Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Warme Kamers’ in Middelburg

‘Warme Kamers’ in Middelburg

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg geeft gevolg aan het initiatief ‘Warme kamers’ van het Leger des Heils. Hierbij is gekozen om naast de Warme Kamers van het Leger des Heils een aantal welzijnsaccommodaties extra open te stellen. Wijkcentrum Palet, dorpshuizen Sint Laurens, Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden zijn vanaf 1 december drie dagen per week extra geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Hiermee is een spreiding van locaties over de gemeente Middelburg gerealiseerd.

De extra openingstelling van Wijkcentrum Palet (maandag tot en met vrijdag), dorpshuizen Sint Laurens (dinsdag, woensdag en donderdag), Nieuw- en Sint Joosland (maandag, woensdag en vrijdag, met uitzondering van 26 december 2022) en Arnemuiden (dinsdag, woensdag en donderdag) betreft een proefperiode van 4 weken. Op basis van gebruik en animo wordt een afweging gemaakt voor de maanden januari en februari 2023. Na de evaluatie kunnen we naast de periode van openstelling ook het aantal dagen bijstellen.

Warme Kamers
Het Leger des Heils heeft sinds 1 november deze winter de openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers verruimd. Iedereen die in de knel komt door de stijgende inflatie en/of zich zorgen maakt over een te hoge energierekening is welkom. In navolging van het Leger des Heils heeft de gemeente Middelburg besloten een viertal welzijnsaccommodaties extra open te stellen om zo een goede spreiding in de gemeente Middelburg te realiseren. Sommige mensen durven de kachel al niet meer aan te zetten, omdat ze bang zijn dat ze de rekening straks niet meer kunnen betalen. Het kan gaan om ouderen, jongeren, zzp’ers, gezinnen, studenten. Verschillende mensen die overdag een warme plek zoeken om te werken, te ontmoeten, huiswerk te maken of spelletjes te doen. Bij de buurthuiskamers van het Leger des Heils en de vier welzijnsaccommodaties is iedereen welkom. Zo hoeft niemand deze winter in de kou te zitten.

Beweging op gang
Het Leger des Heils kiest ervoor om een brede beweging op gang te brengen waarbij andere maatschappelijke organisaties ook verwarmde locaties beschikbaar stellen. Openbare bibliotheken hebben zich aangesloten bij het initiatief, met vele locaties verspreid over het hele land waar jong en oud welkom is voor ontmoeting, inspiratie en activiteiten. Ook kerkelijk Nederland doet mee. Zo zullen verschillende kerken van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) de deuren openen voor mensen die in de kou zitten. Mensen die willen weten of er een Warme Kamer bij hen in de buurt is kunnen terecht op warmekamers.nl. Ook organisaties die zich bij deze actie willen aansluiten en zelf een Warme Kamer willen aanbieden, kunnen op de website terecht.

Meer uit Middelburg

Naast vuurwerk ook ruim 100 gram harddrugs gevonden in woning aan het Kraanstraatje

MIDDELBURG- Bij de doorzoeking in een woning aan het Kraanstraatje is donderdag niet alleen vuurwerk gevonden. De politie heeft zaterdagmorgen bekend gemaakt dat er ook ruim 100 gram  harddrugs zijn ontdekt. De politie betrad afgelopen donderdag de woning na een anonieme tip van Meld Misdaad Anoniem. Volgens de tip zouden in de woning drugs gemaakt worden. De politie doet onderzoek naar de strafbare feiten. De 40-jarige bewoner, die niet thuis was toen de politie het huis binnen ging, zal later verantwoording af moeten leggen.

1 uur geleden
Maaltijdbezorger op scooter gewond na aanrijding met personenauto in centrum

MIDDELBURG- In het centrum  van Middelburg is vrijdagavond een maaltijdbezorger op een scooter lichtgewond geraakt. Dit gebeurde toen hij op de kruising van de Kromme Weele met de Molenberg, de Penninghoeksingel en de Seisbinnenbrug in botsing kwam met een personenauto. De scooterrijder kon ter plaatse behandeld worden door de ambulancedienst. De oorzaak van de aanrijding is vermoedelijk een voorrangsfout.

3 uur geleden
Kunstenaar Zeus Hoenderop geeft signaal af met performance 'Met pek en veren'

MIDDELBURG - Op donderdagmiddag 18 april 2024 vond op het Abdijplein in Middelburg, voor het provinciehuis, de performance 'Met pek en veren' plaats van kunstenaar Zeus Hoenderop. Met deze performance wilde Hoenderop een signaal afgeven aan het provinciaal cultuurbeleid en hoe de effecten daarvan doorwerken op de individuele kunstenaar en bij kunstinstellingen.

1 dag geleden
Middelburger Johan Murre voltooit zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws

MIDDELBURG - De Bijbel, het Oude Testament, lezen in de oorspronkelijke taal? In Zeeland gebeurt dit volop. Veel Zeeuwen willen weten wat er echt in de Bijbel staat. Middelburger Johan Murre stond aan de wieg van veel cursussen Bijbels Hebreeuws. Hij gaf ze jarenlang zelf; inmiddels doen zijn gevorderde leerlingen dit. Op het Middelburgse Bijbelevent op 31 mei verschijnt zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws, het ideale woordenboek voor de bijbelliefhebber. Een eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Eduard Smit, wethouder cultuur van Middelburg. Ook de nieuwe Naardense Bijbel wordt gepresenteerd en er is een orgelconcert met koorzang.

1 dag geleden
Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

1 dag geleden
Oudere man gewond na valpartij in Middelburg

MIDDELBURG - Een oudere man is donderdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in het centrum van Middelburg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Auto beschadigd bij ongeval N57 Middelburg

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de N57 bij Middelburg is donderdagmiddag een personenauto beschadigd geraakt. Eén rijbaan werd afgesloten.

1 dag geleden