.

1 dag geleden
Informatiebijeenkomst Net op Zee Nederwiek 1

VEERE - Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en TenneT TSO B.V. (TenneT) willen een ondergrondse hoogspanningsverbinding realiseren van het windenergiegebied Nederwiek in de Noordzee naar het Sloegebied in Borsele. Deze ondergrondse hoogspanningsverbinding is nodig om de duurzame energie, die in de toekomst op zee wordt opgewekt vanuit dit windenergiegebied, naar land te kunnen transporteren.

1 dag geleden
Kunstbende: seizoen 2022-2023 is geopend

MIDDELBURG - Jonge makers kunnen zich weer aanmelden voor het nieuwe seizoen van Kunstbende, dé creatieve community voor iedereen van 13 t/m 19 jaar in Nederland. De community biedt gratis workshops, tutorials, memberdagen, een wedstrijdtraject en coaching. Daarnaast kunnen jongeren op kunstbende.nl een profiel aanmaken, connecten met andere jongeren en feedback geven op elkaars projecten.

1 dag geleden
Jeu de Boules is springlevend

MIDDELBURG In augustus werd bij Club Jeu de Boules Middelburg het jaarlijkse Toorenvliedttoernooi gehouden. Ook de Nationale Beloftenselectie was aanwezig met twee damesteams en een herenteam. Onder hen ook clublid Myrthe Adriaanse, die zich samen met haar teamgenoten voorbereidde op het komend Europees Kampioenschap, dat in oktober wordt gehouden op Mallorca.

1 dag geleden
MediaMarkt Middelburg heropend na grootscheepse verbouwing

MIDDELBURG - MediaMarkt in Middelburg is na een verbouwing van vier maanden beter afgestemd op de moderne Zeeuwse elektronicaliefhebber. Afgelopen zaterdag, 24 september, opende de vernieuwde winkel ,die qua beleving en assortiment past bij de eisen van de moderne consument.

1 dag geleden
Nieuwe reeks filmcolleges: representatie en vooruitgang in cinema

MIDDELBURG - Onder leiding van filmwetenschapper Rudi de Boer organiseert Cinema Middelburg een nieuwe reeks filmcolleges met als titel: representatie en vooruitgang in cinema. De colleges vinden plaats in de cinema, op drie vrijdagmiddagen, van 15.00 – 17.15 uur. Op vrijdag 30 september 2022; vrijdag 7 oktober 2022; vrijdag 14 oktober. 

1 dag geleden
Ongecensureerd

MIDDELBURG - De ontwikkelingscoach Eggebeen (1982) werkte veel met kinderen. Ze deed en doet nog steeds ervaring op in het basisonderwijs. De puurheid van kinderen heeft haar altijd erg aangesproken. Momenteel coacht ze kinderen en hun ouders met als uitgangspunt: je mag zijn wie je bent; het gaat niet om citotoetsen, maar om jouw unieke zelf.

2 dagen geleden