Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Warenhuisketen Macy's schiet omhoog op positief Wall Street

Warenhuisketen Macy's schiet omhoog op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse warenhuisketen Macy's werd maandag op Wall Street in een klap bijna 20 procent meer waard na berichten dat het bedrijf wordt overgenomen. Volgens verschillende Amerikaanse media deed een groep investeerders een voorstel om de Amerikaanse warenhuisketen te kopen voor 5,8 miljard dollar (zo'n 5,4 miljard euro). Het is echter nog niet duidelijk of Macy's, dat ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, het bod steunt.

Ook chipconcern Broadcom (plus 9 procent) ging hard omhoog. Dat gebeurde na een koopaanbeveling voor het aandeel van zakenbank Citigroup. Vrijdag was het bedrijf ook al gewild bij beleggers na de publicatie van een gunstig kwartaalrapport.

Wall Street begon de nieuwe handelsweek wat terughoudend, maar eindigde hoger. De S&P 500-index sloot met een winst van 0,4 procent op 4622,44 punten, de hoogste slotstand van dit jaar. De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent in de plus op 36.404,93 punten en techgraadmeter Nasdaq klom 0,2 procent tot 14.432,49 punten. De S&P 500 boekte vorige week de zesde weekwinst op rij.

Rentebesluit Fed

Beleggers kijken vooral uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve. De centrale bank begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering en op woensdag wordt het rentebesluit bekendgemaakt. De Fed zal de rente vrijwel zeker opnieuw ongewijzigd laten, nu de inflatie flink is afgekoeld.

Beleggers zijn dan ook vooral benieuwd naar wat Fed-voorzitter Jerome Powell zal zeggen over het toekomstige rentebeleid. Op de financiële markten wordt al volop gespeculeerd dat het rentetarief in de Verenigde Staten volgend jaar zal worden verlaagd. Op dinsdag komen daarnaast ook nog nieuwe Amerikaanse inflatiegegevens naar buiten.

Cigna

Cigna maakte een koerssprong van 16,6 procent, terwijl Humana 1 procent verloor. Volgens geruchten hebben de twee grote Amerikaanse zorgverzekeraars hun fusiepoging gestaakt omdat ze het niet eens konden worden over de prijs. Eind november werd door verschillende Amerikaanse media gemeld dat de twee bedrijven gesprekken zouden voeren over een samensmelting.

Meer uit Financieel

CPB ziet arbeidsmigratie niet als oplossing krapte arbeidsmarkt

DEN HAAG (ANP) - Arbeidsmigratie helpt op de langere termijn niet om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen, staat in een rapport van het Centraal Planbureau (CPB). "Meer arbeidsaanbod zorgt namelijk voor meer economische activiteit en daardoor stijgt de vraag naar arbeid vanzelf weer mee", stellen de onderzoekers vast.

1 uur geleden
SOMO: met verkoop ontloopt Shell schuld aan milieuramp in Nigeria

AMSTERDAM (ANP) - Shell mag zich niet terugtrekken uit Nigeria tot een oplossing is gevonden voor de milieuschade die het olie- en gasconcern daar heeft aangericht. Dat stelt de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO).

1 uur geleden
Veehouderij voldoet aan mestregels, maar productie moet omlaag

DEN HAAG (ANP) - De veehouderij zal in twee jaar tijd minstens 6 procent minder stikstof en 7 procent minder fosfaat moeten gaan produceren om aan de strenger wordende Europese mestregels te voldoen. Het CBS heeft dat uitgerekend. Vorig jaar is de sector binnen de maximaal toegestane hoeveelheden gebleven, meldt het statistiekbureau.

1 uur geleden
Apple stijgt op Wall Street na geruchten over staken autoproject

NEW YORK (ANP) - Apple is dinsdag gestegen op de aandelenbeurzen in New York. Persbureau Bloomberg meldde dat het techconcern uit Cupertino stopt met het jarenlange project voor de ontwikkeling van een eigen auto. Veel personeel dat daarbij betrokken was, wordt overgeheveld naar de divisie voor kunstmatige intelligentie (AI) binnen het bedrijf. Het aandeel eindigde 0,8 procent hoger.

4 uur geleden
Vakbond roept op tot nieuwe staking grondpersoneel Lufthansa

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een landelijke staking van drie dagen door grondpersoneel van luchtvaartconcern Lufthansa. Die zou woensdag al moeten beginnen. Volgens de bond zullen reizigers daar deze keer niets van merken.

5 uur geleden
Apple stopt vermoedelijk met ontwikkeling eigen auto

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple stopt met het ontwikkelen van een eigen auto. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Daarmee komt er een einde aan een jarenlang project van het Amerikaanse techconcern dat omstreeks 2014 begon. Veel medewerkers uit het team dat werkte aan de 'Apple Car' worden overgeheveld naar de divisie voor kunstmatige intelligentie (AI) binnen het bedrijf.

6 uur geleden
Cabinepersoneel Brussels Airlines gaat woensdag drie dagen staken

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Het cabinepersoneel van de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines gaat vanaf woensdag drie dagen staken. Daartoe hadden vakbonden ACV Puls en CNE eerder al opgeroepen, maar de stakingsplannen zijn dinsdag bevestigd. Brussels Airlines heeft al laten weten woensdag een vijfde van alle geplande vluchten te schrappen. De thuisluchthaven van Brussels Airlines is Brussels Airport, waar jaarlijks ook veel Nederlanders gebruik van maken.

7 uur geleden