Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Warme Kamers’ in Middelburg

‘Warme Kamers’ in Middelburg

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg geeft gevolg aan het initiatief ‘Warme kamers’ van het Leger des Heils. Hierbij is gekozen om naast de Warme Kamers van het Leger des Heils een aantal welzijnsaccommodaties extra open te stellen. Wijkcentrum Palet, dorpshuizen Sint Laurens, Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden zijn vanaf 1 december drie dagen per week extra geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Hiermee is een spreiding van locaties over de gemeente Middelburg gerealiseerd.

De extra openingstelling van Wijkcentrum Palet (maandag tot en met vrijdag), dorpshuizen Sint Laurens (dinsdag, woensdag en donderdag), Nieuw- en Sint Joosland (maandag, woensdag en vrijdag, met uitzondering van 26 december 2022) en Arnemuiden (dinsdag, woensdag en donderdag) betreft een proefperiode van 4 weken. Op basis van gebruik en animo wordt een afweging gemaakt voor de maanden januari en februari 2023. Na de evaluatie kunnen we naast de periode van openstelling ook het aantal dagen bijstellen.

Warme Kamers
Het Leger des Heils heeft sinds 1 november deze winter de openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers verruimd. Iedereen die in de knel komt door de stijgende inflatie en/of zich zorgen maakt over een te hoge energierekening is welkom. In navolging van het Leger des Heils heeft de gemeente Middelburg besloten een viertal welzijnsaccommodaties extra open te stellen om zo een goede spreiding in de gemeente Middelburg te realiseren. Sommige mensen durven de kachel al niet meer aan te zetten, omdat ze bang zijn dat ze de rekening straks niet meer kunnen betalen. Het kan gaan om ouderen, jongeren, zzp’ers, gezinnen, studenten. Verschillende mensen die overdag een warme plek zoeken om te werken, te ontmoeten, huiswerk te maken of spelletjes te doen. Bij de buurthuiskamers van het Leger des Heils en de vier welzijnsaccommodaties is iedereen welkom. Zo hoeft niemand deze winter in de kou te zitten.

Beweging op gang
Het Leger des Heils kiest ervoor om een brede beweging op gang te brengen waarbij andere maatschappelijke organisaties ook verwarmde locaties beschikbaar stellen. Openbare bibliotheken hebben zich aangesloten bij het initiatief, met vele locaties verspreid over het hele land waar jong en oud welkom is voor ontmoeting, inspiratie en activiteiten. Ook kerkelijk Nederland doet mee. Zo zullen verschillende kerken van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) de deuren openen voor mensen die in de kou zitten. Mensen die willen weten of er een Warme Kamer bij hen in de buurt is kunnen terecht op warmekamers.nl. Ook organisaties die zich bij deze actie willen aansluiten en zelf een Warme Kamer willen aanbieden, kunnen op de website terecht.

Meer uit Middelburg

Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

2 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

2 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

2 dagen geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

4 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

4 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

5 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

5 dagen geleden