Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wat doet Erik van Muiswinkel in Tholen?

Wat doet Erik van Muiswinkel in Tholen?

THOLEN - Een cameraploeg met daarbij kleinkunstenaar, acteur, zanger én televisiepresentator Erik van Muiswinkel struinde afgelopen woensdag door de straten van Tholen. Van Muiswinkel kwam naar de gemeente Tholen voor opnames van het televisieprogramma Verborgen Verleden. 

Een van zijn voorouders, Hubertus de Wilde, is in 1853 geboren in Tholen. De uitzending staat gepland voor het seizoen dat uitgezonden wordt in de winter 2019/2020. Erik van Muiswinkel is daarmee de derde BN'er in korte tijd die Tholen bezoekt om zijn of haar familiegeschiedenis uit te pluizen.

In januari van dit jaar leidde de zoektocht van Victor Middelkoop, beter bekend als televisiegoochelaar Victor Mids, hem naar Tholen. In het oude stadhuis aan de Hoogstraat in Tholen werd Victor ontvangen door Kees Slager, die hem meenam in de geschiedenis van zijn voorvader van moeders kant Adriaan Kasper. Deze Adriaan werd in 1811 geboren in Tholen, maar werd op heel jonge leeftijd al wees door het overlijden van zijn beide ouders en als gevolg daarvan is hij opgenomen in het weeshuis alhier. Wat er verder is gebeurd met deze voorvader is te zien in de uitzending van Verborgen Verleden op 28 februari a.s. op NPO 2 om 20.25 uur.

In september 2018 speelde Tholen ook al een rol in het televisieprogramma. Toen kwam cabaretière, zangeres en actrice Karin Bloemen via haar zoektocht in de gemeente Tholen terecht. Deze uitzending is terug te zien via NPO Start. 

Meer uit Tholen

Rechter: Burgemeester Sijbers mag woning op Tholen sluiten na drugsvondst

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers mag een woning en schuur op Tholen voor drie maanden sluiten vanwege de vondst van soft- en harddrugs. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bekendgemaakt na bezwaar van de bewoner. De politie trof de verdachte thuis aan met een witte supermarkttas vol drugs.

11 uur geleden
'Oud-Vossemeer en Flupland zijn ongeschikt voor aanlegsteiger cruiseboten'

THOLEN - De havens van Oud-Vossemeer en Sint Philipsland zijn geen geschikte plekken om alsnog een aanlegsteiger voor riviercruiseschepen op het eiland te realiseren. Dat zegt wethouder Frank Hommel. Tijdens de evaluatie van het verworpen voorstel om een aanlegsteiger in de haven van Tholen te bouwen, komt dit naar voren. Wat er gebeurt met de twee miljoen euro die gereserveerd was voor het steigerproject, is nog niet bekend.

14 uur geleden
Stichting Westerlicht brengt kankerpatiënten digitaal bij elkaar

THOLEN - Stichting Westerlicht Tholen, een inloopcentrum voor mensen met (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en nabestaanden, opent op woensdag 27 september een digitale huiskamer. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie en zal de vier locaties van de stichting in Zeeland digitaal met elkaar verbinden. De feestelijke opening vindt plaats in atelier Art&Co in Tholen.

16 uur geleden
Thover begint met alternatief vervoer voor vergeten dorpen op Tholen

THOLEN - Na enkele uitdagingen met het materiaal is Thover Tholen vandaag begonnen met een nieuwe vervoersdienst voor het eiland. De stichting Thover zet een busje met rolstoellift in om door dorpen te rijden waar de reguliere busdiensten vanaf volgend jaar niet langer zullen stoppen. De route is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit. In de plannen voor nieuwe busroutes op Tholen is volgend jaar weinig tot geen plek voor de dorpen. 

19 uur geleden
Na vier jaar afwezigheid was het Thools Bierfestival terug met ruim 200 bezoekers

THOLEN - Na vier jaar afwezigheid bracht het Thools Bierfestival afgelopen zaterdag opnieuw bierliefhebbers samen in de stad. De derde editie van dit evenement trok maar liefst tweehonderd enthousiaste bezoekers naar de binnenplaats van de Gasthuiskapel. Charel Wolvekamp, medeorganisator van het bierfestival, beschouwt deze ‘supergeslaagde dag’ als een groot succes: “We hadden geluk met het weer en de stemming was fantastisch.”

1 dag geleden
Waterfront in opstand tegen 'dreigende' hoogspanningsstation in Halsteren

THOLEN - Bewoners van de Waterfront in Tholen zijn bezorgd over de mogelijke komst van een hoogspanningsstation aan de overkant van het Schelde-Rijnkanaal. Hoewel het station niet op Thools grondgebied zal liggen, uiten de bewoners hun zorgen over verstoring van het uitzicht, geluidsoverlast en stralingsgevaar.

1 dag geleden
Deze 8 verenigingen op Tholen gaan weer loten verkopen via de Grote Clubactie

THOLEN - De Grote Clubactie gaat op zaterdag 23 september weer van start en dit jaar doen acht Thoolse verenigingen mee. Dit initiatief biedt verenigingen de kans extra inkomsten te genereren voor hun activiteiten door de verkoop van loten. Een lot kost 3 euro per stuk, waarvan 80 procent naar de club gaat.

3 dagen geleden