Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wat lees jij deze zomer voor? BoekStart bij de ZB

Wat lees jij deze zomer voor? BoekStart bij de ZB

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je kind. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Voorlezen kent namelijk vele voordelen; het stimuleert de taal-spraakontwikkeling, het versterkt de band tussen ouder en kind, het prikkelt de fantasie en het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar kinderen een leven lang plezier van hebben. In de ZB is een speciale plek ingericht voor kinderenboeken. Hier zijn boeken te vinden voor kinderen vanaf 0 jaar, want ook baby’s houden van boeken. Leuke boekentips voor elke leeftijd vind je op www.boekstart.nl.

Wat is jouw naam?
Eva Weller-Verdonk

Wat is de naam van je kindje(s)?
Demian en Vajèn

Wat is de leeftijd van je kindje(s)?
Bijna 6 (8/8) en 3 jaar

Waarom vind je voorlezen leuk/belangrijk?
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van ieder kind; zo leert het kind bijvoorbeeld nieuwe woorden en hoe zinnen zijn opgebouwd. Hier heeft hij/zij veel aan in zijn leventje. Ook stimuleert het fantasie en helpt het ze dingen leren/begrijpen (zoals zindelijk worden). Bovendien vinden kids de één op één aandacht hartstikke fijn. Er zijn dus genoeg redenen om voor te lezen aan je kind.

Wanneer lees je graag voor?
Ik lees altijd voor voor het slapen gaan.

Welk boek is favoriet bij jouw kindje(s)?
Demian de oudste van 6 houdt ontzettend van zoekboeken. Vaak mag hij een aantal dingetjes zoeken in een zoekboek en lezen we dan een van z’n Borre boekjes. Vajèn van 3 jaar wordt graag voorgelezen uit nijntje boekjes. Ook ‘de bobbi boekjes’ doen het goed bij Vajèn.

Wat is jouw boekentip voor andere (groot) ouders en waarom?
Ik vind de Borre boekjes voor kinderen vanaf 5 jaar een aanrader. Ieder boekje behandelt een ander thema wat een rol speelt in het leven van het kind, zoals zwemles, de seizoenen, te laat komen, een monster onder het bed enz. Het is leuk en passend bij de leeftijd van de kids geschreven. Onderaan staan ook altijd een woordje die je kind zelf kan lezen en aan het eind van het boekje staat een woordspelletje die je samen met je kind kunt doen (vaak rijmen). Voor de wat jongere kindjes raad ik nijntje en Bobbi aan. Die boekjes worden geschreven in rijm vorm en behandelen ook telkens een ander onderwerp (op het potje plassen, logeren, bezoek aan dierentuin/speeltuin, tuinieren). Hartstikke leerzaam en leuk dus!

Wat is je favoriete voorleesplek?
In bed. Gezellig samen met je kind voor het slapengaan.

Heb je nog een leuk voorleesmoment dat je met ons wil delen?
Vajèn wil nadat ik haar een boekje heb voorgelezen ook vaak mij even voorlezen. Ze gritst het boekje dan uit mijn handen en vraagt dan, zoals ik dat daarvoor aan haar heb gevraagd, maar dan met zo’n lief kinder stemmetje: mama, hoeveel aapjes zie jij hier? Drie? Ja goed zo, mama. Hihi, dan smelt je toch?

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Fietsprotest tegen nieuwe kerncentrales

Laten zien dat er verzet is tegen de bouw van nieuwe kerncentrales. Met dat doel organiseert milieuorganisatie Wise van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september een fietsprotest in Zeeland en Noord-Brabant. ‘We willen de komende periode alles op alles zetten om de energietransitie in een duurzame richting te bewegen’, laat Wise weten. ‘Kernenergie is duur, traag en vervuilend en past daar niet in.’ 

1 uur geleden
Burgernet-melding voor weggelopen jongen in Stromenwijk Middelburg

MIDDELBURG - De politie vraagt mensen uit te kijken naar een 9-jarige jongen die is weggelopen van zijn huis in de Grevelingenstraat in de Stromenwijk in Middelburg.

19 uur geleden
‘Gelukkig ligt ons bedrijf in een hagelarm gebied’

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – Aan de Oude Rijksweg in Nieuw- en Sint Joosland is op het fruitteeltbedrijf van Petra en Jos Mesu begonnen met de oogst van de Conférence-peren. Daarna zijn de Elstar en Sprank-appels aan de beurt.

2 dagen geleden
Meerdere hulpdiensten rukken uit voor incident in PI Torentijd

MIDDELBURG - Meerdere hulpdiensten werden zaterdagavond opgeroepen voor een incident in de Penitentiaire Inrichting Torentijd in Middelburg. Het is onduidelijk wat er precies heeft plaatsgevonden in de gevangenis. 

3 dagen geleden
Man (20) bijt agent bij aanhouding in asielzoekerscentrum aan Laurens Stommesweg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond een 20-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg aangehouden. De zeer agressieve man had een beveiliger geslagen en een andere beveiliger en een agent gebeten.

3 dagen geleden
Uitslaande brand in bouwkeet nabij N57: nablussen gaat nog uren duren

SEROOSKERKE - In een grote bouwkeet aan de Serooskerkseweg in Serooskerke is vanochtend vroeg een brand uitgebroken. Vanwege de waterwinning was de N57 tussen Serooskerke en Burgh-Haamstede tijdelijk afgesloten. 

3 dagen geleden
Flinke buitenbrand bij Stenen Kruisweg Buttinge

BUTTINGE - Tussen Buttinge en Grijpskerke heeft de brandweer vanmiddag met behulp van twee voertuigen een buitenbrand geblust.

4 dagen geleden