Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wat lees jij deze zomer voor? BoekStart bij de ZB

Wat lees jij deze zomer voor? BoekStart bij de ZB

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je kind. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Voorlezen kent namelijk vele voordelen; het stimuleert de taal-spraakontwikkeling, het versterkt de band tussen ouder en kind, het prikkelt de fantasie en het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar kinderen een leven lang plezier van hebben. In de ZB is een speciale plek ingericht voor kinderenboeken. Hier zijn boeken te vinden voor kinderen vanaf 0 jaar, want ook baby’s houden van boeken. Leuke boekentips voor elke leeftijd vind je op www.boekstart.nl.

Wat is jouw naam?
Eva Weller-Verdonk

Wat is de naam van je kindje(s)?
Demian en Vajèn

Wat is de leeftijd van je kindje(s)?
Bijna 6 (8/8) en 3 jaar

Waarom vind je voorlezen leuk/belangrijk?
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van ieder kind; zo leert het kind bijvoorbeeld nieuwe woorden en hoe zinnen zijn opgebouwd. Hier heeft hij/zij veel aan in zijn leventje. Ook stimuleert het fantasie en helpt het ze dingen leren/begrijpen (zoals zindelijk worden). Bovendien vinden kids de één op één aandacht hartstikke fijn. Er zijn dus genoeg redenen om voor te lezen aan je kind.

Wanneer lees je graag voor?
Ik lees altijd voor voor het slapen gaan.

Welk boek is favoriet bij jouw kindje(s)?
Demian de oudste van 6 houdt ontzettend van zoekboeken. Vaak mag hij een aantal dingetjes zoeken in een zoekboek en lezen we dan een van z’n Borre boekjes. Vajèn van 3 jaar wordt graag voorgelezen uit nijntje boekjes. Ook ‘de bobbi boekjes’ doen het goed bij Vajèn.

Wat is jouw boekentip voor andere (groot) ouders en waarom?
Ik vind de Borre boekjes voor kinderen vanaf 5 jaar een aanrader. Ieder boekje behandelt een ander thema wat een rol speelt in het leven van het kind, zoals zwemles, de seizoenen, te laat komen, een monster onder het bed enz. Het is leuk en passend bij de leeftijd van de kids geschreven. Onderaan staan ook altijd een woordje die je kind zelf kan lezen en aan het eind van het boekje staat een woordspelletje die je samen met je kind kunt doen (vaak rijmen). Voor de wat jongere kindjes raad ik nijntje en Bobbi aan. Die boekjes worden geschreven in rijm vorm en behandelen ook telkens een ander onderwerp (op het potje plassen, logeren, bezoek aan dierentuin/speeltuin, tuinieren). Hartstikke leerzaam en leuk dus!

Wat is je favoriete voorleesplek?
In bed. Gezellig samen met je kind voor het slapengaan.

Heb je nog een leuk voorleesmoment dat je met ons wil delen?
Vajèn wil nadat ik haar een boekje heb voorgelezen ook vaak mij even voorlezen. Ze gritst het boekje dan uit mijn handen en vraagt dan, zoals ik dat daarvoor aan haar heb gevraagd, maar dan met zo’n lief kinder stemmetje: mama, hoeveel aapjes zie jij hier? Drie? Ja goed zo, mama. Hihi, dan smelt je toch?

Meer uit Middelburg

Vier je identiteit tussen de kunstwerken in de Vleeshal in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8 december organiseert Vleeshal 'Queer Cheer', een queer-feest ten midden van de solotentoonstelling 'Freddie' van Freddie Mercado. Speciaal voor Paarse Vrijdag, een actiedag van de GSA (Gender and Sexuality Alliance), kunnen bezoekers dansen tussen de kunstwerken van Mercado. Mercado zoekt binnen zijn werk de grenzen op tussen identiteit en gender en daarmee is dit de perfecte setting voor dit bijzondere feest.

22 uur geleden
Kerstmarkt Grote Kerk Veere

VEERE - Nog één week voordat de Grote Kerk in Veere weer omgetoverd wordt tot een kerstparadijs. Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt van Veere plaats. 

22 uur geleden
Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen.

22 uur geleden
De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

1 dag geleden
Warmtenet Dauwendaele gaat niet door

MIDDELBURG - Er komt geen warmtenet in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Het onderzoek om industriële warmte die over is te gebruiken voor het verwarmen van 900 huizen is afgerond. De conclusie is dat de aanleg van dit warmtenet veel te duur is. Voor aansluiting op het warmtenet kan geen aantrekkelijk aanbod worden gedaan aan de huurders en huiseigenaren.

1 dag geleden
Tractor en auto in botsing bij Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Bij een aanrijding op de Parallelweg tussen Vrouwenpolder en De Banjaard is donderdagochtend materiële schade ontstaan. Na onderzoek bleek er niemand gewond te zijn geraakt.

1 dag geleden
IJsbaan opent vandaag in Middelburg

MIDDELBURG - Vanmiddag om 14.00 uur is het zover: dan kunnen schaatsliefhebbers weer terecht op de ijsbaan die vanaf vrijdag werd opgebouwd voor het stadhuis aan de Markt in Middelburg.

2 dagen geleden